Caféer i Næstved
En af de lokale caféer i Næstved serverer gerne en god brunch eller frokost. Skal du mødes med en god ven til en kop kaffe? Så besøg en af de lokale caféer i Næstved. Mange caféer tilbyder, ud over friskbrygget kaffe og te, god brunch og lækre frokoster som nydes i hyggelige omgivelser. Caféer tilbyder typisk mange spændende retter som eksempelvis salater, sandwiches, burgere og pastaretter
Caféer i Næstved:
Café Vivaldi
Sct. Mortensgade 1
4700 Næstved
Tlf.: 55 72 28 28
www.cafevivaldi.dk/cafe/naestved
Caféer i Næstved tilbyder blandt andet:
Café Vivaldi tilbyder:
Velkommen til Café Vivaldi i Næstved…
I hjertet af Næstved finder du Café Vivaldi, caféen ligger for enden af gågaden, lige overfor Sct. Mortens kirke. I caféen er der lagt vægt på lyse og hyggelige omgivelser, hvor du virkelig føler dig hjemme.
Kig ind og nyd en god kop kaffe, læs dagens avis eller få stillet sulten, alt imens du nyder udsigten til Sct. Mortens kirke, og de mange mennesker i Næstveds pulserende byliv.
Når vejret tillader det, er det muligt at sidde ude. Vi har 100 solrige pladser på Sct. Mortens gade.
En café med god smag…
Vi tilbyder blandt andet: god kaffe, dejlig brunch, lækre sandwiches og go’e bøffer. Mad og drikke på Café Vivaldi er altid fremstillet af de bedste råvarer og for os er det vigtigt at kvaliteten går hånd i hånd med en go’ oplevelse. Sammensætningen af menukortet gør, at de fleste kan finde lige det de har lyst til.
Er du til byens bedste brunch, en hyggelig frokostaftale eller skal sulten stilles med et ordentligt aftens måltid, så er Café Vivaldi altid et godt valg
Nyttige links inden for Caféer:
Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC)
Nøgleordet er frihed
Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, tilbyder medlemskab for alle restauranter, cafeer, barer, diskoteker og overnatningssteder m.m. i Danmark.
Branchefællesskabet, der tæller ca. 1.500 medlemsvirksomheder, sætter restauratørernes frihed i højsædet. DRC er altså ikke en arbejdsgiverforening i traditionel forstand, da foreningen fx ikke på sine medlemmers vegne har indgået overenskomst med et fagforbund
se mere på www.d-r-c.dk
Kaffevirksomhed vil være 100 % cirkulær i 2030
Peter Larsen Kaffe dækker endnu en gang op til nye standarder i kaffebranchen. Virksomheden var den første til at introducere danskerne til økologisk og siden også Fairtrade-certificeret kaffe.
Nu er målet 100 % cirkulær anvendelse af alle kaffens ressourcer, og arbejdet er allerede godt i gang, viser selskabets statusrapport 2020.
Det er noget af en udfordring, de har stillet sig selv hos Peter Larsen Kaffe og moderkoncernen, svenske Löfbergs. Senest i 2030 skal alle ressourcer, der relaterer sig til dyrkning, forarbejdning og forbrug af kaffe være 100 % cirkulære, og alt spild skal være fortid, skriver de to familieejede virksomheder i deres respektive statusrapporter over bæredygtighedsindsatsen i 2020.
"Når vi brygger en kop kaffe i dag, udnytter vi sølle én procent af kaffeplantens mange næringsstoffer. Det er stort set kun kaffeplantens bønner, der bliver brugt, og så smider vi ovenikøbet mange ton kaffegrums i skraldespanden og hælder utallige liter kaffeslatter i vasken hver eneste dag, selvom det hele kan bruges til noget fornuftigt," forklarer administrerende direktør hos Peter Larsen Kaffe, Claus Bertelsen.
Cirkulært samarbejde skal sikre fremtiden
Og står det til Viborg-virksomheden skal det hele netop bruges til noget fornuftigt i fremtiden. Det er baggrunden for the Circular Coffee Community, i daglig tale CCC, som Peter Larsen Kaffe har etableret i samarbejde med Löfbergs. I fællesskabet vil de sammen med forskere, forbrugere og andre virksomheder findes alle kaffens muligheder og ultimativt udnytte plantens fulde potentiale.
