Anlægsgartnere i Holbæk
Anlægsgartnere i Holbæk finder du på denne side
Anlægsgartnere i Holbæk:
Valdemar Højland ApS
Rørte 3
4440 Mørkøv
Tlf.: 23 34 38 61
Ydelser: Entreprenør, kloakmester, anlægsgartner, kloakarbejde, brolæggere, brolægning
Frederik`s Multiservice V/ Frederik Ælgord Olesen
Kastrupvej 47
4300 Holbæk
61118861
Lammefjordens Dige- Og Pumpelag
Nykøbingvej 128
4300 Holbæk
23960665
Care4garden V/ Dennis Dyekjær
Jernbanevej 6
4300 Holbæk
40260335
Garden2you V/ Jon Andersen
Ladegårdsparken Øst 7 4 TV
4300 Holbæk
21423364
Anlægsgartnerne i Holbæk tilbyder blandt andet:
Valdemar Højland tilbyder:
Med mange års erfaring inden for entreprenørfaget, kan vi tilbyde vores kunder en optimal løsning i forbindelse med alle relevante opgaver – store som små.
Vores kundekreds er alsidig og omfatter virksomheder, den offentlige sektor, boligselskaber samt private husstande på hele Sjælland.
Valdemar Højland er en mindre virksomhed. Vi har ingen stor og fordyrende administration. Dette kommer vores kunder til gode gennem fornuftige priser, høj kvalitet, stabilitet og stor fleksibilitet.
Byggeri er en tillidssag. Økonomi, tid, myndighedsspørgsmål er ofte spørgsmål vi møder og som vi gerne stiller vores egne erfaringer og ekspertise til rådighed for at besvare. Vi bistår gennem hele projektet og sørger for at kunden får den ønskede løsning afleveret til aftalt tid.
Nyttige links inden for anlægsgartnere:
Danske Anlægsgartnere:
Danske Anlægsgartnere er branche- og arbejdsgiverforening for virksomheder i Danmark, som beskæftiger sig med anlæg og pleje af grønne områder, golfbaner, indendørsbeplantning, naturgenopretning og udemiljø i bred forstand.
Foreningens historie strækker sig helt tilbage til begyndelsen af forrige århundrede, og i dag har Danske Anlægsgartnere omkring 240 medlemsvirksomheder, fordelt over hele landet.
Foreningen er videncenter for praktisk anlægsgartneri og har bl.a. produceret de populære TV serier "Hokus-Krokus" og "Ønskehaven"i samarbejde med DR.
Medlemmer af Danske Anlægsgartnere er som de eneste i den grønne sektor omfattet af en garantiordning.
Se mere på www.dag.dk
Tjekliste til haven i oktober
Tid til at lægge blomstrende forårsløg, vaske drivhus, høste valnødder, tage georginer op, lægge hvidløg, hente hestemøg og alt det andet, du kan gøre i din have i oktober
- Læg forårsblomstrende løg: Tulipaner, narcisser, krokus og alle de andre forårsblomstrende løg kan lægges i hele oktober. Læg dem mellem stauder, i græsplænen eller under buskene. Som tommelfingerregel skal de lægges i en dybde, der svarer til 3 x løggets højde.
- Lug ukrudt: Ukrudtssæsonen er ikke slut endnu. Ukrudtet kan vokse til langt ud på efteråret. Ryk planterne op med rod, eller fjern som minimum blomsterne, så de ikke når at smide en masse frø. Undgå også at smide blomstrende ukrudt i komposten, da frøene kan ligge og modne færdig her, så komposten er fuld af ukrudtsfrø til foråret - hvis din kompost ikke bliver så varm, at frøene dør.
- Tag georgineknoldene op: Georginerne vil blomstrer, lige til frosten kommer. Men når de er visnet ned efter et par nætter med nattefrost, er det tid til at grave dem op, hvis du vil genbruge dem til næste år. Klip stænglerne af, børst jorden af knoldene, lad dem tørre lidt, hvis de er fugtige. Læg dem derefter i kasser og stil dem i et køligt og frostfrit sted fx i en kælder.
- Hjælp havens dyr gennem vinteren: Byg et pindsvinebo eller et insekthotel og sørg for, at der er læfyldte, uforstyrrede steder, hvor de kan gå i dvale i fred eller søge ly i frostnætter og hårde vinterdage uden at fryse ihjel fx en kvasbunke eller et stendige. Sørg også for mad fx i form af bær og frø til fuglene.
- Stik komposten om: Det får fugten til at fordele sig i hele bunken, så omsætningen kan fortsætte hele efteråret.
- Lad staudetoppene stå: De er dekorative og beskytter stauderne mod frost. Samtidig er de vigtige bosteder for insekterne om vinteren. Nogle stauder holder sig fint ranke til ud på vinteren, og deres visne frøstande vil - særligt med lidt rim eller sne på, pynte i haven om vinteren.
