Håndbryggerens håndbog
Øl rimer meget fint på dansker, og de seneste år er det igen blevet populært at brygge øl selv. Og dermed er der kommet endnu flere specialøl til
Men når end ikke de mange mikro-bryggeriers specialøl er eksklusive nok, og hjemmebrygningen derfor skydes i gang, så kan der opstå problemer. Hvilket udstyr er rigtigt og nødvendigt, når der skal brygges en lille portion øl ved håndkraft og tilsat masser af passion og kærlighed? Hvordan er det lige med malten – hvor fin skal den være? Og hvor meget gær, skal der bruges? Og hvad gør man, når øllet skal tappes? Ja, udfordringer er der nok af, men der findes heldigvis også svar på håndbryggerens mange spørgsmål og problemer.
I Håndbryggerens håndbog tages der hånd om de 100 mest almindelige problemer eller udfordringer, som hjemmebryggeriet kan føre med sig. Hver udfordring får både forklaret en årsag og en løsning. Derudover er bogen fyldt med flotte billeder og illustrationer.
Forfatteren er Erik Lars Myers, der selv bryggede øl derhjemme i 10 år, før han studerede ølbrygning ved Siebel Instituttet og Brewing Technology i Chicago, USA. Han er i dag brygmester på Mystery Brewing Company i North Carolina, et bryggeri han selv har grundlagt. Det er med andre ord en erfaren herre, der deler ud af sine erfaringer i Håndbryggerens håndbog. Og selv om han nu brygger store portioner øl, så er det stadig med kærlighed og passion.