Virksomheden samarbejder blandt andet med kosmetikproducenter, møbelvirksomheder, andre fødevareproducenter og universiteter om at skabe nye produkter, som kan give nye indtægter i hele kaffens værdikæde, ikke mindst til de økonomisk trængte kaffefarmere.
"Vi er ikke længere kun en kaffevirksomhed, for vores råvare, kaffeplanten, kan bruges til så meget mere. Og hvis vi vil nå målet om at være 100 % cirkulære i 2030, skal vi samarbejde med andre om at udnytte vores råvare optimalt og forsvarligt," siger Claus Bertelsen og fortsætter:
"I the Circular Coffee Community bliver der blandt andet udviklet og produceret drikkevarer på basis af bladene fra kaffeplanten, 3D-printede kaffebarer af restprodukter fra kafferistningen og hudplejeprodukter med olie fra kaffegrums. I de kommende år er produkterne for alvor på vej ud til forbrugerne, og det vil også i stigende grad komme kaffefarmerne til gode, når de f.eks. kan begynde at sælge de kaffeblade, som før blot blev brændt eller komposteret."
Alle skal vinde på cirkulær omstilling
Hele idéen er, at både kaffefarmere, -virksomheder og -forbrugere skal have gavn af Peter Larsen Kaffes cirkulære ambitioner og udviklingen i CCC. Ambitioner bygger på et solidt fundament. Virksomheden har de seneste år ligget klart nummer et i den årlige undersøgelse af, hvilket kaffe-brand danske forbrugere betragter som det mest ansvarlige.
"For os handler det selvfølgelig også om at styrke det image og styrke Peter Larsen Kaffes position på markedet. Vi er en forretning, og vi skal tjene penge. Vi er bare stålsatte på, at vi skal gøre det på en ordentlig måde, så det også kommer andre end os selv til gode, og så det gør mere gavn end skade. Den cirkulære omstilling er både sund forretning og sund fornuft," siger Claus Bertelsen.
Ét grydelåg, fire løsninger
Ja det lyder for godt til at være sandt – men ikke desdo mindre er det det som opfinderhuset Fabrikators påstår og netop har lanceret det spritnye universale grydelåg "OneLid"
Du kender det sikkert. Du skal finde det låg som passer, og leder og leder.
I skuffen, i skabet, mellem gryder potter og pander og i opvaskeren. Det hele i en infernalsk larm. Når du endelig finder det og får det lagt på gryden, koger kartoflerne over og du har fået vækket den lille, der ellers lige var faldet i søvn.
Det var irritationen over dette daglige scenarie, der fik makkerparret Sonne og Vantore til at komme op med en ny ide til et grydelåg. Et låg der kunne fjerne alle ulemperne på en gang.
"Ideen med at gøre undersiden konkav, således låget kunne passe til flere gryder blev et vendepunkt for os i den årelange udvikling" siger Martin Sonne der til dagligt er designer og grafiker. Flere funktioner blev løbende indbygget herunder et patenteret kanalsystem, som reducerer risikoen for overkogning, samt en smart si-funktion, der sammen med den konkave form gør det sikkert og nemt at hælde vand direkte fra gryden uden brug af dørslag eller grydelapper. Dermed undgår man farlige situationer, som vi kender det fra de almindelige grydelåg der nemt glider ved frahældning. OneLid er udformet i silikone og nylon, således det bliver mindre varmt end almindelige stål- og glaslåg og har allerede høstet stor succces på den amerikanske crowdfunding platform Kickstarter. Produktudvikler hos Fabrikators Lars Forsberg har været med i hele processsen "Det har taget os mange år fra ide til færdigt produkt, da ambitionerne for det perfekte grydelåg har været tårnhøje, men vi synes vi er lykkedes til fulde og de tilbagemeldinger vi allerede har fået fra kunder rundt om hele kloden, viser at vi har begået noget ekstraordinært".
OneLid er at finde i handlen fra 10. November i førende design- og isenkrambutikker.