Catering i Glostrup
Dit lokale cateringfirma i Glostrup er eksperter i at levere mad til både store og små arrangementer og selskaber. Skal du planlægge bryllup, konfirmation, barnedåb, firmafest, fødselsdag eller andre begivenheder, kan du med fordel tage kontakt til dit lokale cateringfirma i Glostrup, og høre om mulighederne for levering af lige præcis den menu, som du mener passer til lejligheden
Catering i Glostrup:
KOKKEN & JOMFRUEN
Smedeland 8B
2600 Glostrup
Kundeservice – tlf.: 70 10 70 11
Produkter: Catering, Bufféter, Mad ud af huset
Kragerup & Ko ApS
Ejby Industrivej 91
2600 Glostrup
Tlf: +45 44666672
E-mail: mad@kragerupogko.dk
Kompetencer: Catering Ballerup, Catering Frederiksberg, Julefrokost Ballerup, Julefrokost Herlev, Catering Herlev, Julefrokost buffet, Catering København
Catering - Catering i Glostrup tilbyder blandt andet:
Kokken & Jomfruen tilbyder:
Historien om Kokken & Jomfruen begyndte for 50 år siden i den lille fynske landsby Gislev. Hvor et ægtepar lidt tilfældigt blev kastet ud i at levere maden til det lokale afholdshotels årlige julefrokost. De fandt glæden ved at lave mad til mange og etablerede cateringfirmaet Kokken & Jomfruen.
Siden har Kokken & Jomfruen skiftet ejere et par gange. Men da Henrik Nygaard i 1991 overtog virksomheden fik den for alvor vokseværk og blev den største og eneste landsdækkende cateringvirksomhed med køkkener i Aarhus, Odense, Slagelse og Glostrup. I dag beskæftiger Kokken & Jomfruen over 120 medarbejdere og leverer mad til over 1,5 millioner danskere om året.
De mange års erfaring sammen med ny teknologi gør Kokken & Jomfruen unik og i stand til at levere god festmad til konkurrencedygtige priser uanset hvilken anledning, der skal fejres.
Efter 25 år har besluttede Henrik Nygaard i sommeren 2016 at sælge sit livsværk til Færch & Co. Gastro, som vil fører virksomheden videre i samme ånd. Med et alsidigt menukort, der både byder på nye spændende retter og de mere traditionelle festretter.
Lad dig inspirere til din næste fest her i vores webshop eller kontakt vores dygtige kundeservice, der sidder klar til at servicere og rådgive dig alle ugens 7 dage
Nyttige links inden for catering:
Catering – primært for virksomheder
Når man snakker ”catering” er det ofte i forbindelse med firma-frokostordninger. Man anvender sjældent ordet catering når man afholder fester privat, da det har en industriel / stordrifts klag. Catering bruges udover på arbejdsplader også på plejehjem, børneinstitutioner og på skoler, hvor der skal laves mange anretninger til en billig pris
se mere her
Julefrokosten – en klassisk tradition under forandring
For mange er firmajulefrokosten et højdepunkt på året. Medarbejderne ser frem til at hygge sig med kolleger og knytte relationer, som er vigtige for arbejdsmiljøet på lang sigt
Tradition og fornyelse
Den klassiske julefrokost består af en lang række traditionelle retter. Sild, klassiske lune retter som leverpostej, frikadeller og flæskesteg samt risalamande, skylles ned med snaps og øl i rigelige mængder. Men som med alle andre traditioner, udvikler julefrokosten sig også. Det erfarer man bl.a. hos cateringfirmaet Kejserindens Gryder A/S i Albertslund, som igennem mange år har leveret mad til store og små julearrangementer på hele Sjælland.
- Vi oplever, at der er flere, der efterspørger mad til julefrokosten, som har et mere moderne – og måske også et lidt sundere tvist. Mange fortæller os, at de ønsker sig en mere utraditionel julefrokost, hvor de klassiske råvarer og ingredienser tilberedes på en ny og spændende måde. Andre efterspørger sågar, at vi helt erstatter de traditionelle ting med nye, anderledes retter og ingredienser, fortæller Lone Larsen, der er indehaver af Kejserindens Gryder A/S.
