Stor guide - Dyrk chili
Chili er ikke bare chili. Der er milde chili, stærke chili og ufatteligt stærke chili, og hver sort er sin egen med hensyn til smag, udseende og farve.
Der findes flere arter af chili, og de er meget forskellige i både smag og styrke. Du skal ikke vælge den første pose med chilifrø, du får øje på. Det er vigtigt at vælge en sort, som passer til dine forventninger til chili. De allerstærkeste chili er der kun få, som vil nyde at spise, og har du børn, skal du over i den milde afdeling. Den danske skala for, hvor stærke sorterne er, går fra 1 til 10++++. Ellers opgives det efter Scovilleskalaen fra 0 for snackpeber og sød peber til 2.000.000 for den stærkeste sort, Carolina Reaper.
Der er også forskel på, hvor langsomt/hurtigt de spirer, og hvor hurtigt de udvikler sig og kan høstes. Nogle sorter skal du f.eks. så allerede i december eller først i januar under vækstlys for at at få modne frugter sidst på sommeren, mens mere hurtige sorter sået først i marts i vindueskarmen nemt kan nå at give modne frugter i sensommeren.