NYTÅRSINSPIRATION - Et festfyrværkeri af smag og elegance
Kirsebærkransekage med amarenabær, marcipan og mørk chokolade er en flot og lækker smagsbombe, der passer perfekt til Dronningens nytårstale, og når rådhusklokkerne slår 12
Server gerne en champagne, sect eller dessertvin af den søde slags. Sødt og sødt passe bedst sammen.
NYTÅRS KIRSEBÆRKRANSEKAGE
15 stk.
500 g Odense Bagemarcipan eller Original Odense Marcipan
150 g sukker
40 g æggehvider
100 g Amarena kirsebær
200 g mørk chokolade (1)
70 g saltet smør
50 g piskefløde
100 g mørk chokolade (2)
15 kirsebær
Guldstøv
200 g hakket chokolade (1) og smør smeltes i en gryde ved svar varme og røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter fløden og sæt ganachen på køl indtil den er størknet nok til at kunne sprøjtes med.
Ælt marcipan og sukker godt sammen med hænderne. Tilsæt derefter æggehviderne og bland til en ensartet masse.
Hak Amarena kirsebærrene fint og bland dem godt sammen med marcipanmassen.
Rul massen ud til en rektangel på ca. 10x35 cm og skær ca. 15 mindre stykker á 3x10 cm.
Sæt stykkerne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen (varmluft) ved 220° C i ca. 8-10 min.
Når stykkerne er kølet helt af dyppes bundene i 100 g tempereret mørk chokolade (2).
Sprøjt små toppe chokoladeganache på kransekagestykkerne.
Udsten de friske kirsebær og rul dem i guldstøv inden de sættes på som pynt på kransekagerne.