Julefrokostsæsonen er blevet længere
Kejserindens Gryder A/S har igennem de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på julefrokostmenuer. Tidligere holdt de fleste virksomheder deres julefrokost i december måned, men i løbet af de senere år, er flere begyndt at holde julefrokosten i enten november eller januar – og bestillingerne tikker ind i god tid.
- I august og især september får vi de første julefrokostreservationer. Og det er en god idé at være tidligt ude, for de fleste udbydere har fyldte ordrebøger flere måneder i forvejen. December er selvfølgelig stadig vores travleste periode, men vi mærker tydeligt, at flere forsøger at lægge julefrokosten på et tidspunkt, hvor alle kan, og vi derfor får efterhånden mange bestillinger på julefrokostmenuer i både november og januar, siger Lone Larsen.
Den klassiske julefrokost stadig mest populær
På trods af de nye tendenser så er det stadig de klassiske marinerede sild, de saftige frikadeller, den varme leverpostej og de sprøde fiskefileter, som står højst på ønskelisten hos de fleste mennesker og virksomheder, der bestiller deres julefrokost hos Kejserindens Gryder A/S.
Antallet af ægtefolk stiger – maden forbliver den samme
Efter en årrække med nedgang i antallet af ægteskaber, er antallet af danskere, der siger 'ja' til hinanden igen stigende
Det mærker man tydeligt hos bryllupsleverandørerne, der oplever stor detaljesans hos brudeparrene - også når det kommer til menuen
'Så tilspørger jeg dig...' Disse ord bliver sagt flere og flere gange rundt om i de danske kirker og på rådhuse, viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik. For med 31.777 vielser i 2017 fortsætter antallet af vielser nemlig med at stige.
Efter det rekordlave 2013 med kun lidt over 27.000 vielser, er tendensen nu vendt. Flere og flere danskere siger ja til at dele livet med hinanden 'i medgang og modgang', men der er stadig langt op til 2000's godt 38.000 vielser.
Hos landets bryllupsleverandører mærker man tydeligt, hvordan tendensen er vokset de seneste år. Og selvom mange bryllupstraditioner bliver holdt i hævd, bliver der i langt højere grad end tidligere lagt fokus på detaljerne. Det gælder alt lige fra håropsætning og tøj til valg af menu og lokaler.
- Nu har vi leveret menuer til selskaber i snart 20 år, og vi kan virkelig mærke, at henvendelser omkring bryllupsmenuer stiger. Men vi kan også se, at folk går meget mere op i menuen end tidligere. Maden har jo altid været en stor del af festen, men der bliver i langt højere grad spurgt ind til de enkelte retter og forskellige sammensætninger, fortæller Lone Larsen, indehaver af Kejserindens Gryder, der for nyligt deltog i det populære arrangement Bryllupsmessen i Forum.
Populært at smage inden bestilling
Netop fordi der er så stor fokus på detaljerne i menuen, afholder Kejserindens Gryder inspirationsaftener hos virksomheden i Albertslund, hvor gæsterne kan smage store dele af menuerne. En mulighed, der var særligt populær hos de forelskede par på messen.
- Én ting er at se noget beskrevet med ord, en anden ting er at prøve retterne af med egne smagsløg og på den måde få et billede af, hvad der passer sammen, og hvad der ikke gør, fortalte Nanna Sandbæk Andersen, der var på messen sammen med sin kommende mand, Morten Beck.
Det vigtigste for parret var med deres egne ord, at maden er 'sikker'.
- Altså at vi kan være helt sikre på, at det er godt på dagen, og at vi derfor kan slappe af og nyde, at vores gæster og vi får mad af høj kvalitet – og at der er nok af det, sagde Morten Beck, inden turen gik videre til de andre stande i Forum.
