Der skal mere fuldkorn på menuen i landets kantiner
'Gør Hver Dag til Fuldkornsdag' er et simpelt og vigtigt budskab, som Fuldkornspartnerskabet året rundt arbejder for at udbrede til flere og flere danskere
Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen, og danskerne er heldigvis rigtig godt på vej.
Foodservicebranchen er meget vigtig ift. at nå dette mål. "Vi spiser mange måltider uden for hjemmet – i kantinen på arbejdspladsen, når vi spiser på farten eller går på restaurant. At kunne træffe et fuldkornsvalg disse steder har meget stor betydning for at få danskerne til at spise mere fuldkorn og forbedre folkesundheden", siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.
Det er nemt at sætte fuldkorn på menuen. Find her 5 gode tips til mere fuldkorn:
Erstat noget af melet i dit bagværk med fuldkornsmel og tilbyd altid fuldkornsbrød
Brug fuldkornspasta og fuldkornsnudler. Øg gradvis andelen af fuldkorn i retterne
Tilsæt havregryn til fars, smoothies, soaks og lign.
Øge muligheden for variation. Servér fx brune ris i stedet for hvide ris.
Brug hele kogte hvede- eller speltkerner i salater.
Besøg Fuldkornspartnerskabet på FoodExpo og vær med i konkurrencen om en KoMo Classic melkværn samt få en pakke fuldkornsmel med hjem.