Tømrer - Snedkere i Farum
Din lokale tømrer i Farum kan hjælpe med at udføre alle former for trækonstruktioner og træarbejde. Da tømrerfaget er et af de ældste kendte erhverv kan du være sikker på et ægte og solidt stykke arbejde. Tømrere hjælper med opsætning af nye vinduer, døre, carporte og meget andet, hvor træ er i fokus. Af mere komplicerede tømreropgaver kan din lokale tømrer – snedker i Farum hjælpe med forstærkning af spær-konstruktion og loft-konstruktion
Tømrer - Snedkere i Farum:
Madsbøll Haver
Hulvejen 18
3400 Hillerød
Tlf.: 93 40 50 00
E-mail: madsbollhaver@gmail.com
Ydelser: Anlægsgartner, Flisebelægning, Græsslåning, Hækklipning, Beskæring af træer, Nyanlæg, Havearbejde, Tømrerarbejde, Træfældning, Snerydning og saltning, Hegn, Brolægning
Tømrer og Snedkermester Søren Helweg
Bygmarken 21 C
3520 Farum
Tlf.: 44 95 14 45
Mobil nr.: 40 83 14 45
E-mail: info@s-helweg.dk
Ydelser: Tømrerarbejde, Nye gulve, Tagarbejde, Hegn
Søren Helweg-Mikkelsen
Ryttervænget 65
3520 Farum
44951445
Tømrer & Snedkerfirmaet Farum v/ Lene Gundelach Røssel
Lindegårdsvej 30
3520 Farum
20716908
Tømrer- og snedkermester Peter Voss-Jensen ApS
Tuekæret 8
3520 Farum
44952637
John Faurholt Tømrer- og Snedkerfirma A/S
Boserupvej 9
3520 Farum
44650029
Cem Tømrer/Snedker Mester V/ Christian Ehlers Møller
Vejgårdspark 2
3520 Farum
Hans Henning Nielsen A/S
Gammelgårdsvej 75
3520 Farum
44340650
Peter Gandborg
Rosengårds Alle 2
3520 Farum
44484183
Mb-Byg v/ Michael Andersen
Skovbakken 66
3520 Farum
44952323
Nyttige links inden for Tømrer - Snedkere:
Dansk Håndværk
Dansk Håndværk er arbejdsgiverforeningen for små og mellemstore håndværksvirksomheder indenfor træ- og træindustri, byggeri, møbelproduktion og -reparation, snedker-, tømrer-, og trævirksomheder samt en lang række andre håndværksvirksomheder indenfor andre brancher i Danmark.
Vi indgår overenskomst på området, og sikrer virksomhederne bedst mulige arbejdsbetingelser og vilkår at drive virksomhed under.
se mere på www.dhv.dk
Træ.dk
Træ.dk er træbranchens fælles informationsprojekt. Træ.dk blev stiftet i 1995.
Træ.dk er skabt og drevet af mennesker der elsker træ og drømmer om en fremtid bygget på træ. Hvor der bruges mere træ end i dag, både til byggeri, produkter og energi – og hvor der er rigeligt med skove, der bæredygtigt kan producere alt det træ, som vi forhåbentlig kommer til at bruge.
At plante skov, dyrke den bæredygtigt og bruge træet til produkter og til energi – det er den mest miljø- og klimavenlige måde mennesker kan leve på. Overhovedet.
Træ.dk vil formidle den viden og knytte de netværk der skal til for at skabe sådan en smuk og ren fremtid.
Træ.dk er det nye navn for det projekt der blev født i 1995 som Træ Er Miljø.
se mere på www.træ.dk
Designtagrender rammer huset ind

Når boligejerne skal i gang med efterårets bygge- og renoveringsprojekter står tagrender ofte øverst på listen. Nedfaldne blade og store mængder regn slider på tagrenderne, og det kan i sidste ende medføre skade på huset
Flere boligejere vægter som noget nyt design sammen med funktionalitet, når de gamle tagrender skal skiftes ud.
