Anlægsgartnere i Greve
Anlægsgartnere i Greve finder du på denne side
Anlægsgartnere i Greve:
Den Unge Gartner
Nøglegårdsvej 7
3540 Lynge
Tlf.: +45 44 99 54 80
E-mail: dug@dug.as
Ydelser: Brolægning, Fiberduge, Fliser, Fliserensning, Granitskærver, Nøddesten, Perlesten, Singels, Sten,
Terrasser, Ærtesten
Grøn Vækst A/S
Geminivej 8
2670 Greve
58112100
Anlægsgartnerne i Greve tilbyder blandt andet:
Den Unge Gartner A/S tilbyder:
Den Unge Gartner A/S anlægger og vedligeholder haver og udenomsarealer – sommer og vinter – hos private, virksomheder og foreninger.
Vi har siden 1981 skabt de dejligste haver ved et grundigt forarbejde, engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, høj kvalitet og levering til tiden. Det har skabt en trofast kundekreds både indenfor anlæg og vedligeholdelse.
Bor du i Hovedstadsregionen er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Et team på ca. 30 motiverede og fagligt dygtige medarbejdere og en moderne maskinpark sikrer dig et godt resultat.
Den Unge Gartner er medlem af brancheorganisationen Danske Anlægsgartnere
Nyttige links inden for anlægsgartnere:
Danske Anlægsgartnere:
Danske Anlægsgartnere er branche- og arbejdsgiverforening for virksomheder i Danmark, som beskæftiger sig med anlæg og pleje af grønne områder, golfbaner, indendørsbeplantning, naturgenopretning og udemiljø i bred forstand.
Foreningens historie strækker sig helt tilbage til begyndelsen af forrige århundrede, og i dag har Danske Anlægsgartnere omkring 240 medlemsvirksomheder, fordelt over hele landet.
Foreningen er videncenter for praktisk anlægsgartneri og har bl.a. produceret de populære TV serier "Hokus-Krokus" og "Ønskehaven"i samarbejde med DR.
Medlemmer af Danske Anlægsgartnere er som de eneste i den grønne sektor omfattet af en garantiordning.
Se mere på www.dag.dk
Mild vinter tyvstarter havearbejdet
En ekstraordinært mild vinter har gjort jorden klar til havefolket en måned tidligere end normalt. Få ekspertens anbefalinger til, hvordan du bedst tyvstarter havearbejdet
I februar blev månedens varmerekord på 15,8 grader tangeret, og ifølge DMI var middeltemperaturen hele 4,2 grader over klimanormalen. Forårets tyvstart mærkes tydeligt i de danske haver, hvor gøremål, vi plejer at vente med til april, allerede kan ordnes nu i marts.
– Den varme vinter – særligt sidste halvdel af februar – har gjort, at vi anbefaler havefolket at komme i gang med at forspire frø, gøde plænen og fjerne ukrudt væsentligt tidligere end normalt, siger Arne Persson, der er planteekspert hos Plantorama.
Haveeksperten giver her sine bedste råd til, hvilke opgaver der med fordel kan tages hånd om i det tidlige forår – ikke mindst hvis det milde vejr fortsætter.
Frø skal forspires
Ved at sætte frø til forspiring i marts får du mulighed for at tyvstarte sæsonen. Det er også nu, kartofler skal lægges til spiring, mens blomsterknolde som dahlia, begonia, hage- og skærmlilje har godt af at komme i havekrukker, så de kan nå at sætte rødder. Vent dog, til der ikke er risiko for nattefrost, med at stille krukkerne udenfor.
Græsplænen skal gødes
For at få en flot, grøn græsplæne til sommer, kan du i år gøde den allerede fra midten af marts. Det giver græsset næring til at konkurrere med ukrudt og mos. Riv først gamle blade og grene sammen, og fjern det værste mos med en mosrive.
Fjern spirende ukrudt
På grund af det milde vejr er ukrudtet allerede begyndt at pible frem mellem fliser og langs mure. Skynd dig derfor ud med hakkejernet og få det fjernet – så kan du sagtens nå at komme det i forkøbet og undgå, at det hurtigt breder sig og blive uoverskueligt. Du kan eventuelt topdresse i bede og langs hækken med komposteret champignonmuld, der forhindrer rodukrudt i at spire frem.
