Advokater i Valby
Hvis du har brug for juridisk rådgivning eller hjælp til retssager, kan du med fordel tage kontakt til din lokale advokat i Valby. Advokaterne i Valby kan blandt andet hjælpe dig i forbindelse med ansættelser, byggesager, salg og køb af boliger, udlejning, lånedokumenter, personskadeerstatninger, testamenter, dødsboer, straffesager, ægteskaber, separation, skilsmisser og skattesager
Advokater i Valby:
Advokatfirmaet Uffe Grønfeldt V/ Uffe Vartoft Grønfeldt
Knuthenborgvej 15
2500 Valby
38331716
Advokaterne i Valby tilbyder blandt andet:
Bagge & Grønfeldt tilbyder:
Advokatkontoret Bagge & Grønfeldt blev startet af advokat Torben Brinch Bagge i 1977. Han gik på pension i 2016, men kontoret er videreført uændret af advokaterne Kim Bagge, Gitte Holm Bagge og Uffe Grønfeldt.
Kontoret har fra sin start primært arbejdet med strafferet.
På vores facebook side kan du følge med i nogle af vores aktuelle sager.
Advokatkontoret Bagge og Grønfeldt består af to advokatfirmaer: Advokatfirmaet Uffe Grønfeldt, cvr. nr. 31 92 16 00 og advokatfirmaet Kim Bagge, cvr. nr. 27 47 50 94.
Alle advokater på Advokatkontoret Bagge og Grønfeldt er beskikket af Justitsministeriet og er medlemmer af det Danske Advokatsamfund og dermed underlagt Det Danske Advokatsamfunds regler for og tilsyn med advokater.
Alle advokaterne er individuelt ansvarsforsikret hos HDI-Gerling Verzekeringen N.V., Indiakaj 6, 1., 2100 København Ø, tlf. 33 36 95 95
Nyttige links inden for advokater:
Danske Advokater:
Danske Advokater repræsenterer ca. 74 pct. af alle advokater og advokatfuldmægtige i danske advokatvirksomheder. Den danske advokatbranche består af ca. 1.800 advokatvirksomheder. Heraf repræsenterer Danske Advokater 745 virksomheder. I medlemsvirksomhederne er der ca. 3.400 advokater og ca. 600 advokatfuldmægtige
se mere på www.danskeadvokater.dk
Nu bliver det endelig muligt at oprette fremtidsfuldmagter
Fremtidsfuldmagter - er det et spørgsmål om spådom og krystalkugler? Nej, det er faktisk et spørgsmål om juridisk sund fornuft
Flere og flere rammes af demens og pr. 1. september 2017 bliver det endelig muligt med en fremtidsfuldmagt at indrette sig på, at man en dag ikke er i stand til at træffe vigtige beslutninger om f.eks. økonomi.
Ingen af os ved, om vi mod livets slutning rammes af demens eller anden form for mental svækkelse, som vil gøre os ude af stand til at træffe de rette beslutninger. Hvis tilstanden kun varer en relativ kort periode, er konsekvenserne og de mulige skadelige virkninger selvsagt af begrænset omfang. Men man ved jo aldrig ...
Med en fremtidsfuldmagt skåner man sine pårørende
Gør man ingenting, overlader man det til de pårørende at forsøge at få det bedste ud af situationen med værgebeskikkelse eller lign. Det kan også være, at de pårørende ikke er enige, og så kan det være en langstrakt og ulykkelig affære.
"For mange har det derfor været relevant at oprette en generalfuldmagt, som man havde liggende i skuffen, til det eventuelt blev nødvendigt at tage den i brug. Men pr. 1. september 2017 bliver det muligt at lave en fremtidsfuldmagt - og det er godt nyt" siger advokat Jette Jessen
Hvad er en fremtidsfuldmagt?
Man kan stadig give fuldmagter - såvel generalfuldmagter som mere konkrete fuldmagter, men fra 1. september 2017 kan man også oprette og lade registrere en såkaldt "fremtidsfuldmagt". Det forventes, at den skal underskrives for notaren, som registrerer den på fuldmagtsgivers cpr. nr., og derefter "lader den ligge" til den en dag måtte blive sat i kraft. Måske bliver det aldrig nødvendigt eller relevant.
Man kan selvfølgelig både tilbagekalde sådan en fremtidsfuldmagt eller udskifte den/de personer man har indsat som fuldmægtige. Det kræver blot, at man stadig har den fornødne mentale habilitet, og så skal man underskrive et nyt dokument herom hos notaren.