Tagrender er først og fremmest en praktisk anordning, der leder regnvand væk fra huset og holder fundamentet fri for fugtskader. Men også design har i stigende grad betydning for de danske boligejere, der ønsker funktionelle løsninger, der samtidig ser flotte ud på huset.
”Mennesker er vidt forskellige, og det samme er deres huse. Derfor giver det god mening, at folk efterspørger tagrender og et udtryk, som passer til lige netop deres stil. Farverne bliver mere friske, og det samme gør formerne. For danske boligejere er blevet stilbevidste i deres valg af tagrender,” fortæller udviklingsingeniør hos Lindab Lene Agger.
Den stigende interesse for designtagrender oplever man hos Lindab. Her melder man om større efterspørgsel på blandt andre rektangulære og kobberfarvede tagrender i miljørigtigt stål, som giver husets facade et mere personligt præg i et bæredygtigt materiale.
Nye farver fuldender husets udtryk
Antikhvid, teglrød, sort og kobbermetallic er nogle af de farver, der har opnået fornyet popularitet. De dristige farver gør det muligt at vælge noget, der skiller sig ud fra mængden og skaber flotte kontraster på husfacaden. Den klassiske grå er stadig at finde på mange danske hjem, men det er ikke uden betydning, om farven hedder antracit, mørkegrå eller stålmetallic.
”Tagrender kommer i mange forskellige farver, og der er rig mulighed for at finde lige netop den farve, der fuldender husets udtryk. Mange boligejere vælger fortsat de velkendte grå farver, men de går meget op i at finde den helt rigtige nuance af sølv eller grå,” forklarer Lene Agger.
Vedligeholdelsesfrie uanset form og farve
Den mest udbredte tagrende er den halvrunde, der sidder rundt om på mange danske boliger, hvor den runde form passer til et væld af huse og byggestile. Der findes imidlertid også huse med moderne, stilrene linjer, hvor den rektangulære tagrende bedre fuldender husets udtryk.
”Vi oplever en større efterspørgsel på tagrender med mere kant, som eksempel rektangulære tagrender, der fuldender et hus i moderne byggestil. Uanset form og farve er designtagrenderne stadig vedligeholdelsesfri, udført i miljørigtige materialer og nemme at sætte op,” siger Lene Agger.
Jydsk Tagteknik - Over 100.000 asbestholdige eternittage bør snart udskiftes

En stor del af eternittagene, der blev lagt på bl.a. parcelhusene i 1960erne og 1970erne har overskredet deres holdbarhedsdato
Mange af tagene er så nedslidte, at de ikke kan repareres, men bør udskiftes inden for kort tid.
Et eternittag med over 40 år på bagen kan ikke undgå at have skader. Mange husejere tænker ikke over, at taget er husets mest udsatte facade, men hver dag nedbryder sol, blæst og nedbør taget. Og selv om de fleste ældre eternittage indeholder asbest, så holder de ikke evigt.
Tørken gør det ideelt at tjekke taget nu
Den tørre periode, som har ramt Danmark, gør det ideelt at vurdere tagenes tilstand nu. Sprækker og afskalninger ses ofte tydeligere, når taget er gennemtørret, og dermed kan du nemmere se, om der er skader, der skal udbedres, eller om taget er så nedslidt, at det bør skiftes.
Fare for at gå igennem taget
Mellem 60-70 pct. af eternittagene på huse fra 1960erne og 1970erne er ifølge Heinz Birk, Jydsk Tagteknik, så nedslidte, at det hverken er muligt eller kan betale sig at reparere dem. ”Vi tjekker hvert år over 10.000 tage, og vores tømrere oplever ofte, at de ældre eternittage er i så dårlig stand, at de simpelthen bør skiftes inden for kort tid, hvis du som husejer vil undgå dyre skader. I nogle tilfælde er tagene så møre, at vi ikke tør sende en mand op på dem”, fortæller Heinz Birk.