Plant forårsblomster i havekrukker
En lang række forårsblomster egner sig normalt til at blive udplantet i rengjorte havekrukker med frisk jord i april – i år kan vi gøre det i marts måned. Ved forårsblomster er det vigtigt at være opmærksom på placeringen, så de får den rette mængde sol eller skygge. Alt efter hvilken blomst du planter er der nemlig stor forskel på, hvad den enkelte sort foretrækker.
Krukkeplanter skal ompottes
Hvis du har haft krukkeplanter stående i garagen eller udestuen henover vinteren, kan de komme frem igen allerede nu – vent dog til risikoen for nattefrost er ovre med frostfølsomme planter som for eksempel dahlia, skærmlilje og pelargonie. For at give de bedste vækstbetingelser er det en god idé af give dem en ompotning med frisk jord. Det bør mindst gøres hvert andet år.
Syv tips når du lægger blomsterløg
September er det bedste tidspunkt at lægge forårsblomstrende løg og udvalget er stort i butikkerne lige nu
Få vores tips med på vejen, så du sikrer et smukt og harmonisk blomsterflor til foråret.
Livet er fuld af valg. Ikke mindst i haven, hvor valget af forårsblomstrende løg nu er udskrevet. Udvalget er størst og kvaliteten bedst i denne tid, hvor løgene kommer frisk fra fad hos producenterne af blomsterløg. Impulsvalg kan være skønt, men med lidt ekstra omtanke kan du sikre et harmonisk, tidligt og langstrakt blomsterflor i dine bede, krukker og græsplæne.
Mobil havetrend - Hæk og bede skal på hjul
Virksomheden Land Have har oplevet en fordobling i salget af højbede og plantekasser på hjul i forhold til sidste år
I kølvandet på den urbane have, der gennem de seneste år har gjort sit indtog blandt byboerne, er mobilitet det nye buzzord, som alle går efter – på såvel altan som i parcelhushave. Gennem de seneste år har interessen for indretning været støt stigende, og ifølge haveekspert Jesper Carl Corfitzen er endnu en af de mange indendørs muligheder for alvor slået igennem på udearealerne.
– Danskernes havevaner er under konstant udvikling, og den seneste tendens er, at vi vil have noget af den samme fleksibilitet og de samme muligheder udendørs, som vi har indendørs. Alt skal være mobilt, så vi kan flytte rundt med det og indrette os efter sæson og humør, siger Jesper Carl Corfitzen og eksemplificerer:
– Vi tager komforten, der tidligere kun hørte til inde i huset, med ud på terrassen og i haven. Vi har udekøkkener til at lave mad på, og loungestemning i bløde møbler. Og lige som vi indendørs vil kunne ommøblere, når vi har lyst, skal vi nu også være i stand til let og enkelt at ændre ruminddelingen udenfor. Flere og flere anlægger blomsterbede, urtehaver og endda hække i mobile højbede eller plantekasser, så de nemt kan flyttes.
Markant stigning i salget af mobile bede
Familieforetagendet Land Have, der har specialiseret sig i at udvikle og producere højbede og plantekummer, har ligeledes bidt mærke i tendensen, der ses tydeligt i virksomhedens indkøb.
– I 2017 har vi oplevet, at langt flere kunder efterspørger højbede, der er på hjul, så man nemt kan ommøblere og indrette haven, altanen eller terrassen efter behov. I forhold til sidste år, hvor vi indkøbte hjul for godt 50.000 kroner hos vores leverandør, har vi allerede indkøbt for mere end 100.000 kroner i år, forklarer Søren Sohl, der er partner i Land Have.
Blomstrende have i november
Det er muligt at have stauder, der blomstrer i haven, helt hen i november, hvis vejret ikke bliver for barskt
I november er der ikke meget, der blomstrer, men det er ikke helt umuligt at finde nogle planter, der gør.
I oktober er det lidt nemmere, men meget afhænger af, hvornår den første nattefrost indfinder sig.
F.eks. er det slut med dahlia, straks de udsættes for den første nattefrost, som ofte kommer i oktober.
Enkelte sentblomstrende stauder holder stand, selv om de får en snert af frost. Det er måske ikke de stauder, der ser ud af mest, når vi besøger planteskoler og havecentre i forårstiden. Og netop derfor er det værd at notere sig nu, eller i løbet af vinteren, hvilke der kan plantes i din have.
