Danmarks bedste fuldkornsbrød
Kåringen af Danmarks bedste brød ruller endnu engang ind over landet, når dygtige fagfolk dyster om at blive bedst i én af 7 kategorier. Fuldkornshvedebrød er én af kategorierne
Finalen afholdes på Nytorv i København onsdag den 26. september. Danmarks Bedste Brød og Kager arrangeres af Bager- og Konditormestre i Danmark i samarbejde med sponsorerne Odense Marcipan og Valsemøllen.
Fuldkornspartnerskabet har en stand på Nytorv, hvor interesserede danskere kan få en smagsprøve på fuldkorn, et gratis opskriftshæfte og en snak om, hvordan man nemt får mere fuldkorn ind i hverdagen.
"Vi følger spændt konkurrencen hvert år. For år tilbage var et fuldkornsbrød ofte forbundet med noget tungt og bastant. Der er sket meget med produktudviklingen og i dag kan man få de lækreste, luftige og lyse fuldkornsbrød med god smag og tekstur hos bageren, som gør det nemt at spise fuldkorn. Vi er glade for at være med, og for at fuldkorn er et af de parametre, der sættes fokus på i konkurrencen" siger Rikke Iben Neess kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.
Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefaler voksne at spise 75 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit.
På Nytorv kan alle komme og se dommerne arbejde med at bedømme de bedste produkter. Udover fuldkornshvedebrød er kategorierne rugbrød, specialbrød, bagt tærte, kransekagestykke, tørkage og rullede deje.
Bag Fuldkornspartnerskabet står Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Fødevarestyrelsen, Valsemøllen A/S, Lantmännen Cerealia A/S, Credin A/S, CBP A/S og Bager og Konditormestre i Danmarks; samt en række andre fødevarevirksomheder.