Spis farverige og bæredygtige fiskeretter
Få inspiration til sund og farverig mad med fisk og skaldyr, der giver god smag i munden i mere end én forstand
Den tidligere chefkok i Kongehuset, Jesper Vollmer, har udviklet tre nye fiskeretter for organisationen MSC, som skal sætte fokus på kreativitet og bæredygtighed i køkkenet.
MSC (Marine Stewardship Council) er en non-profit-organisation, som arbejder for, at vores have fremover har mangfoldige og sunde fiskebestande. Det skal ske ved, at fiskerier over hele verden stopper med overfiskeri, piratfiskeri og brugen af destruktive fangstmetoder. Det blå MSC-mærke er garanti for, at fisken i køledisken er fanget af et bæredygtigt fiskeri. Det betyder, at det er fisk og skaldyr fra bestande, som ikke er truede, der er taget højde for havmiljøet og fiskeriet er velforvaltet. MSC's logo er en blå fisk.
Kampagnen "Er din favoritfisk blå?" har kørt siden efteråret, og temaet i kampagnen er "farver". Der skal nemlig både fisk og farver på danskernes tallerkner, og den vigtigste farve er blå. Blå fisk på emballagen er nemlig lig med bæredygtig fangstmetoder. Den tidligere køkkenchef i Kongehuset og nu ejer af koncepthuset "RÅ" på Bornholm, Jesper Vollmer, har været en del af kampagnen, og den kendte kok fik i den forbindelse opgaven at skabe tre opskrifter med hver deres farvetema. Jesper Vollmer har udviklet tre sunde retter med fisk og skaldyr, som har masser af farver, og som giver god smag i munden i mere end én forstand, hvis du vælger fisk med MSC's blå logo på.
Jeg har sammensat tre nye fiskeretter til MSC's kampagne, fordi jeg mener, det er vigtigt, at vi tænker bæredygtigt, når vi køber fisk. Jeg elsker selv at spise fisk, og de tre nye fiskeretter, jeg har lavet, har masser af farver og er ment som inspiration til at tænke både kreativt og bæredygtigt, næste gang man køber fisk og skaldyr, siger Jesper Vollmer.