WWF og LEGO laver bedre plastik sammen – allerede i handlen i år
LEGO® lancerer deres første legetøj, der er bæredygtigt produceret. Det er lavet i bio-plastik og bygger på WWF’s ekspertviden
De første bæredygtige LEGO® legeting er allerede i produktion og kommer ud i butikkerne i løbet af året.
Det er de bløde plastik-elementer af legetøjet – som træer, blade og buske, der nu bliver lavet af plantebaseret plastik fra sukkerrør.
”Der er ingen tvivl om at plastik er en af verdens helt store udfordringer lige nu. Det bliver produceret i massevis og tærer på jordens ressourcer og økosystemer. Derfor har vi i WWF i flere år været i gang med at reducere brugen og udvikle nye, bæredygtige typer af plastik. Vi er meget tilfredse med, at LEGO har brugt vores ekspertviden til at gøre børnenes favoritlegetøj mere miljørigtigt”, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
For børn og andre barnlige sjæle vil der ikke være nogen forskel at se på de nye mere bæredygtige produkter. De vil stadig se ud som før og føles som før. Men de er noget andet. De kommer ikke fra olie, der er hevet op af jorden. De kommer fra sukkerrør, der kan dyrkes og anvendes på mange måder.
WWF og LEGO Koncernen er gået sammen for tage hånd om verdens store miljø- og klimaproblemer. Der er allerede opnået store resultater på klimaområdet. Nu ser vi frem til at høste frugterne af de seneste års samarbejde på plastikområdet. Og det foregår i den helt rigtige ende af spektret. LEGO® er gået med i en af de mest ambitiøse alliancer, Bioplastic Feedstock Alliance (BFA), der er et WWF initiativ. BFA sikrer blandt andet, at der er adgang til bæredygtige råmaterialer for bioplastindustrien.
For sammen at videreføre LEGO® som front-runner starter vi den nye bioplast legetøjs-produktion med en af de rigtig gode certificeringer på plantematerialet. LEGO® bruger nemlig plantemateriale, der er certificeret af Bonsucro Chain of Custody for ansvarlig produceret sukkerrør.
”Vores pionerarbejde sammen med LEGO viser, at det er muligt at producere bæredygtige alternativer til den konventionelle plastik. Nu håber jeg bare, at andre virksomheder vil følge i LEGO’s fodspor. Det vil i længden være med til at redde verdens dyreliv, der bogstaveligt drukner i vores plastikaffald, og det vil spare på vores dyrebare naturressourcer. Vores børn kommer til at betale prisen, hvis ikke virksomhederne tager fat om dette problem nu”, siger Bo Øksnebjerg.