Ikraftsættelsen af fremtidsfuldmagten sker af Statsforvaltningen, og det forudsætter en anmodning herom enten fra fuldmagtsgiver selv (hvis man er i stand til det), eller efter anmodning fra den eller de personer man i fuldmagten har givet ret til at disponere. Den/disse personer skal dog også normalt dokumentere fuldmagtsgivers mentale tilstand med lægeerklæring.
Fremtidsfuldmagten kan være generel og omfatte alle økonomiske aspekter, eller den kan være afgrænset til enkelte spørgsmål (aktiver) eller dispositioner. Fremtidsfuldmagten kan også omfatte mere personlige forhold som bopæl, pleje og behandling.
Hvis man opretter en fremtidsfuldmagt, vil den kunne bruges til at annullere andre "konkurrerende" fuldmagter, og den vil ofte også træde i stedet for et værgemål.
En fremtidsfuldmægtigs dispositionsmuligheder og pligter vil på mange måder være de samme, der påhviler en værge, og Statsforvaltningen fører tilsyn med håndteringen af opgaven.
I skrivende stund har Justitsministeriet ikke offentliggjort vejledninger, blanketter eller nærmere detaljer for, hvordan den praktiske gennemførelse af ordningen skal ske. I Ret&Råd følger vi naturligvis emnet tæt, og vi er klar til at yde kompetent rådgivning herom.
Vil du betale kr. 275.000 for sælgers gamle skæve IKEA- skænk?
Næppe, men presset på de attraktive andelsboliger i de større byer har på ny medført, at der udtænkes mere eller mindre kreative løsninger
Uanset kreativiteten forbliver det stadigvæk; ulovlig overpris – penge under bordet – ulovlig dusør! Advokat Dorthe Westerdahl ser på hvilke muligheder du har for at slippe for at betale overpris og alligevel få fingrene i den bolig, du har forelsket dig i.
Når en andelsbolig kan sælges til maksimalprisen med tillæg af forbedringer – og der stadigvæk er en lang kø af interesserede købere – kan det for nogle sælgere være tillokkende at tage en overpris.
Det duer imidlertid ikke, at det fremgår direkte af salgsaftalen, da foreningens bestyrelse/administrator har pligt til at undersøge om prisen er lovlig.
Åbent hus!
"Jeg har set flere tilfælde, hvor sælger inviterer til åbent hus via facebook, DBA eller lign. og mere eller mindre tydeligt signalerer overfor de fremmødte købere, at han vil indgå aftale med den køber, der tilbyder det største beløb i en kuvert ved siden af – eller vil købe sælgers nedslidte indbo for en uforskammet høj pris", siger Dorthe Westerdahl, Ret&Råd København.
Den officielle købesum deponeres hos andelsboligforeningen, mens den ulovlige overpris afleveres i cool cash til sælger på banegården, parkeringsanlæg etc.
Hvad kan køber gøre?
Som køber kan man vælge at spille højt spil og acceptere sælgers ublu krav. Når aftalen er underskrevet og godkendt af andelsboligforeningen, kan køber efterfølgende kræve den ulovlige overpris retur af sælger. Det er imidlertid vigtigt, at man som køber kan bevise, at der er sket betaling af ekstrabeløb til sælger. Det kan være via lydoptagelser, foto, vidner m.m. Afviser sælger at tilbagebetale den ulovlige overpris – må køber indbringe sagen for domstolen inden 6 måneder efter aftalens indgåelse – ellers mister køber sin ret til tilbagebetaling. Det vil så være op til domstolen at vurdere om der foreligger ulovlig overpris.
Det er strafbart!
Det fremgår af andelsboliglovens § 5, at sælger ikke må betinge sig andre retshandler end køb af andelen.
Køber kan derfor godt afvise at ville overtage sælgers løsøre. Det vil dog som oftest have den konsekvens, at sælger blot finder en anden køber, der gerne vil betale en urealistisk pris for sælgers løsøre.
Bliver foreningen bekendt med, at sælger har forsøgt at sælge andelsboligen til overpris – kan foreningen vælge at ekskludere medlemmet, idet det vil blive betragtet som en væsentlig misligholdelse af foreningens vedtægter.
Andelsboligforeningen eller en køber kan også anmelde sælger til politiet, idet det faktisk er kriminelt at sælge til overpris. Det fremgår af andelsboliglovens § 15, stk. 3. hvorefter en overtrædelse kan straffes med bøde eller fængsel i indtil 4 måneder.
Der findes ikke så mange afgørelser, idet de fleste sælgere skynder sig at tilbagebetale den ulovlige overpris, hvis køber stiller krav herom.
Bøde kr. 40.000
I 2007 afsagde Østre landsret en dom om ulovlig overpris. Her blev sælger idømt en bøde på kr. 40.000 for at have opkrævet en ulovlig overpris på kr. 145.000.
