Catering på Frederiksberg
Dit lokale cateringfirma i Frederiksberg er eksperter i at levere mad til både store og små arrangementer og selskaber. Skal du planlægge bryllup, konfirmation, barnedåb, firmafest, fødselsdag eller andre begivenheder, kan du med fordel tage kontakt til dit lokale cateringfirma i Frederiksberg, og høre om mulighederne for levering af lige præcis den menu, som du mener passer til lejligheden
Catering på Frederiksberg:
KOKKEN & JOMFRUEN
Smedeland 8B
2600 Glostrup
Kundeservice – tlf.: 70 10 70 11
Produkter: Catering, Bufféter, Mad ud af huset
Kragerup & Ko ApS
Ejby Industrivej 91
2600 Glostrup
Tlf: +45 44666672
E-mail: mad@kragerupogko.dk
Kompetencer: Catering Ballerup, Catering Frederiksberg, Julefrokost Ballerup, Julefrokost Herlev, Catering Herlev, Julefrokost buffet, Catering København
Catering - Catering på Frederiksberg tilbyder blandt andet:
Kokken & Jomfruen tilbyder:
Historien om Kokken & Jomfruen begyndte for 50 år siden i den lille fynske landsby Gislev. Hvor et ægtepar lidt tilfældigt blev kastet ud i at levere maden til det lokale afholdshotels årlige julefrokost. De fandt glæden ved at lave mad til mange og etablerede cateringfirmaet Kokken & Jomfruen.
Siden har Kokken & Jomfruen skiftet ejere et par gange. Men da Henrik Nygaard i 1991 overtog virksomheden fik den for alvor vokseværk og blev den største og eneste landsdækkende cateringvirksomhed med køkkener i Aarhus, Odense, Slagelse og Glostrup. I dag beskæftiger Kokken & Jomfruen over 120 medarbejdere og leverer mad til over 1,5 millioner danskere om året.
De mange års erfaring sammen med ny teknologi gør Kokken & Jomfruen unik og i stand til at levere god festmad til konkurrencedygtige priser uanset hvilken anledning, der skal fejres.
Efter 25 år har besluttede Henrik Nygaard i sommeren 2016 at sælge sit livsværk til Færch & Co. Gastro, som vil fører virksomheden videre i samme ånd. Med et alsidigt menukort, der både byder på nye spændende retter og de mere traditionelle festretter.
Lad dig inspirere til din næste fest her i vores webshop eller kontakt vores dygtige kundeservice, der sidder klar til at servicere og rådgive dig alle ugens 7 dage
Nyttige links inden for catering:
Catering – primært for virksomheder
Når man snakker ”catering” er det ofte i forbindelse med firma-frokostordninger. Man anvender sjældent ordet catering når man afholder fester privat, da det har en industriel / stordrifts klag. Catering bruges udover på arbejdsplader også på plejehjem, børneinstitutioner og på skoler, hvor der skal laves mange anretninger til en billig pris
se mere her
Flittig feinschmecker bag webshop for de gode smagsoplevelser
Marianne Kjær Stolt er sprunget ud som iværksætter på et tidspunkt, hvor de fleste begynder at glæde sig til pensionisttilværelsen. Hun driver sin unge virksomhed med passion og nysgerrighed
57-årige Marianne Kjær Stolt har en baggrund som jurist, og til daglig er hun direktør i et ejendomsselskab. Men sin fritid har hun dedikeret til sin store passion: netbutikken Frederiksberg Fine Food.
Det var en artikel i Mad og Bolig, som i 2017 vakte en drøm for Marianne. Hun sad en sommerdag og læste om verdens bedste økologiske olivenolie og den spanske familie, Deortegas, som lever og ånder for deres økologiske og bæredygtige jomfruolivenolier. Måske kan man endelig finde en god olivenolie, tænkte hun. Og inden hun havde set sig om, havde hun sammen med kæresten kastet sig ud i at importere olivenolie. Et godt fundament for at introducere råvarer af høj kvalitet i Danmark – især fordi der i efteråret 2017 kørte flere reportager om falske olivenolier i den danske presse.
Marianne begyndte en importforretning i det små, og det blev starten på Frederiksberg Fine Food. Masser af timers knofedt og rigtig mange andre varenumre senere synes hun stadig, at iværksætterprojektet giver hende fornyet energi. Mariannes egen forklaring på, at hun udover et travlt arbejdsliv også kan finde energi til at være webshopindehaver, er enkel:
"Jeg har altid være drevet af nysgerrighed og af at lære noget nyt", siger hun og tilføjer:
"Og her lærer jeg noget nyt hver eneste dag, både om fødevarer, om bureaukrati, om at designe en webshop, om SEO og SoMe, om priskalkuler og om mig selv."
