Dyrlæger i Valby
Din lokale dyrlæge i Valby er specialiseret i at behandle dit kæledyr i mange forskellige forbindelser. De fleste dyrlæger er kompetente inden for tandbehandling, røntgenbilleder, ultralydsscanninger, kirurgi, laboratorieundersøgelser, ID-mærkning, sundhedstjek, vaccination, allergi og hudproblemer. Har du brug for vejledning i forbindelse med kost og sundhed af dit kæledyr, kan du ligeledes tage kontakt til din lokale dyrlæge i Valby
Dyrlæger i Valby:
Fasanvejens Dyrlæger v/ A Sørensen
Søndre Fasanvej 93
2500 Valby
36162700
Dyrlæger i Valby tilbyder blandt andet:
Fasanvejens dyreklinik tilbyder:
Det er et bredt udvalg af behandlingsmuligheder og undersøgelser, Fasanvejens Dyreklinik kan tilbyde dit kæledyr. Ved at træde ind i vores venteværelse og konsultations rum får du ikke indtryk af, hvad der sker "ude bagved". Her er en kort beskrivelse af nogle af tilbudene. Klik videre, eller kig under rubrikken Veterinærfagligt
Vi har 500m2 at boltre os på!
Klinikken er i besiddelse af meget moderne udstyr, som er nødvendigt og kan hjælpe os i arbejdet med at stille den korrekte diagnose. F.eks. har vi en ultralydsscanner, som kan give en anden slags billeder end røntgen. Vi er certificeret til at foretage nyrescanning for PKD (polycystic kidney disease)hos perserkatte, men denne undersøgelse foregår dog nu ved en gentest. Ofte benytter vi scanneren til at diagnosticere drægtighed tidligt i forløbet hos katte og hunde. Man kan her se fostrene bevæge sig, hjertet slå m.v. Eller til at vurdere fostertilstanden, når fødslen ikke er sket til forventet tid. Man kan så vurdere, om det er tid at foretage kejsersnit, eller om man skal have lidt mere tålmodighed.
Vi tager ofte røntgenbilleder, og er bl.a. certificeret til at optage billeder på en måde, der er bedre til at vurdere hundenes hofter i en tidlig alder. Det hedder Penn-Hip metoden. Vi kan lave EKG undersøgelser på hunde og katte, så vi med EKG og røntgen tilsammen har mulighed for at vurdere hjertets funktion, og dermed evt. starte medicinsk behandling op på en god faglig baggrund.
Vi gør meget ud af tandbehandlinger, hvor vi bruger vores tand-unit. Tænder renses under bedøvelse med ultralyd og poleres efter, så overfladen bliver helt glat. Vi har digitalt tandrøntgen, så vi kan sikre os ved et røntgenbillede, hvordan rødderne har det, og om det f.eks. er nødvendigt at fjerne roden fra en knækket tand.
Desuden bruger vi den bedste form for narkose til hunde (den samme, man ofte bruger til mennesker). Både hunde og katte og andre kæledyr bliver vejet, og der bliver lyttet til hjerte og lunger, inden de bliver bedøvet. De moderne bedøvelsesmetoder betyder, at dyrene hurtigt er friske efter bedøvelsen. Har vi foretaget noget med dem, som kan være smertevoldende, eller har de af andre årsager smerter, får de smertebehandling inden, de vågner op.
Vi laver mange laboratorieundersøgelser selv, så man i høj grad får svar med det samme på diverse blod- og urinundersøgelser. Øvrige undersøgelser foretages på eksterne laboratorier, hvor der kan være nogle dages ventetid på svar.
Det kræver meget uddannelse at kunne anvende alle disse hjælpemidler. Både dyrlæger og veterinærsygeplejersker er flere gange årligt på kursus for at følge med i den sidste nye viden.
Klinikken har til stadighed en eller to veterinærsygeplejerskeelever under uddannelse. Uddannelsen varer 3 år og 3 måneder. Det holder os alle sammen til ilden at skulle være med til at uddanne en person til at være en god veterinærsygeplejerske. I november 2012 har vi dog sendt vores eneste vsp'elev videre til et andet sted, hvor hun senere vil kunne få ansættelse, så i en periode har vi ingen elever.
