Modtager international designpris - Fremtidens spisested ligger i Danmark
En hybrid mellem en café, restaurant og kantine - sådan beskrives BLOX EATS i hjertet af København. Nu modtager det visionære spisekoncept en German Design Award
Hvordan bespiser man dagligt 3-400 medarbejdere på et spisested, der også skal rumme sultne københavnere og nysgerrige turister? Det spørgsmål stillede folkene fra Meyers Kantiner sammen med bygherren bag BLOX, Realdania By & Byg, sig selv tilbage i 2017.
Svaret blev fundet efter at have besøgt Food Halls i både London og Amsterdam, samt skuet mod Claus Meyers innovative projekter i New York. Sammen med Jensen Retail Group formgav man en skandinavisk variant af et Cafeatery der møder en Food Hall, som åbnede året efter: BLOX EATS.
Et markant hus med mange funktioner
Med sin markante arkitektur og placering på kanten af Slotsholmen i centrum af København, er BLOX et byggeri, der har delt vandene lige fra den indledende designfase frem til indvielsen i foråret 2018. Skabt af den hollandske tegnestue OMA, som er grundlagt af den internationale arkitektstjerne Rem Koolhaas, huser BLOX både Dansk Arkitektur Center, et innovativt kontorfællesskab ved navn BLOXHUB, lejeboliger, legeplads, et fitnesscenter og spisestedet BLOX EATS.
"BLOX er en bygning med mange aktiviteter og tilbud, så vi er stolte over, at den madløsning, der er tænkt ind i husets bæredygtige og fællesskabsorienterede ånd, nu modtager international hæder," siger vicedirektør i Realdania By & Byg, Peter Kjølby.
Fleksible måltidsoplevelser i en travl hverdag
BLOX EATS strækker sig over to etager på hjørnet ud mod Bryghuspladsen og Frederiksholm Kanal. Stueetagens Cafeatery byder på lette retter til indtagelse ved bordene eller på havnekanten. I den såkaldte Food Hall på første sal, bestillerman frisklavede, tallerkenanrettede måltider ved specielt designede madstationer, hvor gæsterne guides af fladskærme til alt fra menuvalg til betaling.
"I Meyers Kantiner er vi enormt optagede af, hvor mad og måltider på jobbet er på vej hen. Fremtidens kantine reflekterer et arbejdsliv, der er i bevægelse. Med BLOX EATS har vi skabt et spisested, der passer til et fleksibelt hus og en travl hverdag, hvor vores gæster stiller stadig større krav til måltidsoplevelsen," siger kommerciel direktør i Meyers Kantiner, Adam Usman.
Tysk hæder til den "industrielle stue"
Efter alt at dømme, er det tyske designråd – det såkaldte Rat für Formgebung – enige. I starten af februar tildeles BLOX EATS nemligen German Design Award 2020 i kategorien Bedste Indretningsarkitektur. "BLOX EATS har en moderne, rar og beroligende effekt, og kombinerer et puritansk, industrielt look med en behagelig stue-agtig stemning," lyder det i jurybegrundelsen.
"Vi er utroligt beærede over, at det tyske designråd har bidt mærke i vores bestræbelser på at skabe et madkoncept, der tør lege kreativt og levende med fysiske rum for at skabe rammer, der imponerer, og samtidig formidler historien om produkterne og servicen fra Meyers," slutter Thomas Jensen, grundlægger og direktør i Jensen Retail Group.