Se mere hos Haveselskabet
Efterårssåning er ofte bedst
Naturen sår om efteråret
Ude i naturen, når de vilde blomster og græsser blomstrer og henover sommeren og ind i efteråret modner, falder frøene ganske enkelt til jorden og bliver "plantet". Selvfølgelig har, generelt set, Moder Natur en ubegrænset mængde frø at så. I naturen kan alt muligt ske; Frø lander på sten eller klipper, ovenpå andre planter osv. og når aldrig jorden. Dette er prisen som vild såede frø må betale, og billiarder går til grunde hvert efterår.
Når "vildengs-gartneren" prøver at emulere denne proces, gør vi alt hvad vi kan for "at hjælpe naturen på vej". Dette betyder, atvi rydder et areal, åbner op for jorden, giver en god kontakt mellem frø og jord for hvert enkelt frø, vander hvis nødvendigt, og gør alt hvad der ellers er nødvendigt for at gøre vores udsåning til en succes. Det er relativt nemt og arbejdet er det samme som hvis det blev foretaget om foråret. Faktisk er der nogen som mener, at eferårssåning er lettere.
Efterårssåning betyder tidligere blomstring
Ligesom efterårssåede plæner, så har efterårssåede vildengssåninger en chance til at "falde på plads" gennem vinteren, og er klar til at eksplodere i vækst i det tidlige forår. Det er derfor, at efterårssåede vildenge er oppe og blomstre ca. to uger før end forårssåede frø.
Der er mere tid til at så om efteråret
Enhver som advokerer for efterårssåning nævner det. Om efteråret, har gartneren meget mere tid til at få gjort arbejdet af to grunde. For det første, så er der en længere periode og langt flere "gode dage" til at så i om efteråret end i det mere uforudsigelige vejr om foråret. For det andet så har gartneren altid mere tid igennem efteråret end om forårets travlhed for at nå alting efter vinteren (mange kombinerer såning af vildenge med lægning af efterårsløg, og det er altid en god idé. Tidspinktet for begge er identisk).
Nemmere ukrudtskontrol
Efterårssåning gøres efter at din vækstsæson er overstået. Dette betyder at ukrudtsfrøene i din jord er i hvile, ulig om foråret hvor ukrudtsfrøene er på deres højeste energiniveau og bare venter på at spire.
Denne hvilesituation er en ægte hjælp til gartneren. For eksempel, hvis du rydder dit påtænkte såområde en weekend, og ikke sår dine vildengsfrø før den efterfølgende weekend, så er det helt fint om efteråret, men ikke OK om foråret. Selvfølgelig, når ukrudtsfrøene er i hvile, har du tid. Men om foråret er det nødvendigt at klargøre arealet og så den samme dag, fordi hvis du ikke gør det, så vil ukrudstfrøene i jorden (og de er i alle jorder!) have et forspring i forhold til vildengsfrøene, som du skal til at putte i jorden til at konkurrere med dem.
Med al efterårssåning og plantning, er det nemt at fjerne det ukrudt som kommer op som små planter sammen med din udsåning om foråret.
Hvordan sår man naturengsfrø om efteråret?
Det kan du se her:
Såning af vildengsfrø om efteråret er det samme som om foråret, bortset fra at vejret normalt er bedre og du kan selv vælge tidspunkt.
1. Vælg sted og tid. Man sår når man er sikker på, at vækstsæsonen er overstået, som typisk er fra sidst i september eller oktober og indtil frosten.
2. Fjern al eksisterende vegetation på arealet.
3. Spred frøene jævnt på arealet.
4. Tildæk ikke frøene, sørg for at presse dem ned til jorden (tromle eller lignende).
5. Det var det! Overdæk det ikke, bare glem fuglene (de spiser frønene, ja. Men ikke så mange at det gør noget). Bare arealet er blevet tromlet eller på anden måde komprimeret let så frøene har fået jordkontakt.
Hvad kan man forvente til foråret?
Når vejret bliver mere varmt om foråret vil du bemærke, at dine frø spirer tidligt, ligesom efterårssået plænegræsfrø. Normalt vil det ikke være nødvendigt at vande, da det tidlige forårsvejr næsten altid er fugtigt nok. Men skulle det ske, at du kan se at dine små spirer begynder at tørre ud, kan det være nødvendigt med vandning. Uanset hvornår du sår, så er planter allermest sårbare når de er helt små og på kimbladsstadiet.
