Vafler er vidunderlige til alle dagens måltider
Vafler er en skøn dessert, som for mange er forbundet med samvær og hygge. Vafler har dog potentiale til at være meget mere end det
I kogebogen "Vidunderlige vafler" fortolkes den klassiske dessert på en ny måde, og de søde dessertopskrifter får selskab af grønne, sunde og velsmagende retter, hvor madvaflen, den salte pendant til den søde hyggesnack, er midtpunkt for mange lækre opskrifter.
Vafler har et potentiale, som er langt større end det at være en hyggelig dessertspise. Camilla Stemann Jensen står bag "Vidunderlige vafler", som indeholder over 75 opskrifter, hvor vaflen er omdrejningspunktet.
"Det er en bog, hvor vaner og tankegange bliver vendt på hovedet. Hvor de klassiske vafler, som vi kender dem, ikke er gået af mode. De har bare fået selskab af deres salte pendant: madvaflen. Den soulmate, de ikke vidste fandtes, som fuldender deres eksistensberettigelse og cementerer, at vafler ikke blot er en dessert eller weekendmorgenmad. Vafler kan blive en stor del af et måltid – både morgen, middag og aften!"
ET SUNDERE ALTERNATIV
Madvaflen er ikke bare en sjov idé eller en ny trend, det er også en yderst sund spise, som kan blive en erstatning for hvidt brød og andre slags bagværk. I mange af opskrifterne er vaflen en erstatning for f.eks. sandwichbrød, pizzabunde eller burgerboller. Et udsnit af opskrifterne viser vaflens alsidighed, når den bruges som et sundere alternativ. Det kan være som vaffelpita med tunsalat, bánh mì-vafler med spicy fiskefrikadeller eller vaffelenchiladas med guacamole.
Vafler behøver ikke så store mængder mel, som vi kender fra det klassiske hvide brød, for at kunne hænge sammen. Hvis man er allergisk eller bare vil spise mindre hvede, så er vafler yderst velegnet som et velsmagende alternativ. "Madvafler har for mig været en øjenåbner af de helt store. De har ændret min livsstil og vist sig at være en nøgleingrediens til både sundere, grønnere og bedre mad," siger Camilla Stemann Jensen.
ALLE RESTER KAN TRYLLES OM TIL VAFLER
Vafler er ikke bare et sundt alternativ til det hvide brød, de kan også bidrage til at mindske madspild. "I bogen vil du se en masse eksempler på trylleri med rester, som spænder bredt; lige fra overskydende nudler fra en wokret til det kedelige halve blomkålshoved, som ligger nederst i køleskabet og leger umulig. Hvorfor ikke forvandle det til en frisk ramenburger eller en smagfuld pizza?" siger Camilla Stemann Jensen. Det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvad vafler kan bruges til. Du kan altid bruge de resterende grøntsager eller rester i dit køleskab til en ny, smagfuld vaffelopskrift. Det er derfor vafler er så vidunderlige.
OM FORFATTEREN
Camilla Stemann Jensen er en passioneret blogger, vaffelelsker og trendspotter samt selvstændig oplægsholder og kommunikations- og medierådgiver. Hun er kendt fra bloggen Copenhagen By Me, hvor hun ofte deler inspirerende opskrifter med sine følgere.