Ny bagebog med ægte glutenfrie opskrifter
Theresa Vangsø, der står bag bloggen La Mia Cusina med glutenfrie opskrifter, er nu klar med sin første kogebog: Ægte glutenfri – bagværk helt uden hvedestivelse
Siden Theresa Vangsø blev diagnosticeret med glutenallergi som 13-årig, har hun bagt og udviklet opskrifter uden gluten. Og i dag kan hun sende en indbydende kogebog på gaden, der indeholder lækre opskrifter på bagværk til alle lejligheder. Der er brød til morgenbordet. Små kager og store kager. Der er madbrød som fx pitabrød og naanbrød.
Alle opskrifter ledsages af historien om udviklingen af opskriften og flotte fotos.
Og det hele er ægte glutenfri. Dermed adskiller det sig fra mange af de færdige produkter, der ellers praler af at være glutenfri. Et produkt, der er stemplet med glutenfri, må nemlig godt indeholde små mængder af hvedestivelse.
Med Ægte glutenfri er det nu muligt at bage helt uden hvedestivelse, hvilket mange glutenallergikere vil sætte pris på. Allergi eller ej, så er det rart at vide, at pølsehornet i picnickurven virkelig er uden gluten, og det samme er kringlen på kaffebordet. Bagværket kan serveres uden den mindste bekymring for, at det udløser en allergisk reaktion.
Theresa Vangsøe er født i 1998 og bor i Aarhus. Her arbejder hun til daglig i helsekostforretningen Ren Kost. Når hun ikke er på arbejde, så blogger hun om glutenfrie opskrifter på La Mia Cucina.dk.