Vi spurgte Marianne, hvorfor hun tror der er så mange Senioriværksættere i Danmark:
"Det handler om frihed, tror jeg. Vores liv er tilrettelagt fra vi er 1-år gamle, vi går gennem skolesystemet, vi kommer ud med en eksamen, og så får vi et arbejde, så får vi børn, der skal forsørges og samtidige skal vi lige have en karriere. Vi gør, hvad der forventes af os, og dagene flyver afsted, indtil vi pludselig er blevet bedsteforældre og går på pension."
Tendensen er, at mange der står af hamsterhjulet og springer ud og begynder at dyrke deres hobbies, enten bare for sjov eller, fordi det giver en frihed at arbejde med sin passion, selvom det er "around the clock".
Åbne sanserne for kvalitet
Netop som iværksætter har man frihed til at arbejde med sin passion, men det kræver også hårdt arbejde. Og efter en beskeden start fylder netbutikken nu hele kælderen i villaen på Frederiksberg med næsten alt, hvad kræsne ganer kan ønske sig af "fine food" i ordets bredeste forstand. Her bor Marianne med sin samlever og et hjemmeboende barn.
Hylder og kasser bugner af kulinariske specialiteter af en kvalitet, som er et særsyn i Danmark. Udover den økologiske jomfruolivenolie, er der trøffelsalsa, pesto, og tapenader. Der er også vine, spiritus og chokolade af den mest udsøgte slags.
Det er i mange tilfælde råvarer, som leveres direkte til Marianne fra mindre, lokale producenter i Frankrig, Spanien og Italien. Dele af sortimentet er slet ikke at finde i butikken, før kunderne foretager en online bestilling. Eksempelvis høster den italienske trøffelleverandør først trøflerne, når der er afgivet en bestilling. Og de største og dyreste olivenolier, skal også bestilles hjem.
Det er Marianne, der egenhændigt står for udvælgelsen af alle varer i sortimentet. Og hendes smagsløg har tydeligvis hang til middelhavskøkkenet.
Fra passion til levedygtig forretning
Mens Marianne er firmaets feinschmecker, går hun heller ikke af vejen for at tage sig af det grove. Alt fra bestillinger, pakning af varer til webshoppens kunder, bogføring og meget mere sorterer under hende. Og hun tager det hele med. Dog har Marianne for nylig ansat nogle unge energiske mennesker, der kan hjælpe i det daglige.
"Jeg lavede på et tidspunkt en liste for mig selv over alt det, der giver mig energi – og som jeg vil gøre så meget som muligt: at lave mad til andre, at rejse og at åbne andres sanser for nye smage og høj kvalitet af råvarer. Frederiksberg Fine Food giver mig på en måde det hele."
De første målsætninger for firmaets udvikling er allerede nået, nu er nye i spil:
"Jeg har et mål om, at jeg om 10 år har en forretning, man kan leve af. Og vel at mærke ikke som blæksprutten, men hellere med indkøb og videreudvikling, mens nogen andre håndterer det daglige," siger Marianne Kjær Stolt.
Hun vil gerne på sigt forvandle forretningen fra at være baseret på onlinesalg til også at have en fysisk butik:
"Jeg kan godt se en gårdbutik for mig midt på Frederiksberg, et sted hvor man går hen for at finde god mad, specielle vine og økologiske olivenolier – eller en værtindegave– lidt ligesom Værnedamsvej var i mine unge dage."
Kompetencer og kontakter giver muligheder
Mange unge springer ud i iværksætteri uden at have mange kompetencer og erfaringer med sig, men for en senioriværksætter vil det normalt se anderledes ud.
"Hvis man – meget generaliseret - ser på forskellen på de unge og de ældre iværksættere, så har de unge noget mere energi og kaster sig frygtløst ud i det, mens de ældre er lidt mere forsigtige. Men de ældre har ofte en styrke, fordi de allerede har arbejdet med enten produktion, salg eller regnskab og dermed kan undgå de værste faldgruber," siger Marianne og fortsætter:
"Hvis man starter på bar bund, kan det være svært at vide, hvad man skal gøre for eksempel for at blive en økologisk certificeret virksomhed."
I Mariannes tilfælde har det vist sig at være en fordel at have en baggrund som jurist. Og hendes bedste råd til andre iværksættere er, at man skal finde nogen i ens netværk, der kan give råd og sparring. Det nytter ikke at starte uden baggrundsviden.
Desuden må man gøre sig klart, hvor meget af ens private tid og privatøkonomi, der skal sættes på højkant, når man laver sin plan for virksomheden.
"Der er jeg nok den forsigtige slags," siger Marianne og påpeger, at det vigtigste for hende er at bygge iværksætterdrømmen på sin passion og være vedholdende.
