Dyrlæger i Næstved
Din lokale dyrlæge i Næstved er specialiseret i at behandle dit kæledyr i mange forskellige forbindelser. De fleste dyrlæger er kompetente inden for tandbehandling, røntgenbilleder, ultralydsscanninger, kirurgi, laboratorieundersøgelser, ID-mærkning, sundhedstjek, vaccination, allergi og hudproblemer. Har du brug for vejledning i forbindelse med kost og sundhed af dit kæledyr, kan du ligeledes tage kontakt til din lokale dyrlæge i Næstved
Dyrlæger i Næstved:
Næstved Dyreklinik
Gallemarksvej 6
4700 Næstved
Tlf.: 55 73 60 73
Ydelser: Dyrlæger, sundhedscheck, vaccinationer, kirurgi, røntgen, scanning
Falke Dyreklinik Susanne Schantz Laursen
Erantisvej 53
4700 Næstved
55738586
Evidensia Næstved Dyrehospital A/S
Enggårdsvej 2
4700 Næstved
55771477
Kasernen's Hesteklinik A/S
Kommandantvej 32
4700 Næstved
57641033
Dyrlæger i Næstved tilbyder blandt andet:
Næstved Dyreklinik tilbyder:
På Næstved Dyreklinik vil du og dine familiedyr altid blive taget godt imod. Det er vigtigt for os, at både dyr og mennesker føler sig trygge og velkomne i vores klinik.
Derfor har vi sørget for en god atmosfære, venlige og imødekommende medarbejdere, samt professionelle og erfarne dyrlæger og veterinærsygeplejersker.
Hos os forstår vi, at det er en tillidssag at gå til dyrlæge med sit dyr. Derfor har vi fuld forståelse for, at man eventuelt ønsker at komme ind til den samme dyrlæge hver gang. Vi vil efterkomme det ønske, hvis det er muligt og beder venligst om at få det oplyst ved tidsbestilling.
Smådyrsklinik, hvad er det?
Vores dyreklinik er en smådyrsklinik. Det vil sige, at det er en specialiseret klinik, der kun beskæftiger sig med mindre dyr – hunde, katte, fugle, gnavere, krybdyr og padder.
At vores klinik er specialiseret betyder, at vi kan yde ekstra god service til de dyr, som vi har fokus på.
Hvad behandler vi?
Her på dyreklinikken behandler vi et bredt spektrum af medicinske og kirurgiske lidelser.
Desuden foretager vi laboratorieundersøgelser, røntgenundersøgelser og tandbehandlinger.
Skulle du have spørgsmål, eller ønsker du råd eller vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os
Nyttige links inden for dyrlæger:
Den Danske Dyrlægeforening:
Fællesskab, faglighed og fagforening
Den Danske Dyrlægeforening (DDD) er den danske dyrlægestands faglige organisation – de ansatte dyrlægers fagforening og dyrlægevirksomhedernes arbejdsgiverforening.
DDDs cirka 4.000 medlemmer tæller praktiserende dyrlæger, offentligt ansatte dyrlæger, dyrlæger ansat i privatsektoren, studerende og pensionister. Cirka 2.500 af medlemmerne er erhvervsaktive, og de arbejder bl.a. med familiedyr, produktionsdyr, fødevaresikkerhed, kødkontrol, forskning, undervisning, veterinær administration og inden for for life science.
se mere på www.ddd.dk
FIVM
FIVM blev grundlagt i 1985 som et forum for dyrlæger med interesse for alternative behandlingsformer og økologi (som også dengang ansås for at være ret alternativt ). Det er det eneste danske interesseforbund, som beskæftiger sig med holistisk behandling af dyr. Og selvom der kan registreres en stigende interesse hos både dyreejere og dyrlæger for alternative terapiformer (i takt med at disse også bliver mere udbredt hos mennesker), så er der brug for en forening hvor medlemmerne kan udveksle erfaringer, og som kan støtte udviklingen på området og sikre uddannelse indenfor det.
