Danskerne gør mere ud af kaffen, når det banker på døren
Danskerne er et kaffetørstigt folkefærd, der gerne vil gøre noget ekstra ud af den varme drik, når der kommer gæster
Det viser en ny undersøgelse fra Bodum, som i hele uge 39 hylder den Internationale kaffedag, der løber af stablen d. 1. oktober.
Danskerne er en af klodens mest kaffedrikkende nationer, og de fleste danskere har svært ved at komme igennem dagen, hvis ikke de får deres daglige dosis kaffe. 67 % af danskerne drikker nemlig kaffe dagligt, viser ny skandinavisk undersøgelse foretaget af Bodum i samarbejde med YouGov.
Undersøgelsen viser også, at 3 ud af 5 af danskere gør endnu mere ud af kaffen, når der kommer gæster. I forhold til svenskerne bliver stempelkanden faktisk hevet frem dobbelt så mange gange herhjemme, når vi får besøg.
"Danskerne elsker en god kop kaffe, og de er villige til at kræse for den og gøre lidt ekstra ud af den gode smag. Det går meget godt i spænd med tiden, hvor danskerne går mere op i kvaliteten af det, de drikker og spiser. Derfor er det også vigtigt for danskerne, at de serverer god kaffe for deres gæster," siger Malene Munch Vestergaard, PR-ansvarlig i Bodum Skandinavien.
Danskerne bruger mere tid på at brygge kaffe end svenskerne
De fleste drikker det, fordi de nyder smagen, og for mange danskere rimer duften af kaffe på hygge. Vores naboland Sverige drikker mere kaffe end os, men svenskerne gider ikke at bruge ligeså lang tid på brygningen som danskerne. Herhjemme er det nemlig ikke vigtigt, hvor lang tid vi bruger på at brygge en god kop kaffe, viser undersøgelsen. Men det behøver ikke at tage lang tid at brygge en god kop derhjemme, fortæller Malene Munch Vestergaard:
"Med simple og velkendte kaffebrygningsmetoder som stempelkaffe, Pour Over eller Vakuum kaffe kan danskerne nemt og hurtigt få den samme gode kaffeoplevelse i hjemmet, som caféerne tilbyder."
Fakta om kaffe
Kaffe blev for første gang beskrevet herhjemme, da kongens livslæge i 1665 advarede imod, at det kunne udtørre kroppen og gøre én steril. Først var kaffen kun for den finere del af befolkningen, men nogle år senere blev kaffen udbredt til resten af landet. I dag er kaffe så stor en del af dansk kultur, at de fleste ejer en stemplekande, og vi mødes over kaffeaftaler, kaffepauser og morgenkaffe.
International kaffedag
I forbindelse med den Internationale kaffedag afholder Bodum i uge 39 Masterclasses i Magasins stueetage på Kongens Nytorv, hvor danskerne kan smage slow coffee og lære mere om brygningen. Mellem kl. 16.00-17.00 vil en erfaren barista undervise i simple og velkendte kaffebrygningsmetoder som stempelkaffe, Pour Over og vakuum.