Normalt vil planterne klare sig fint og du vil se den første blomstring allerede 5 uger efter de første små kimplanter titter frem om foråret. Fjern uønsket vegetation når det opstår, og efterhånden som forårs og sommerugerne passerer, vil du se flere og flere arter og flere og flere farver i din blomstereng. I july kan du tage favnfulde af blomster og forære væk!
Sommeren har været god for Willab Gardens salg af store drivhuse
Den lunefulde danske sommer med skyer, spredte regnbyger og blæst har ikke været så ringe endda for Willab Garden, der er nordens ledende leverandør af drivhuse, udestuer og vinterhaver
Det kom frem på et virksomhedsbesøg hos Willab Gardens danske afdeling i Greve.
Willab Garden har haft et fantastisk salg af drivhuse i Danmark henover sommeren. For når vejret ikke er stabilt med en høj blå himmel, får danskerne trang til at nyde haven i ly og læ for blæst og regn bag vægge og loft i glas.
- Vi har rygende travlt og sælger både til privatpersoner og fx boligforeninger. Vi kan mærke på vores salg af store drivhuse, at folk har lyst til at nyde haven også når det er halvdårligt vejr om sommeren. Derfor bruger mange i stigende grad drivhuset som et ekstra rum i haven. Drivhuset bruges ikke kun til at dyrke tomater og agurker. Flere og flere køber endda et orangeri, der er bedre isoleret end et almindeligt drivhus. Orangeriet er ideelt til hyggestunder med en kop kaffe, en god bog og gæster på besøg, alt imens man er omgivet af eksotiske blomster og planter, fortalte salgs- og filialchef i Willab Garden Lars Lisberg Schriver. Han afslørede, at jyder og svenskere fra Sydsverige på tur til København også ofte lige kommer forbi forretningen i Greve for at se på og bestille et drivhus. Der er ikke andre filialer i Danmark endnu. Lars havde også eksempler på kunder, som har bestilt et drivhus til Grønland, Færøerne, Portugal og Tanzania.
Willab Garden i Greve har været i vækst siden etableringen i 2010
Virksomheden i Greve, der beskæftiger 12 medarbejdere, har været i vækst siden april 2010, hvor den svenske, familieejede virksomhed valgte at etablere sig med en fysisk butik på det danske marked. Ledelsen forventer en rekordhøj omsætning på 60 millioner kroner i 2017.
- Vi har solgt mange udestuer og drivhuse, bl.a. af mærket Euro-Serre og Juliane. Sammen med vores kunders store interesse for vores eget Green Room når vi det største antal solgte drivhuse til vores danske kunder nogensinde. Det fortalte Lars Lisberg Schriver, da han sammen med de svenske ejere for nylig åbnede døren for et virksomhedsbesøg som et led i Greve Kommunes vækstpolitik.
Indenfor i Willab Gardens forretning på Ventrupvej 29 i Greve, fik borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Claus Thykjær og Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed en rundvisning på det store udstillingsareal med forskellige udgaver af drivhuse, udestuer og vinterstuer. Udstillingsmodellerne var forskelligt indrettet med blandt andet grønne planter, potter, hyggetæpper, lanterner, trægulv samt havemøbler fra Anckers Havecenter i Greve.
Den svenske stifter af Willab Garden, Rune Williamson, havde sammen med sin søn Anders Williamson, der er med i ledelsen, taget turen over sundet fra Bromma i Sverige for at deltage i virksomhedsbesøget. Ejerne fortalte, at de er godt tilfredse med at drive forretning fra adressen i Greve. Men de har et ønske om at få lov til at ændre ved forretningens facade ved indgangen, så den kommer til at ligne de andre i Sverige. Her har fronten af facaden fået en høj gavl i glas, der minder om et drivhus. Derfor er der en ansøgning om det på vej til kommunen.
Filialchefen Lars Lisberg Schriver gav udtryk for over for gæsterne, at ledelsen håber, at kommunen vil se velvilligt på et ønske om at etablere en udstilling med drivhuse udenfor butikken. Tiltaget skal sikre, at kunderne nemmere får øje på forretningen, der ligger i et af Greves erhvervsområder tæt på motorvejen.