Monstre, spøgelser og cremet græskarsuppe med chili, ingefær og hvidløg
Allehelgensaften eller halloween er en aften, hvor vi skaber uhygge klædt ud som monstre, spørgelser og hekse
Vi pynter op med spindelvæv, edderkopper og har udskåret uhyggelige græskerhoveder foran huset. Børn banker på dørene, når mørket falder på og siger "slik eller ballade".
Både halloween og Allehelgensdag udspringer af gamle traditioner, hvor de døde blev mindet på forskellig vis.
Inden I selv og børnene drager ud "på rov", kan I nyde en brand varm cremet græskarsuppe med ingefær, hvidløg, chili og rugbrødscrountoner.
God uhyggelig halloween.
OPSKRIFT
Ingredienser 4 personer
Suppen
1 kg. (ca 1. stort) hokkaidogræskar
1 spsk olie
1 stort løg
2 spsk fint revet ingefær
1 chili
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
2 grøntsagsbouillong terninger
8 dl vand
Topping
3 skiver fuldkornsrugbrød
1/2 spsk olivenolie
1/2 tsk. salt
Lidt revet kokos
En håndfuld frisk koriander
En lille skefuld skyr
Fremgangsmåde
Suppe: Skræl græskaret og skær det ud i tern. Hak løg, hvidløg og chili. Varm olien op i en stor gryde og svits løg, ingefær, chili, hvidløg og spidskommen. Tilsæt græskar, bouillon og vand. Kog retten i ca. 20 minutter eller til græskaret er mørt. Blend til en suppe og smag til med peber.
Rugbrødstopping: Skær rugbrødet ud i små tern og bland det med olien. Rist det på en pande og lad det køle helt af. Bland det ristede rugbrød med kokos.
Server suppen toppet med rugbrødstopping, friske koriander, en lille spsk. skyr og lime
Tip
Suppen kan også toppes med rejer, kylling eller lignende.