Sælger havde indrykket en annonce, hvor han inviterede potentielle købere til åbent hus – og havde meddelt, at han ville holde auktion over sit indbo herunder møbler, elektronik, video-bånd, rengøringsmidler, toiletartikler osv. Det var helt klart, at sælger ville sælge til den køber, der bød mest på auktionen.
Landsretten udtalte, at det var sandsynligt at lægge til grund, at overdragelsen af andelen var betinget af, at køber overtog sælgers indbo og inventar, hvor af den væsentligste del ikke var tilpasset eller installeret i lejligheden.
Forældrekøb – her er de skattemæssige fordele og ulemper
Forældrekøb er højaktuelt i denne tid, hvor mange nye studerende skal gøre klar til at flytte til storbyerne og dermed netop nu leder efter et sted at bo
Et forældrekøb kan være en god investering, men det har nogle skattemæssige konsekvenser, som er værd at kende til. Dem gennemgår Ret&Råds boligrådgiver Inge Lindeer her.
Et forældrekøb kan være en god investering - særligt hvis du vil hjælpe dit barn med tag over hovedet i studietiden, men selvfølgelig også af andre årsager.
Et forældrekøb betyder, at du køber en bolig som du efterfølgende udlejer til dit barn på en skriftlig lejekontrakt. Der er dog en del skattemæssige konsekvenser, som du skal være opmærksom på og i et vist omgang tage stilling til i forbindelse med et køb.
Forældrekøb af ejerlejlighed eller hus
Når du udlejer en bolig, betragtes det som udgangspunkt som erhvervsmæssig virksomhed, og du skal betale skat af "netto" huslejeindtægten. Det vil sige, at der skal udarbejdes et regnskab, hvor huslejeindtægten minus de udgifter der er afholdt til f.eks. en ejerforenings ordinære drift, til ejendomsskat, vedligeholdelse, regnskab m.v. fremgår.
Ulemper ved forældrekøb:
• Når du udlejer til nærtbeslægtede som for eksempel dit barn, skal du altid betale skat af et beløb, der svarer til markedslejen. Markedslejen er den husleje, du kan kræve, hvis du udlejer efter lejelovgivningens almindelige regler til en ikke nærtstående person. Er den aftalte husleje mindre end markedslejen, skal du altså stadig betale skat af markedslejen
• Forskellen mellem markedslejen og den betalte leje vil blive betragtet som en gave, som dit barn skal betale afgift af, hvis det overstiger de fastsatte beløbsgrænser
• En evt. avance/fortjeneste ved et salg skal beskattes, hvis kun barnet har boet i lejligheden.
Fordele ved forældrekøb:
• Du skal ikke betale ejendomsværdiskat.
• Dit barn kan som lejer modtage boligstøtte på almindelige vilkår. Der er mulighed for at søge boligstøtte på op til 15 pct. af huslejen ekskl. forbrug. Et krav er, at der foreligger en gyldig lejekontrakt mellem forældre og barn
• Dit barn kan fremleje et værelse, hvis lejligheden er stor nok
• Hvis du som forælder selv flytter ind i boligen og efterfølgende sælger den, bliver du ikke beskattet af fortjenesten (Der er dog visse krav der skal være opfyldt for at der kan opnås skattefrihed)
• Du kan sælge boligen til barnet, som efter at have boet der som ejer, kan sælge lejligheden uden at blive beskattet af fortjenesten. Når du som forælder sælger til dit eget barn, har du lov til at sælge til 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering.
Regnskabsmetode ved forældrekøb
Som forældrekøber bliver du som nævnt beskattet af huslejeindtægten minus de udgifter, du har afholdt til f.eks. en ejerforenings ordinære drift, til ejendomsskat, vedligeholdelse, regnskab m.v.
Overskuddet er skattepligtig indkomst og resultatet kan som udgangspunkt beskattes efter 3 modeller:
• Efter Personskattelovens bestemmelser
• Efter Kapitalafkastordningen
• Efter Virksomhedsskatteordningen/Virksomhedsordningen.
Virksomhedsordningen er som hovedregel den mest attraktive model. Det skyldes bl.a., at du får fradrag for rente- og bidragsomkostninger direkte i virksomhedens indkomst. I de to andre ordninger får du kun fradrag for renter og bidrag som negativ kapitalindkomst, hvilket ofte indebærer ca. halv så stor skattebesparelse i forhold til, at man i virksomhedsordningen får lov at modregne direkte i virksomhedsindkomsten.
Underskud fra udlejningen kan blot modregnes i din eller i din ægtefælles øvrige skattepligtige indkomst.
