Dyrlæger i Frederikssund
Din lokale dyrlæge i Frederikssund er specialiseret i at behandle dit kæledyr i mange forskellige forbindelser. De fleste dyrlæger er kompetente inden for tandbehandling, røntgenbilleder, ultralydsscanninger, kirurgi, laboratorieundersøgelser, ID-mærkning, sundhedstjek, vaccination, allergi og hudproblemer. Har du brug for vejledning i forbindelse med kost og sundhed af dit kæledyr, kan du ligeledes tage kontakt til din lokale dyrlæge i Frederikssund
Dyrlæger i Frederikssund:
Frederikssund Dyreklinik ApS
Vagtbærende dyrlæge
Kirkegade 10
3600 Frederikssund
Tlf.: 47 31 37 33
www.frederikssund-dyreklinik.dk
Ydelser: Dyrlæger, sundhedscheck, vaccinationer, kirurgi, røntgen, scanning
Dyrlægerne i Frederikssund tilbyder blandt andet:
Frederikssund Dyreklinik tilbyder:
Velkommen til Frederikssund Dyreklinik - Vi er en fagligt velfunderet dyreklinik med fokus rettet på dyrenes tarv. Deraf navnet "Dyrlæger for dyrenes skyld".
Tryghed frem for alt
Vores engagement i dyrs helbred og trivsel har været den samme i de 40 år klinikken har eksisteret. Sammen har vi over 100 års erfaring med behandling af kæledyr
Dette burde sikre dig at du og dit kæledyr altid er i trygge hænder hos os.
På hele klinikken arbejder der kun faguddannet personale. Vore sygeplejersker hjælper gerne med at løse dine kæledyrsproblemer som adfærd, overvægt eller i det hele taget fodring og ernæring.
Dyreklinik med god service
På dyreklinikken forsøger vi altid at give 100% service i form af en god kommunikation.
Vi ønsker at klienten aldrig er i tvivl om hvad der sker eller skal ske med deres kæledyr.
Nyttige links inden for dyrlæger:
Den Danske Dyrlægeforening:
Fællesskab, faglighed og fagforening
Den Danske Dyrlægeforening (DDD) er den danske dyrlægestands faglige organisation – de ansatte dyrlægers fagforening og dyrlægevirksomhedernes arbejdsgiverforening.
DDDs cirka 4.000 medlemmer tæller praktiserende dyrlæger, offentligt ansatte dyrlæger, dyrlæger ansat i privatsektoren, studerende og pensionister. Cirka 2.500 af medlemmerne er erhvervsaktive, og de arbejder bl.a. med familiedyr, produktionsdyr, fødevaresikkerhed, kødkontrol, forskning, undervisning, veterinær administration og inden for for life science.
se mere på www.ddd.dk
FIVM
FIVM blev grundlagt i 1985 som et forum for dyrlæger med interesse for alternative behandlingsformer og økologi (som også dengang ansås for at være ret alternativt ). Det er det eneste danske interesseforbund, som beskæftiger sig med holistisk behandling af dyr. Og selvom der kan registreres en stigende interesse hos både dyreejere og dyrlæger for alternative terapiformer (i takt med at disse også bliver mere udbredt hos mennesker), så er der brug for en forening hvor medlemmerne kan udveksle erfaringer, og som kan støtte udviklingen på området og sikre uddannelse indenfor det.
Samtidigt er foreningens formål også at udbrede kendskabet til integreret veterinærmedicin til interesserede dyreejere, som kan få nærmere oplysninger om de forskellige terapiformer der findes, samt hvor de i givet fald kan kontakte en dyrlæge der tilbyder denne form for behandling
se mere på www.fivm.dk
Sådan skaber du tryghed hos din hvalp i den første tid i det nye hjem
En ny hvalp er et lykkeligt højdepunkt for en familie, men en stor omvæltning for hvalpen
Hvalpe er følsomme i deres socialiseringsperiode, og veterinærsygeplejerske anbefaler derfor tryghedsskabende feromoner.
