Gode råd til mindre kød på menuen
De nye kostråd opfordrer os til at sætte mere sundhed på menuen og springe kødet over en gang eller to om ugen. Men hvad skal der til for, at kødfrie menuer lander på flere familiers tallerkner? Få tips og gode råd her
Gamle vaner kan være svære at ændre i en travl hverdag med begrænset tid. Men med lidt planlægning og omtanke er det ikke så svært at sætte kødfrie menuer på spisebordet til glæde for familien og miljøet.
Vælg velkendte retter
Den hurtigste vej til succes er at vælge klassiske og velkendte retter, som familien kender og elsker. Det kan være lasagne, spaghetti med kødsovs eller burgere. Men i stedet for at tilberede retterne som sædvanligt med kød kan man vælge den kødfrie model med plantebøffer eller plantefars fra f.eks. Meatless Farm. Det er langt fra kedeligt og smagsforladt.
Sæt fokus på smagen
Mad skal mætte men også dufte og smage godt. Derfor er det en god idé, at hjemmets kok eksperimenterer med krydderier i de kødfrie retter for at ramme familiens yndlingssmag. At spise mindre kød handler nemlig ikke om at sige farvel til alt det lækre men om en gang imellem at byde velkommen til lækre retter med god samvittighed.
Små skridt gør en forskel
Veganer, vegetar, flexitar eller noget helt tredje? At vælge plantebaseret kost en dag eller to om ugen handler ikke om, at melde sig ind i en eller anden klub. Det handler om sund fornuft til glæde for egen sundhed og for vores fælles klima. Selv små skridt gør nemlig en stor forskel.
Med en pakke plantefars eller plantebøffer fra Meatless Farm eller en af de andre producenter i fryseren kommer man let på sporet af lækker aftensmad baseret på planter i stedet for kød.
Plantebøffer og pantefars fra Meatless Farm kan købes hos nemlig.com til 29,95 kr. pr. pakke.