Vegansk til den søde tand
Det er ikke så kompliceret, som mange tror, at tilfredsstille den søde tand, hvis man har specielle kostpræferencer eller er intolerant over for bestemte fødevarer
I den nye kogebog "Vegansk til den søde tand" viser forfatter Christine Bonde, hvordan man laver lækre veganske desserter. Opskrifterne i bogen giver en ny dimension til det søde køkken, fordi der anvendes utraditionelle råvarer.
Desserter og sødt bagværk er noget vi nødigt vil undvære. Så selv om du ikke tåler eller spiser mel, smør og sukker, så kan du sagtens få tilfredsstillet dit søde behov. I den nye veganske kogebog "Vegansk til den søde tand" er der 100 opskrifter på velsmagende veganske desserter alle lavet uden præfabrikerede erstatningsprodukter, men med naturlige og veganske ingredienser som giver mere smag og næring. Forfatter Christine Bonde er BSc i Global Nutrition and Health, yogaunderviser og blogger, og hun deler velkendte opskrifter som banankage og brownies, men også mere avancerede kreationer som avokadokage og matcha-is.
FÅ EN MERE NUANCERET SMAGSOPLEVELSE
Christine Bonde er overbevist om, at veganske desserter kan meget mere end at tilfredsstille den søde tand, for når man bruger en masse naturlige ingredienser og skruer ned for sukkeret, så kommer der mere smag og dybde frem i desserterne. Ved brug af traditionelle ingredienser bliver desserter og kager ofte overdøvet af især sukker og smør: "Efter min mening skal en dessert først og fremmest tilfredsstille den søde tand, men sødmen må ikke være så dominerende, at den overdøver alt andet. Det bliver en helt anden oplevelse, når vi ikke bare registrerer en sød smag, men rent faktisk også smager os frem til, hvor den kommer fra. Pludselig kan man smage sødmen i alt fra kokosmælk til gulerod, og det gør nydelsen endnu større. Det giver også en helt ny dimension til nydelsen, fordi tingene rent faktisk smager af det, de er."
HVAD ERSTATTER DE TRADITIONELLE INGREDIENSER?
Efterhånden forhandler alle supermarkeder ingredienser som sagtens kan erstatte det hvide sukker, hvedemel og smør. Det er ikke besværligt at bytte de traditionelle ingredienser ud med ahornsirup, kanel, nøddesmør, peanutbutter, tahin og andre veganske ingredienser. I "Vegansk til den søde tand" er der et helt kapitel dedikeret til udvælgelse af råvarer til det veganske dessertkøkken, og gennem bogen guider Christine Bonde læseren i at bruge de forskellige ingredienser.
Med kogebogen "Vegansk til den søde tand" får læseren nemme retter, der indeholder veganske ingredienser, som ikke bare giver desserten et sundt twist, men som også får dem til at smage mere nuanceret og komplekst. Det er smagen, det hele handler om. "Vegansk til den søde tand" udkommer i dag.
Private kokke er en kæmpe succes
Man behøver ikke længere forlade de vante rammer, for at få den perfekte gastronomiske oplevelse
Du kan blot blive hjemme, og så kommer kokken til dig.
Private dining er kommet for at blive, og efterspørgslen er stødt stigende.
En af de personer der har gjort private dining til sin levevej, er Phillip David Holmberg Nielsen, kok og sommelier.
Phillip er manden bag virksomheden Privatkok, som er blandt danmarks største og mest efterspurgte virksomheder, når der skal inviteres på mad i den private residens.
“Privatkok startede i 2014 som et hobbyprojekt, sideløbende med fuldtidsarbejde. I 1.5 år arbejdede jeg med at få mit navn etableret indenfor dette område”.
“I januar 2016 så jeg mit snit til at satse alt på Privatkok. Vi var officielt den første virksomhed der kunne leve af Private Dining” udtaler Phillip.
Det forventes at man leverer varen. Private dining er jo et substitut for et restaurantbesøg, men skal helst opleves som værende endnu bedre.
Maden skal spille, attitude, er temperaturen ok, opdækning og talemåde. Alt spiller ind, for at gøre oplevelsen helt unik.
“Jeg har sågar engang skiftet en baby, så mor kunne spise sin mad” siger Phillip
Siden Privatkok, har flere set mulighed og potentiel succes i Private Dining.
Der er kommet flere platforme, hvor man kan vælge mellem forskellige restauranter og kokke, man ønsker skal komme ud til ens hjem.
“Det er så dejligt at man ikke længere er alene om konceptet. Vi arbejder også sammen med de bedste at platformene, så flere mennesker kan få fornøjelsen af at blive forkælet i egen hjem”.