Der er også meget af vores arbejde, som ikke kræver særligt meget udstyr. Mange konsultationer drejer sig i høj grad om sundhedsundersøgelser, eller evt. om dyreadfærd. For at kæledyr og mennesker kan fungere godt sammen, er det vigtigt at forstå dyrenes adfærd. Ofte kan vi rådgive og hjælpe med at løse de problemer, som adfærdsforstyrrelser forårsager. Derudover har klinikken et hvalpekursus, hvor hvalpene lærer at socialisere sig til samværet med mennesker af forskellige typer, samt de sociale spilleregler for samvær med disse, at acceptere håndtering mv. Se nærmere om emnet her på klinikkens hjemmeside.
Der kommer mange langhårskatte til pelspleje på klinikken. Hvis en perser en gang for alle er blevet uvenner med børste og kam, er det ofte nødvendigt at klippe den. Det er et stort arbejde, som i høj grad bestrides af veterinærsygeplejerskerne.
De fleste af vores patienter er hunde og katte. Men de senere år er der kommet flere og flere andre mindre kæledyr til behandling. Marsvin og kaniner har en højere status i familierne, end vi så for nogle år siden
Herudover sælger klinikken foder af høj kvalitet til dyrene. Der er perioder i dyrenes liv, hvor det er mere væsentligt end ellers, at der fodres med noget, som er målrettet og godt sammensat. Der er dyr med sygdomme der gør, at de må fodres med særlig diætfoder. Og herudover sælger vi også almindeligt foder, hvor vi kan stå inde for kvaliteten
Nyttige links inden for dyrlæger:
Den Danske Dyrlægeforening:
Fællesskab, faglighed og fagforening
Den Danske Dyrlægeforening (DDD) er den danske dyrlægestands faglige organisation – de ansatte dyrlægers fagforening og dyrlægevirksomhedernes arbejdsgiverforening.
DDDs cirka 4.000 medlemmer tæller praktiserende dyrlæger, offentligt ansatte dyrlæger, dyrlæger ansat i privatsektoren, studerende og pensionister. Cirka 2.500 af medlemmerne er erhvervsaktive, og de arbejder bl.a. med familiedyr, produktionsdyr, fødevaresikkerhed, kødkontrol, forskning, undervisning, veterinær administration og inden for for life science.
se mere på www.ddd.dk
FIVM
FIVM blev grundlagt i 1985 som et forum for dyrlæger med interesse for alternative behandlingsformer og økologi (som også dengang ansås for at være ret alternativt ). Det er det eneste danske interesseforbund, som beskæftiger sig med holistisk behandling af dyr. Og selvom der kan registreres en stigende interesse hos både dyreejere og dyrlæger for alternative terapiformer (i takt med at disse også bliver mere udbredt hos mennesker), så er der brug for en forening hvor medlemmerne kan udveksle erfaringer, og som kan støtte udviklingen på området og sikre uddannelse indenfor det.
Samtidigt er foreningens formål også at udbrede kendskabet til integreret veterinærmedicin til interesserede dyreejere, som kan få nærmere oplysninger om de forskellige terapiformer der findes, samt hvor de i givet fald kan kontakte en dyrlæge der tilbyder denne form for behandling
se mere på www.fivm.dk
Hvad er ISO Dyrlægen?
Du kan se de godkendte ISO Dyrlæger på www.iso-dyrlaegen.dk
Bemærk at flere dyreklinikker og dyrehospitaler er aspiranter og derfor ikke ISO-godkendte endnu. Kontakt eventuelt ISO Dyrlægens Hovedkontor (send en mail til ISO Dyrlægen) for at høre, om din dyreklinik/dit dyrehospital er på vej til at blive ISO certificeret under Den Danske Dyrlægeforening.
Den gamle godkendelsesordning under Den Danske Dyrlægeforening (Hospitalsordningen), der har fejret 25-års jubilæum for nogle år siden, er udfaset og erstattet af ISO Dyrlægens ISO certificering.
Læs mere om ISO Dyrlægen på www.iso-dyrlaegen.dk - eller se en lille film om ISO Dyrlægen herunder.