Rugbrødsmadder på menuen til Maddag!
Onsdag den 12. september er det Maddag! Her vil mere end 28.000 børn i daginstitutioner landet over sætte sig til bords og fejre det fælles måltid
Der skal hakkes, smages og sættes ord på maden, der nydes. Kost & Ernæringsforbundet og FOA står bag arrangementet Maddag. Eventen markerer værdien af madordninger, som et sundt, sjovt og velsmagende tilbud, der kan meget mere end at mætte. I år er menuen rugbrødsmadder med bl.a. røget sildepostej, syltede gulerødder og daddelcreme med kikærter og kakao, som børnene har været med til at forberede
"Måltidet er en oplagt ramme for indlæring. Selv de mindste kan være med i forberedelserne. Og jo mere børn ved om mad, jo større er sandsynligheden for at de træffer bevidste og sunde valg senere i voksenlivet. Derfor ærgrer det mig, at madordninger de fleste steder er på valg hvert andet år i stedet for at gøre dem permanente. Det er her, der skal sættes ind, hvis vi vil rykke på folkesundheden. Jeg håber derfor, at Maddag vil motivere flere kommunal- og forældrebestyrelser til at tilbyde permanente ambitiøse madordninger for en længere periode med dygtige fagprofessionelle i køkkenet", siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.
Fuldkornspartnerskabet er glade for, at Maddag 2018 sætter fokus på smørrebrød, fordi rugbrød er en vigtig kilde til fuldkorn. Børn på 4-10 år anbefales at spise mellem 40-60 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. I dag spiser 43% af danske børn den anbefalede mængde fuldkorn om dagen.