De første 16 uger af en hunds liv er en overrumplende rutsjebanetur, der er med til at forme dens opfattelse af verden fremover. Ubehagelige såvel som gode oplevelser hænger ved resten af livet, og derfor er det vigtigt fylde hvalpen med så mange positive indtryk som muligt. Ifølge Katrine Hammer, der er veterinærsygeplejerske, hundetræner og certificeret Fear Free Professional er det derfor vigtigt at være på forkant med situationen og skabe trygge rammer, når hvalpen skal introduceres til sin nye tilværelse.
– Hvad der er en lykkelig begivenhed for en familie, der skal have en ny hund, er en potentielt skræmmende oplevelse for hunden. Den bliver fjernet fra sine vante omgivelser, adskilt fra sin mor og søskende, og bliver placeret i et nyt miljø med nye dufte, lyde og mennesker. Det er i sig selv en voldsom omgang, som kun bliver værre af, at de fleste hvalpe skifter hjem midt i deres første frygtperiode, hvor de er allermest følsomme over for negative oplevelser, forklarer Katrine Hammer, der arbejder på Brøndby Dyreklinik.
Halsbånd med tryghed
Leverandør til veterinærbranchen, Ceva Animal Health, lancerer nu et hvalpehalsbånd med navnet Adaptil Junior, der afgiver en konstant mængde feromoner. Feromoner er et naturligt stof, som tæven udskiller fra området omkring mælkekirtlerne i månederne efter fødslen, som har en dokumenteret tryghedsskabende effekt på hvalpe.
– Halsbåndet afgiver feromonerne, når det opvarmes af hvalpens kropsvarme og det skal sidde på hvalpen hele tiden, undtagen hvis den bades. Det er meget enkelt at anvende og giver hunden samme tryghedsfølelse, som den er vant til fra sin mor. Adaptil Junior hjælper hvalpen i den svære socialiseringsperiode og øger chancen for, at den vokser op som en afbalanceret hund, fortæller Lisbeth Jørgensen, Dyrlæge ved Ceva Animal Health.
Feromoner er fast værktøj
Ifølge Katrine Hammer er brugen af feromoner udbredt blandt fagpersoner, der arbejder med hunde, men der er stadig for få hundeejere, der anvender feromoner til at skabe tryghed i hjemmet eller i skræmmende situationer, som ved dyrlægen.
– Jeg arbejder rigtig meget med hunde, der er bange for at komme til dyrlægen. Derfor er feromoner et fast redskab i min værktøjskasse. Men jeg er overbevist om, at mange af disse angste hunde ville have haft glæde af at have fået feromoner forebyggende ved de første dyrlægebesøg. Hvalpe i den periode har brug for al den tryghed, de kan få, og det er derfor en god idé, at Adaptil Junior er målrettet hvalpe, så nye hundeejere bliver opmærksomme på, dette redskab. Jeg tror, at flere hvalpe på den måde får en tryg opvækst og en bedre oplevelse hjemme og hos dyrlægen, fortæller Katrine Hammer.
Hun påpeger at feromoner ikke er sløvende eller medicin, men et naturligt signalstof der giver minder om at ligge tæt op ad sin mor. Katrine Hammer har på eget initiativ iværksat Paws in Control, hvor hun gennem foredrag, facebookside, og nyhedsbreve forsøger at skabe bedre rammer for hunde, der har dyrlægeskræk. I kombination med træning, korrekt håndtering, kropssprog og i enkelte tilfælde medicin er feromoner en fast del af at skabe tryghed for en hvalp.
Tjek hvalpen - før du handler!
Du skal bruge hovedet og ikke maven, når du køber hund
Undgå hundehandlere på fx nettet. Du risikerer at få en ulovligt importeret hvalp, der måske er
adfærdsforstyrret eller har sygdomme. Søg viden og kræv dokumentation, når du handler. Det er din sikkerhed for en sund og glad hvalp.
Anskaffelse af en hundehvalp bør altid indebære grundige overvejelser. Den Danske Dyrlægeforening, Fødevarestyrelsen og Dansk Kennel klub har i samarbejde udarbejdet retningslinjer, der kan hjælpe dig.
På www.tjekhvalpen.dk kan du læse mere om de ting, du bør være opmærksom på, inden du anskaffer dig en hundehvalp.
God fornøjelse med køb af hvalp.
Kilde: Den Danske Dyrlægeforening