Samtidigt er foreningens formål også at udbrede kendskabet til integreret veterinærmedicin til interesserede dyreejere, som kan få nærmere oplysninger om de forskellige terapiformer der findes, samt hvor de i givet fald kan kontakte en dyrlæge der tilbyder denne form for behandling
se mere på www.fivm.dk
Sådan skaber du tryghed hos din hvalp i den første tid i det nye hjem
En ny hvalp er et lykkeligt højdepunkt for en familie, men en stor omvæltning for hvalpen
Hvalpe er følsomme i deres socialiseringsperiode, og veterinærsygeplejerske anbefaler derfor tryghedsskabende feromoner.
De første 16 uger af en hunds liv er en overrumplende rutsjebanetur, der er med til at forme dens opfattelse af verden fremover. Ubehagelige såvel som gode oplevelser hænger ved resten af livet, og derfor er det vigtigt fylde hvalpen med så mange positive indtryk som muligt. Ifølge Katrine Hammer, der er veterinærsygeplejerske, hundetræner og certificeret Fear Free Professional er det derfor vigtigt at være på forkant med situationen og skabe trygge rammer, når hvalpen skal introduceres til sin nye tilværelse.
– Hvad der er en lykkelig begivenhed for en familie, der skal have en ny hund, er en potentielt skræmmende oplevelse for hunden. Den bliver fjernet fra sine vante omgivelser, adskilt fra sin mor og søskende, og bliver placeret i et nyt miljø med nye dufte, lyde og mennesker. Det er i sig selv en voldsom omgang, som kun bliver værre af, at de fleste hvalpe skifter hjem midt i deres første frygtperiode, hvor de er allermest følsomme over for negative oplevelser, forklarer Katrine Hammer, der arbejder på Brøndby Dyreklinik.
Halsbånd med tryghed
Leverandør til veterinærbranchen, Ceva Animal Health, lancerer nu et hvalpehalsbånd med navnet Adaptil Junior, der afgiver en konstant mængde feromoner. Feromoner er et naturligt stof, som tæven udskiller fra området omkring mælkekirtlerne i månederne efter fødslen, som har en dokumenteret tryghedsskabende effekt på hvalpe.
– Halsbåndet afgiver feromonerne, når det opvarmes af hvalpens kropsvarme og det skal sidde på hvalpen hele tiden, undtagen hvis den bades. Det er meget enkelt at anvende og giver hunden samme tryghedsfølelse, som den er vant til fra sin mor. Adaptil Junior hjælper hvalpen i den svære socialiseringsperiode og øger chancen for, at den vokser op som en afbalanceret hund, fortæller Lisbeth Jørgensen, Dyrlæge ved Ceva Animal Health.
Feromoner er fast værktøj
Ifølge Katrine Hammer er brugen af feromoner udbredt blandt fagpersoner, der arbejder med hunde, men der er stadig for få hundeejere, der anvender feromoner til at skabe tryghed i hjemmet eller i skræmmende situationer, som ved dyrlægen.
– Jeg arbejder rigtig meget med hunde, der er bange for at komme til dyrlægen. Derfor er feromoner et fast redskab i min værktøjskasse. Men jeg er overbevist om, at mange af disse angste hunde ville have haft glæde af at have fået feromoner forebyggende ved de første dyrlægebesøg. Hvalpe i den periode har brug for al den tryghed, de kan få, og det er derfor en god idé, at Adaptil Junior er målrettet hvalpe, så nye hundeejere bliver opmærksomme på, dette redskab. Jeg tror, at flere hvalpe på den måde får en tryg opvækst og en bedre oplevelse hjemme og hos dyrlægen, fortæller Katrine Hammer.
Hun påpeger at feromoner ikke er sløvende eller medicin, men et naturligt signalstof der giver minder om at ligge tæt op ad sin mor. Katrine Hammer har på eget initiativ iværksat Paws in Control, hvor hun gennem foredrag, facebookside, og nyhedsbreve forsøger at skabe bedre rammer for hunde, der har dyrlægeskræk. I kombination med træning, korrekt håndtering, kropssprog og i enkelte tilfælde medicin er feromoner en fast del af at skabe tryghed for en hvalp.
Kattepsykologi - Kradser din kat også i sofaen?
Flere end hver anden katteejer oplever, at katten efterlader kradsemærker i hjemmet
Især i den kolde tid, når mange katte kommer inden døre. Som katteejer er der dog flere muligheder for at ændre på den statistik.
