Aarhusianske Smartbake sikrer sig patent på brød
Bagerivirksomheden Smartbake har nu sikret sig et procespatent på en proces, der er udviklet for at styre hæveprocessen i gærholdige brødprodukter. Nye markedsmuligheder åbner sig
Da Smartbake i maj 2017 sendte de første kasser ud til forbrugerne med fersk dej, var det en total nyhed af den simple årsag, at dej hæver. Og det harmonerer ikke godt med lukkede kasser. Den kode har Smartbake imidlertid knækket, og den proces, de har opfundet, sikrer, at produkterne først hæver, når emballagen brydes.
Patenteret proces
Smartbake fik inspirationen fra et af deres tidligere projekter, iPosen:
– Flere af os var også med, da vi havde iPosen.dk, og dengang var vi de første til at sende afkølede fødevarer med Post Danmarks pakkeflow. De kompetencer og erfaringer har naturligvis været med til at udvikle vores nye patenterede proces, fortæller Steffen Bagge, bestyrelsesformand i Smartbake.
Åbner for nye produkter
Med det nye procespatent i hænde har der åbnet sig nye muligheder for Smartbake, der i løbet af 2018 kommer til at satse stort på at komme endnu bedre ind på detailmarkedet og måltidskassemarkedet.
– Vi kommer til at lancere helt nye og unikke produkter inden for de næste måneder, som gør os endnu mere relevante i detailbranchen og ikke mindst i markedet for måltidskasser, som både er i stor vækst og har brug innovative produkter til at sikre en fortsat høj kvalitet, tilføjer Steffen Bagge.
Smartbake fik for nyligt en ny millioninvestering fra vestjyske investorer samt fra ejerne Anders Høy Thomsen og Steffen Bagge, og en stor del af de penge er gået til nye produktionshaller i Hasselager - og nu altså også produktudvikling.