Find bare stempelkanden frem igen
Vi kender den næsten allesammen - stempelkanden - plus det bøvl der følger med når den skal rengøres
Vi kender den næsten allesammen - stempelkanden - plus det bøvl der følger med når den skal rengøres. Kaffegrums, køkkenvaske og afløb er ikke hinandens bedste venner - men nu løser en lille ny dansk opfindelse problemet på en billig og meget elegant måde - således du kan spare dig for besværet og miljøet for en masse vandspild.
Den er stadig populær,- stempelkanden som blev opfundet af Calamani i Italien i 1933, men som blandt andet danske Bodum gjorde til hvermandseje op igennem 80'erne. Måden at brygge på giver en dejlig fyldig kaffesmag og de fleste synes med rette der er noget hyggeligt, pænt og stemningsfyldt over stempelkanden. Derfor ser man fortsat nye modeller komme på markedet der griber tidens trend i for eksempel messing og kobber.
Men et problem har altid været fremherskende og fælles, nemlig at få kande og filter rent efter at kaffen er drukket. Ofte ender øvelsen i lidt af et griseri, et stort forbrug af vand og tilstoppede afløb, da kaffegrums er som gift for en vandlås.
Det var dette evige problem som optog Tobias Henius i en årrække tilbage i 90'erne.
"Jeg gik med mange tanker om løsninger men det var først da 3D printere vandt frem jeg rigtigt kunne komme videre. At det så alligevel tog en del år og en hel del kaffe at komme helt i mål har overrasket mig, for selvom ideen er simpel har den været svær at få helt perfekt. Men efter mange års arbejde er vi nu klar og jeg glæder mig til at se responsen på Kickstarter for jeg synes produktet er blevet supergodt". Undervejs har opfinderrådgivningen, Teknologisk Institut og Patent og Varemærkestyrelsen hjulpet til, men det sidste stykke tekniske udviklingsarbejde er udført af produktud-viklingshuset Fabrikators, som blandt andet også står bag den velkendte Skrub'a "kartoffelskrubbehandske" og vaskeskraberen "Scrape" designet af skuespilleren Nicolaj Kopernikus. "Det er mindst ligeså sjovt at hjælpe andre med at virkeliggøre deres ideer, som at arbejde på sine egne. Ofte giver kombinationen af folk udefra et bedre resultat, selvom der også kan være hårdt og stressende for begge parter" siger Lars Forsberg, der har stået for de sidste detaljer omkring produktion, patentering og opbygning af den crowdfunding kampagne, der netop nu er gået live. "Og Tobias's kaffe-ide var bare så genial og relevant at vi måtte finde tid til at gøre forsøget, selvom vi egentlig havde travlt nok med vores egne projekter"
"Grums", som opsamleren hedder er en lille plastikbeholder, der lige præcis passer mellem kande og stempel. Når kaffen er drukket presses stemplet blot ned i beholderen og denne følger på magisk vis automatisk med op sammen med kaffegrumsen. Herefter kan grumsen nemt slås ud i affaldsspanden eller benyttes til andre gode formål. Kaffegrums er godt til kompost, havejord, sæbe, holde hvepse væk og en hel masse andre nyttige formål. Du kan gå ind og læse en masse mere omkring den nye kaffegrums opsamler på Kickststarter og sikre dig en af de første modeller inden disse finder vej til detailhandlen senere på året
Hvad er crowdfunding
Crowdfunding er blevet meget populær blevet iværksættere og folk med gode ideer. Idag findes der mere end 100 forskellige platforme, hvoraf de største er de to store amerikanske udgaver Kickstarter og Indiegogo. Herhjemme findes der også mindre crowfunding sites blandt andet Boomerang, hvor man kan søge om finansiering til at få realiseret sin ide
Grums Vejl udsalg 49,95.- i handlen ultimo 2018