Gør studenterbesøget spiseligt
Vognturen rundt til studenternes familier er det længe ventede punktum på flere års slid. Få cateringeksperts fif til, hvordan man rammer man plet med menuen, så både studenter og værter får en god oplevelse
Inden længe runger sommerlandet af kulørte lastvogne fyldt med unge mennesker. Berusede af lige dele lettelse, glæde og varierende grader af alkohol. Ved hjælp af nogle få tip og huskeregler kan man nå langt for at gøre det forholdsvist korte stop på køreturen til mere end blot endnu et i rækken.
Lone Larsen fra cateringvirksomheden Kejserindens Gryder oplever, at der de seneste år er sket en stigning i henvendelser fra familier, der er usikre på, hvad man serverer til de glade studenter:
- Tiden, hvor man kunne slippe af sted med at bage en bunke pølsehorn og smide en kasse Tuborg ved siden af, er ovre. I dag stiller de unge – og især deres forældre – store krav til, hvordan de skal beværte studenterne, når de er på den traditionsrige køretur rundt til familierne, fortæller Lone Larsen.
Hun anbefaler, at man som det første ser på, hvilken tid på dagen studentervognen kommer:
- Der er stor forskel på, om klokken er 10, og man er en af de første stop på ruten, eller om uret viser 17, og vognen nærmer sig enden af dagens program. For om formiddagen har de unge typisk mest lyst til brød, frugt, croissanter og smoothies, mens de om aftenen ofte trænger til noget varmt mad, der luner, mætter og giver næring.
Isbuffet i regnvejr falder ikke i god jord
Også vejret spiller ind på valget af traktement, fortæller Lone Larsen. Selvom det danske vejr kan være utilregneligt, så kan man ofte få en nogenlunde pejling på temperaturen nogle uger i forvejen.
- Det er ærgerligt at have den store isbuffet klar, hvis det regner og blæser, og studenterne mest af alt har lyst til en lun frikadelle og en varm drik. Omvendt er en skoldhed og krydret tomatsuppe ikke lige så tiltalende under hedebølge, som en læskende og iskold gazpacho kan være.
De festglade søger hurtige snacks
Sammensætningen af typer i klassen er også væsentlig i forbindelse med planlægningen af det succesfulde studentergilde, lyder det fra Lone Larsen, der fra virksomheden i Albertslund vest for København har dækket fester og andre arrangementer over det meste af Sjælland.
- Jeg har oplevet meget festlige klasser, hvor alkoholen var det vigtigste ved arrangementet. Samtidig findes der andre klasser, hvor forbruget af de våde varer er på et mere moderat niveau. Forskellen ligger i, at de alkoholglade grupper primært søger hurtige snacks og andre nipperier, der ligger godt i maven efter mange genstande. Omvendt er de alkoholmoderate klasser mere klare i hovederne og værdsætter mad, der er kræset mere om, og som kan akkompagneres af god vin eller lækker juice, siger cateren og slår fast:
- Alt i alt handler det om at kende eleverne og deres præferencer. Stik en finger i jorden hos studenten og lyt til ønskerne – så kan det ikke gå helt galt.