Advokater i Hvidovre
Hvis du har brug for juridisk rådgivning eller hjælp til retssager, kan du med fordel tage kontakt til din lokale advokat i Hvidovre. Advokaterne i Hvidovre kan blandt andet hjælpe dig i forbindelse med ansættelser, byggesager, salg og køb af boliger, udlejning, lånedokumenter, personskadeerstatninger, testamenter, dødsboer, straffesager, ægteskaber, separation, skilsmisser og skattesager
Advokater i Hvidovre:
Halle, Berg & Rosenthal, advokater
Rødovre Centrum 205
2610 Rødovre
Tlf.: +45 36 70 21 00
E-mail: post@advokatcentrum.dk
Ydelser: Familie- & arveretlige forhold, Rådgivning om køb og salg af fast ejendom, Berigtigelse af ejendomshandler, Retssager, Erhvervslivets retsforhold fra etablering af selskaber, udarbejdelse af kontrakter samt incasso
La Cour & Henriksson Advokat ApS Holding
Hvidovrevej 406
2650 Hvidovre
36493888
Advokaterne La Cour, Henriksson, Dreyer ApS
Hvidovrevej 406
2650 Hvidovre
36493888
Advokatfirmaet Vestmar & Thorborg I/S
Hvidovre Torv 9I
2650 Hvidovre
36350250
Advokat Bendt Vangshardt
Gammel Køge Landevej 314B
2650 Hvidovre
36783561
Advokater i Hvidovre tilbyder blandt andet:
Peter Berg, Carsten Halle og Lene Østerberg tilbyder:
Kontoret behandler sager om familie- & arveretlige forhold, rådgivning om køb og salg af fast ejendom, herunder berigtigelse af ejendomshandler, retssager og erhvervslivets retsforhold fra etablering af selskaber, udarbejdelse af kontrakter samt incasso.
Herudover er advokaterne Peter Berg, Carsten Halle og Lene Østerberg beskikkede som offentlige forsvarere.
Advokat Kim Rosenthal Hansen er medlem af Danske BOLIGadvokater og er som sådan autoriseret BOLIGadvokat.
Alle kontorets advokater har møderet for landsret, og to advokater har møderet for Højesteret. Alle har mange års erfaring i retssagsbehandling og yder professionel, seriøs behandling af kunder og deres sager.
Antallet af advokater gør, at der ydes en personlig service hver gang.
Vi forsøger hele tiden at produktudvikle vor virksomhed hvilket blandt andet har medført at vi kan tilbyde erhvervskunder juridisk service på abonnement og udarbejdelse af juridisk helbredsattest for virksomheder til brug for revisor og pengeinstitut.
Endelig beskæftiger vi os med sportens og sponsoreringens retsforhold
Nyttige links inden for advokater:
Danske Advokater:
Danske Advokater repræsenterer ca. 74 pct. af alle advokater og advokatfuldmægtige i danske advokatvirksomheder. Den danske advokatbranche består af ca. 1.800 advokatvirksomheder. Heraf repræsenterer Danske Advokater 745 virksomheder. I medlemsvirksomhederne er der ca. 3.400 advokater og ca. 600 advokatfuldmægtige
se mere på www.danskeadvokater.dk
Undgå konflikter om delebørn i ferien

Sommerferien er over os. Som deleforældre kan det give anledning til konflikter, hvis man ikke er klar over reglerne for ferie med de fælles børn
For hvad gør man eksempelvis, hvis en ønsket ferie med børnene ligger oven i den anden forælders weekend? Advokat og ekspert i familieret kommer med juraens tip til en konfliktfri sommerferie
Mens mange familier håndterer ferieperioderne godt, bliver sommerglæden for flere skilsmissefamilier overskygget af tvister om samvær. I ferierne bliver der nemlig ofte vendt op og ned på de deleordninger, der kører upåklageligt i hverdagen. Skilsmisseraten er i dag så høj, at godt halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse – og hvert tredje barn vil i løbet af sin barndom opleve at blive et skilsmissebarn.
Det mærker man hos advokatfirmaet Advodan Glostrup, der hvert eneste år i og op til ferieperioden mærker en øget mængde henvendelser med spørgsmål om samvær.
Ved at blive klogere på juraen omkring samvær, kan man nå langt – og måske undgå at komme helt ud i en konflikt, lyder det fra advokat Rikke Frødstrup fra Advodan Glostrup, der har flere års erfaring med familieret.
Bopælsforælderen har ferieretten
Ved skilsmisser bliver den forælder, som barnet har folkeregisteradresse hos, automatisk bopælsforælder, og den anden forælder bliver samværsforælder. Det gælder også, selvom I har en samværsordning, hvor I ser barnet lige meget.