Virksomhedsordningen er kompliceret og der er regnskabsmæssige krav der skal opfyldes. Det kan derfor anbefales at kontakte en revisor, før der træffes beslutning om regnskabsmetode.
Forældrekøb af en andelsbolig
Ønsker du at købe en andelsbolig som forældrekøb, er situationen en ganske anden end ved ejerboliger.
Udlejning af andelsboliger anses skattemæssigt ikke som værende erhvervsmæssig udlejning, hvorfor man ikke kan anvende virksomhedsskatteordningen eller kapitalafkastordningen.
Begrundelsen for at andelsboliger ikke betragtes som erhvervsmæssig udlejning er, at man som ejer af en andelsbolig ikke er ejer af selve ejendommen, men alene en andel, da det jo er andelsforeningen der ejer selve ejendommen.
I skattemæssig sammenhæng er man derfor som andelsboligejer dårligere stillet end som ejer af en ejerlejlighed, idet man ikke har samme fradragsmuligheder.
Man skal endvidere være særligt opmærksom på, at visse andelsboligforeninger ikke tillader, at man udlejer/fremlejer sin andelsbolig over længere tid.
Spørg din udlejer om lov, før du fremlejer gennem Airbnb
Det er fristende at tjene en ekstra skilling på at leje din lejlighed ud, hvis du alligevel er væk på ferie eller weekendtur
Men fremleje kan have store konsekvenser, hvis det ikke følger lejelovens regler og er afstemt med din udlejer. Advodan guider dig her til reglerne omkring fremleje af lejebolig.
"I en nyere dom fra Boligretten på Frederiksberg er det slået fast, at private udlejere kan ophæve et lejemål, hvis lejer fx fremlejer sin lejlighed på Airbnb gentagende gange i korte perioder. Det får stor betydning for de mange tusinde danskere, der lige nu tjener penge på at fremleje deres bolig i perioder. Det er dog ikke umuligt at fremleje sin bolig, hvis man er opmærksom og har aftalerne på plads med sin udlejer", siger advokat Mads Fossing fra Advodan Næstved.
Læs her, hvordan du skal forholde dig, hvis du er en af de mange, der gerne vil fremleje sin lejlighed.
Hvornår må du leje ud?
Ifølge Mads Fossing afhænger din mulighed for at fremleje din lejlighed i kortere perioder af din udlejer og din lejekontrakt.
"Lejeloven siger klart, at du som lejer ikke må bruge lejemålet til andre formål, end du har aftalt med udlejer - og heller ikke lade andre bruge din lejlighed uden udlejers samtykke. Også selvom det bare drejer sig om en enkelt weekend i ny og næ".
Hvordan får du lov at leje ud?
Hvis du gerne vil sætte din lejlighed på Airbnb eller lignende portaler, er første skridt derfor at tjekke din lejekontrakt. Her vil det i de fleste tilfælde fremgå, hvad du må bruge din lejlighed til.
"I de fleste lejekontrakter står der, at lejemålet er helårsbeboelse for lejers husstand. Det betyder, at du kun må fremleje din bolig i overensstemmelse med lejelovens regler. Hvis du fremlejer i korte perioder flere gange i løbet af et år, kan det betragtes som om, du driver "erhverv", og det er som udgangspunkt ikke tilladt. Men jeg vil altid råde til, at du kontakter din udlejer og hører, om I kan finde ud af en aftale. Det kan være, du får lov, hvis det bare er engang imellem, eller hvis udlejer kan være med til at bestemme, hvem der bor i lejligheden", siger Mads Fossing.
Har du allerede lejet ud?
Hvis din annonce allerede er online på udlejningssitet, eller du måske allerede har haft dine første gæster, skal du ikke gå i panik og være bange for at blive smidt ud i morgen.
"Den bedste løsning vil være at kontakte din udlejer hurtigst muligt og tale mulighederne igennem. Det kan også være, at udlejer når at kontakte dig først. Vil han eller hun ikke lade dig fremleje din bolig længere, skal du med det samme stoppe med udlejningen og slette alle annoncer fra udlejningsportalerne", siger Mads Fossing.
Hvornår kan du blive smidt ud?
Hvis din udlejer beder dig om at stoppe med udlejningen, og du ikke følger den henvisning, har han eller hun ret til at ophæve dit lejemål med øjeblikkelig virkning.
"Hvis det når så langt, og du kan anerkende, at udlejningen har været i strid med lejekontrakten og lejeloven, har du ikke andet valg end at lede efter en ny bolig – medmindre du kan tage en dialog med din udlejer. Det nytter heller ikke noget at slette sine spor, for sandsynligvis har din udlejer skærmprint af dine annoncer og måske også vidneudsagn fra dine naboer", siger Mads Fossing.