Danskerne er vilde med katte, og i dag er der omkring 650.000 privatejede katte i Danmark. En stor del af dem er indekatte, der lever under samme tag som deres ejere. Særligt nu, hvor vi går den mørke og kolde tid i møde, kan det være hyggeligt at have katten gående rundt indenfor. Men en del af kattens natur er at kradse, og det giver anledning til konflikter og udfordringer for katteejerne. Ligesom der er flere løsninger på udfordringen, hvis man forstår sin kats psykologi og adfærd, så er der også flere naturlige forklaringer på, hvorfor kattene gør, som de gør.
– Når katte kradser, så gør de det ikke kun for at hvæsse kløer. Det er også en måde at kommunikere med sig selv og andre katte på. Ved eksempelvis at kradse i et træ afgiver katten et visuelt budskab, men de efterlader også et kemisk duftspor i form af feromoner, der helt naturligt afgives fra trædepuderne, når katten kradser. På den måde markerer katten sig overfor og kommunikerer med andre katte, fortæller Lisbeth Jørgensen, der er dyrlæge hos Ceva Animal Health. Hun tilføjer samtidig, at der er håb for frustrerede katteejere:
– Du kan ikke ændre på din kats adfærd, men der er flere tiltag, du kan gøre for at sikre dig, at din kat ikke efterlader kradsemærker på møbler, dørkarme eller andre steder i hjemmet.
Katte er ressourcekrævende
Hvis du allerede har et kradsebræt i dit hjem, som din kat ikke vil bruge, kan det skyldes, at katten er urolig og stresset - eller også har den bare fundet et andet sted i huset, som den finder mere attraktivt. Der skal ikke meget til at udløse stress hos katte, der kan opstå af, at du flytter rundt på dine møbler, får gæster, bygger om eller blot har flere katte i hjemmet.
– Katte er ressourcekrævende, og en god tommelfingerregel er at have en mad- og vandskål, et kradsebræt og en kattebakke per kat, plus en ekstra af hver ting placeret forskellige steder i hjemmet. Så hvis man har to katte, er det en god idé at have tre madskåle og flere kradsebrætter. På den måde har katten de optimale rammer for at undgå at blive stresset, forklarer Lisbeth Jørgensen.
De optimale betingelser minimerer risikoen for, at katten kradser flere steder i hjemmet. Hvis katten har det som blommen i et æg, og ikke udviser tegn på stress, men alligevel ikke vil bruge sit kradsebræt, så kan det være nødvendigt at gøre kradsebrættet ekstra tillokkende.
– En hurtig og effektiv måde at få sin kat til at benytte sit kradsebræt på er at smøre et produkt som for eksempel Feliscratch på brættet. Feliscratch indeholder feromoner og efterlader et duftspor, som opfordrer katten til at kradse på samme sted. Produktet indeholder også en blå farve, der skal efterlade et visuelt spor, der minder om det, kattene selv laver i naturen. Til sidst er der tilsat Catnip, der er en form for katteurt, der lokker katten hen til kradsebrættet, forklarer Lisbeth Jørgensen.
Følger du de råd, er der en god chance for at kunne nyde kattens selskab uden at bekymre sig om kradsemærker.
Hvad er ISO Dyrlægen?
Du kan se de godkendte ISO Dyrlæger på www.iso-dyrlaegen.dk
Bemærk at flere dyreklinikker og dyrehospitaler er aspiranter og derfor ikke ISO-godkendte endnu. Kontakt eventuelt ISO Dyrlægens Hovedkontor (send en mail til ISO Dyrlægen) for at høre, om din dyreklinik/dit dyrehospital er på vej til at blive ISO certificeret under Den Danske Dyrlægeforening.
Den gamle godkendelsesordning under Den Danske Dyrlægeforening (Hospitalsordningen), der har fejret 25-års jubilæum for nogle år siden, er udfaset og erstattet af ISO Dyrlægens ISO certificering.
Læs mere om ISO Dyrlægen på www.iso-dyrlaegen.dk - eller se en lille film om ISO Dyrlægen herunder.