Maden har ikke ændret sig
Mens bryllupsmessen bød på nye trends og tendenser inden for bryllupsbeklædning, underholdning og anderledes transport til og fra bryllupslokationen, så har maden ikke ændret sig meget de seneste år, fortæller Lone Larsen:
- De fleste efterspørger det samme; nemlig en let forret, der ofte består af en slags fisk, en hovedret med elementer af kød, salater, kartofler og sauce og så selvfølgelig desserten, der på en og samme tid skal være fyldig og frisk. Sådan har det været i alle de år, vi har lavet bryllupsmenuer, siger Lone Larsen.
Julefrokostsæsonen er blevet længere
Sæsonen for årets julefrokoster er de seneste år blevet udvidet, så det er blevet mere almindeligt at holde dem i enten november eller januar
Det mærker man hos cateringfirmaet Kejserindens Gryder, der i år allerede modtog de første julefrokostbestillinger, inden sommer blev til efterår. Selv om datoen bliver rykket, er maden dog stadig, som den plejer.
Traditionen med julefrokoster går tilbage til førkrigstiden. I begyndelsen som et glas portvin eller en anden stærk sag på chefens kontor. I løbet af 60'erne transformeres det til den fest, vi kender i dag, hvor kolleger mødes over snaps og sildemadder under mere afslappede forhold, end man oplever til daglig.
Der har i mange år været tradition for, at julefrokoster blev afholdt på en af decembers fre- eller lørdage. Med typisk tre weekender inden jul har der altid været en risiko for, at flere julefrokoster faldt på samme dag. I løbet af de seneste årtier er traditionen omkring julefrokoster nemlig udvidet fra arbejdspladserne til også at finde sted i blandt andet foreninger, vennegrupper og på uddannelsesinstitutioner.
For at undgå datosammenfald er flere begyndt at lægge årets julefrokost på andre tidspunkter af året. Det mærker man hos cateringfirmaet Kejserindens Gryder, der i mange år har leveret mad til store og små julearrangementer.
- December er selvfølgelig stadig vores travleste periode, men vi mærker tydeligt, at tendensen er, at man forsøger at lægge julefrokosten på et tidspunkt, hvor alle kan. Derfor får vi flere og flere bestillinger til enten en weekend i november eller endda også januar, fortæller Lone Larsen, der er indehaver af Kejserindens Gryder A/S, der fra domicilet i Albertslund leverer mad til private og virksomheder på hele Sjælland.
Husk at være i god tid
En udvidelse af julefrokostsæsonen betyder, at det samlede antal julefrokoster er steget. Det mærker man hos Kejserindens Gryder, der oplever en stigende efterspørgsel på julefrokostmenuer. En efterspørgsel, der begynder allerede i sensommermånederne.
- I august og især september begyndte det at tikke ind med reservationer. Og det er faktisk en god idé at være i god tid. Ikke kun med maden, men i høj grad også med lokalerne. For selv om man har rykket sin julefrokost til november, så vil man opleve, at de fleste udbydere har fyldte ordrebøger flere måneder i forvejen, siger Lone Larsen.
Frikadeller er højt på ønskelisten
Selv om der altså bliver rykket lidt på traditionerne i forhold til datoen for julefrokosten, så bliver der på madsiden ikke lavet mange ting om, fortæller Lone Larsen. Her er klassiske saftige frikadeller og sprøde fiskefileter nemlig stadig højst på ønskelisten:
- De traditionelle retter kommer vi ikke uden om. Vi oplever hvert år, at nogle af de selskaber, der har bestilt den mere utraditionelle mad, vender tilbage og fortæller, at de savnede deres rødkål og flæskesteg. Men selv om den traditionelle julefrokost er mest populær, er der også enkelte grupper, der foretrækker noget andet som eksempelvis tapas eller en treretters menu med vin til.
Lone Larsens oplevelser understøttes af en undersøgelse fra 2014 foretaget af Gallup for Berlingske. Den viser nemlig, at flere end seks ud af ti danskere over 18 år mener, at marinerede sild, snaps og leverpostej er det vigtigste ved julefrokosten – skarpt efterfulgt af fiskefilet, (jule)øl, flæskesteg og frikadeller.