Plantebaseret alternativ til den nemme grillsucces
Sommervarmen har for alvor ramt os, og det samme har grillsæsonen.
Når det handler om, hvad der skal smides på grillen, er mulighederne næsten uendelige, men ofte ender det med at være kød i rigelige mængder*. Men skal det være lækkert, nemt og samtidigt noget andet end kød, så er Planteslagternes Plantefarsen et godt alternativ. Den faste plantebaserede fars er lige til at forme og smide på grillen på lav varme.
Fødevarestyrelsens nye officielle kostråd opfordrer danskerne til at spise planterigt og varieret, og samtidig sørge for at få flere bælgfrugter og mindre kød i dagligdagen. Men hvad skal man så grille, når fantasien ikke rækker til mere end peberfrugt og majskolber?
Planteslagternes Plantefarsen er udviklet udelukkende af naturlige ingredienser og helt uden tilsætningsstoffer. Ingredienslisten består af grøntsager og krydderier, heriblandt bønner, ærter og svampe, så man er sikret en god og rar mæthedsfornemmelse, og Plantefarsen er, ligesom sin storebror Rødbedebøffen, dermed ideel i forhold til at imødekomme de nye kostråd. Som bonus tæller grillmaden også pludseligt med i de anbefalede daglige 600 g frugt og grønt.
Samtidigt kan den velsmagende fars krydres på alskens spændende måder. Prøv eksempelvis med en håndfuld friske krydderurter eller finthakket peberfrugt, eller spis den bare, som den er. Plantefarsen har nemlig masser af smag, en god naturlig tekstur og egner sig derfor også virkeligt godt som burgerbøffer på grillen.
Skal man i øvrigt dele grillaften med en eller flere, der har fravalgt kødet helt, så er både Plantefarsen og Rødbedebøffen også oplagte valg, idet begge er veganske og altså helt fri for animalier. Placer dem evt. i en grillbakke for det bedste resultat. Og når man er færdig med at nyde grillmaden og den kølige rosé, kan emballagen skilles helt ad, så den kan sorteres som hhv. blød plast og pap.
Planteslagternes Plantefarsen og Rødbedebøffen forhandles i Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, på Coop.dk og Føtex.dk til kr. 38,-
*) Når der grilles, spiser mere end halvdelen af danskerne (59 %) efter eget udsagn lidt eller meget mere kød end normalt iflg. Coopanalyse, maj 2013.