- Riv under roser: Fjern syge blade under roser, der er angrebet af stråleplet, rust eller andre sygdomme. Svampesporer kan overvintre i de visne blade og smitte de nye blade, der springer ud til foråret.
- Fjern blade fra havedammen: Nedfaldne blade skal hurtigst muligt fjernes fra havedammen. Ellers vil de synke til bunds, hvor de forrådner og tilfører næringsstoffer til dammen, hvilket giver problemer med algevækst næste sommer. Brug en løvrive til at "skumme" bladene af vandoverfladen. Du kan også spænde et net udover dammen i løvfaldsperioden.
Se mere hos Haveselskabet
Ny genvej til blomsterflor på altan og tagterrasse
Nu kan altan- og terrasseejere skabe havestemning på få kvadratmeter. GARDENAs nye plante-system, NatureUp!, forvandler en kedelig mur og et bart hjørne til et grønt flor af blomster, krydderurter og grøntsager
Fleksibelt plantesystem NatureUp! er et sæt planteholdere, som du kan fylde med alle de blomster og krydderurter, du drømmer om. Du planter pelargonier, timian, tomatplanter, eller hvad du nu ønsker, direkte i planteholderne. Bagefter kan du placere planterne lige, hvor du vil – på gulvet, ophængt på væggen eller i hjørnet. Selv den mindste plads kan du forvandle til et farverigt flor. Skab din egen stil og sammensæt planteholderne enkeltvist eller samlet, så de passer til din terrasse.
Indbygget nedløbssystem mod overvanding NatureUp! er fremstillet af vejrbestandigt plastik og har et indbygget nedløbssystem, så overskydende vand ledes ud af planteholderne. På den måde undgår du, at planterne går i råd pga. overvanding. Det overskydende vand opsamles i en bundplade, så mur og gulv forbliver rent.
Automatisk vanding Du kan vælge at vande blomster og planter selv med vandkande – eller du kan tilkoble GARDENAs Micro Dryp-system. Vandingssystemet sørger takket være drypslangen for nøjagtig og korrekt mængde vanding i hver enkelt planteholder. Har du ikke en vandhane i nærheden, fås Micro Dryp-systemet også med en lavspændingspumpe, der leverer vand til planteholderne. En særlig smart feature ved vandingssystemet er, at du kan tidsinstallere vandingen, så du sikrer, at dine planter også får vand, når du er bortrejst. Vandingssystemet købes separat.
Haven i januar
Hvordan kan du genbruge juletræet i haven?
Kan du undgå at rådyrene æder dine planter? Hvilke buske kan du beskære om vinteren? Se månedens tjekliste og få vores tips til gøremål i haven netop nu.
Se mere hos Haveselskabet
Gødningsplanen virkede
Efter et par år med mistrivsel i køkkenhaven besluttede Anne Birgitte Madsen at få lavet en gødningsplan
Resultatet var overraskende og hjalp hende tilbage på sporet til en struttende køkkenhave.
Et mysterie. Anne Birgitte Madsen havde i 16 år dyrket sin køkkenhave med stor succes, og nu var der pludselig ingenting, der lykkedes længere. Kartoffelknoldene voksede næsten ikke under de grønne toppe. Gulerødderne var små og splejsede. Og løgene visnede ned, inden de rigtigt var kommet i gang.
Læs mere hos Haveselskabet
Sådan dyrker du abrikoser i haven
Abrikoser er meget varmekrævende, derfor er en espaliering op ad en lun mur at foretrække
Medmindre du har et drivhus, hvor abrikoserne kan give mange frugter.
Abrikoser blomstrer endnu tidligere end ferskner. Derfor er blomsterne på udendørs abrikostræer mere udsatte for nattefrosten, som kan svide de åbne blomster til ufrugtbarhed.
Blomstrer i lang tid
I drivhus eller orangeri blomstrer abrikos allerede i marts. En lille, blød pensel kan agere bi og bruges til at flytte støv fra en blomst til en anden. Processen skal gentages med nogle dages mellemrum for at være sikker på, at bestøvningen lykkes.
Herefter vil blomsterne udvikle sig til frugter, selv om der er køligt i drivhuset. Husk også, at der skal bestøves gentagne gange i den lange blomstringstid, hvis der ikke er bier.
Læs mere hos Haveselskabet
Beskæring af havens træer
Beskæring er en af de ting som havefolk ofte er meget usikre på. For hvordan er det nu, hvornår og med hvad?
Svarene kan være ret varierede alt efter, hvem du spørge, da meningerne er delte. Her få du vores råd om kunsten af beskære et træ.
Der er normalt fem formål med at beskære træer:
- Formgivning - ofte beskæres træer, fordi de er blevet for store
- Foryngelse - beskæring får træet til at sætte nye skud
- Frugtsætning - den rette beskæring kan give flere og større frugter
- Sundhed - beskæring kan fjerne syge og knækkede grene, der kan sprede sygdomme
- Sikkerhed - beskæring fjerner grene, der kan være til fare for omgivelserne, hvis de brækker af under en storm
Se mere hos Haveselskabet