- Bopælsforælderen har ret til at holde ferie med barnet, men det skal varsles til samværsforælderen. Med mindre I har aftalt noget andet, har samværsforælderen som udgangspunkt ikke ret til længerevarende samvær udover det almindelige samvær, som i forvejen følger af eksempelvis en samværsaftale, fortæller Rikke Frødstrup og uddyber:
- Når man laver en samværsaftale, råder vi altid til, at man laver en aftale, der også forholder sig til ferierne. En sådan aftale bør være nedskrevet, og vi anbefaler altid, at man sikrer sig, at aftalen kan fuldbyrdes af fogedretten, da det ellers kan trække ud med en afgørelse, hvis den ene forælder ikke overholder sin del af aftalen.
Vær specifik i samværsaftalen
Hvis man selv vælger at udarbejde en skriftlig samværsaftale, er den lige så gyldig, som hvis afgørelsen var truffet af Statsforvaltningen. Det afgørende er, at aftalen indeholder alle de væsentlige aftalepunkter, og at den er egnet til at kunne gennemføres med fogedrettens hjælp.
- Derfor anbefaler vi, at aftalen laves på Statsforvaltningens blanket om samvær eller hos en advokat, siger Rikke Frødstrup og forklarer, at aftalen bør være specifik og omfatte stillingtagen til, hvilken dag og hvilket tidspunkt feriesamværet starter og slutter, og hvem der skal hente og bringe barnet.
Hvis forældrene ikke selv kan blive enige om en samværsaftale, kan de indbringe sagen for Statsforvaltningen.
3 gode råd, når forældre skal enes om en samværsaftale
• Husk at barnet er den vigtigste aktør. Det bør til hver en tid handle mere om at sikre barnet en god ferie end om at få mest muligt samvær
• Sørg for at lave en nedskrevet aftale og gerne en, der gælder fremadrettet, så I ikke skal tage stilling til fordeling af ferie hvert eneste år
• Sørg for at aftalen kan fuldbyrdes af fogedretten. Lav eksempelvis aftalen på Statsforvaltningens blanket om samvær. Eller rådfør jer med en advokat
Få styr på reglerne inden Sankt Hans bålet tændes

På fredag er det Sankt Hans aften, og det er for mange tid til at sende heksen til Bloksbjerg. Advokatfuldmægtig Charlotte Stoltenberg fra ADVODAN fortæller om de regler, du skal huske at følge, når bålet tændes
Sankt Hans aften er som udgangspunkt den eneste dag på året, hvor du må brænde haveaffald af inde i byerne. Reglerne kan være anderledes i landområder og kan også variere fra kommune til kommune. Det er derfor en god ide at tjekke din kommunes regler.
Har du tilladelse til at lave bål?
Du må gerne tænde et lille bål med haveaffald i din egen have. Et lille bål kan defineres som et bål med en diameter på max 120 cm. Hvis du bor i et tæt bebygget område, så snak med dine naboer, inden du tænder bålet, da røgen kan være generende.
Skal du derimod tænde bål i en offentlig park eller på en strand, skal du huske at søge om tilladelse hos kommunen og derefter politiet. Når du ansøger, skal du skrive, hvem og hvor I vil tænde bål, men også om I holder fest og hører høj musik. Hvis bålet er på grundejerforeningens grund, skal du søge deres tilladelse. Opdager politiet, at I har tændt bålet uden tilladelse, udløser det en pengebøde.
Hold øje med bålet
Du må gerne bruge haveaffald, som fx græs, blade og grene til bålet. Du må derimod ikke brænde malet træ, trykimprægneret træ eller andet affald af. Inden bålet tændes, tjek at der ikke er små dyr, som har gemt sig i bålet. Når bålet skal startes, må det ikke optændes med optændingsvæske, benzin eller sprit. Overvåg bålet hele tiden, sørg for at ingen kommer for tæt på, og forlad først bålet, når det er helt slukket.
Vær obs. på placering og vindforhold
Afbrænding skal altid ske med forsigtighed. Det er vigtigt, at du tager foranstaltninger for at sikre, at brandfare forebygges eller formindskes. Herudover skal du sikre dig, at der altid er forsvarlige slukningsmuligheder i nærheden.
Normalt anbefaler myndighederne, at små bål på max 120 cm i diameter bygges op, så de overholder følgende betingelser;
• Bålet skal være i mindst 10 meter fra bygninger. Hvis der er huse med stråtag i nærheden, skal afstanden være mindst 15 meter.
• Bålet skal være i mindst 15 meters afstand fra nåletræer, lyngområder og let antændelige markområder.
• Hvis vinden blæser med jævn til frisk vind (5,5 – 10,7 m/s), skal afstanden til bygninger fordobles.
• Ved hård vind (over 10,7 m/s) skal bålet slukkes, da det ikke er tilladt at tænde bål ved så kraftig vindstyrke.
Vær opmærksom på, at der gælder andre regler for afstande, hvis der er tale om et stort bål, altså bål som er mere end 120 cm i diameter.