Typiske tegn på et nedslidt eternittag
Forvitringer i overfladen af pladerne er et typisk tegn på, at pladerne er nedslidte. Forvitringer kan være frostsprængninger, som giver afskalninger af tagpladerne. Under skruerne, som holder tagpladerne, sidder små fiberskiver, som med tiden bliver stive og falder ud. Både forvitring af tagpladerne og manglende fiberskiver kan føre til, at nedbør trænger ned i tagkonstruktionen og isoleringen, hvilket kan medføre fugtskader med risiko for skimmelsvamp i huset.
Ældre eternittage bør tjekkes
Hvis du har et ældre eternittag, er det en god idé at gå det efter eller få en professionel til det. Hvis dit tag er nedslidt, bør det vurderes, om det kan nøjes med en reparation eller skal udskiftes. ”Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis 10 pct. af tagpladerne skal udskiftes, så kan det ikke svare sig at reparere taget. I stedet vil det være mere rentabelt at lægge et nyt tag”, fortæller Heinz Birk, direktør i Jydsk Tagteknik.
Det skal du overveje ved et nyt tag
Skal taget skiftes, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Taget skal passe til husets udseende, men også konstruktion. Et tegltag er f.eks. tungere end et eternittag og stiller andre krav til konstruktionen. Et Decratag vejer derimod mindre og kan nemt lægges ovenpå det gamle eternittag, som så anvendes som underlag. Fordelen er her, at du ikke skal have taget af, og at du sparer udgifterne til nedtagning og bortskaffelse af det gamle tag. Ældre asbestholdige eternittage stiller nemlig store krav til nedtagning, og gør det dyrt at bortskaffe materialet.
Vær forsigtig med asbestholdige eternitplader
Hvis du selv reparerer eller udskifter dit tag, så husk, at der gælder særlige regler, når taget indeholder asbest. Du skal derfor altid være forsigtig og sørge for korrekt håndtering samt bortskaffelse af tagpladerne. Du må f.eks. aldrig selv skære i en asbestholdig eternitplade, men kun udskifte hele tagplader.
Hvem passer på dit hjem i julen?

Julen er uden sammenligning den tid på året, hvor der sker allerflest indbrud. Men der findes måder at holde indbrudstyven ude. Her kommer fem gode råd
Julen er hjerternes fest. Men december er også højtid for indbrudstyven, og 1. juledag er den dag på året, hvor der sker flest indbrud. Ifølge Danmarks Statistik skete der 19.541 indbrud i danske hjem i de første 9 måneder af 2017, og sammenlignes tallet med de forrige år, sker det højeste antal indbrud i fjerde kvartal af året:
- Der er ingen tvivl om, at indbrudstyven efterhånden er en velkendt gæst, og derfor er det vigtigt at have fokus på at sikre hjemmet. Det mest gennemgående ved indbrud er, at tyven går efter letomsættelige varer som smykker og elektronik, siger Lene Rasmussen, der er skadechef ved Gjensidige Forsikring.
Hun foreslår fem ting, du kan gøre for at holde indbrudstyven ude.
1. Sikre døre og vinduer
Døre og vinduer er særlig udsatte ved et indbrud. Lene Rasmussen anbefaler derfor, at man anskaffer sig indbrudssikrede vinduer og døre, som gør det sværere for indbrudstyven at bryde ind i huset.
- Indbrudssikrede døre og vinduer har en forebyggende effekt ved indbrud. Det skyldes, at de tager væsentlig længere tid at bryde op sammenlignet med almindelige døre og vinduer. Står indbrudstyven og skal vælge mellem to huse, undgår personen typisk det, der har indbrudssikrede døre og vinduer, forklarer hun.
At døren er vigtig, når det drejer sig om at holde indbrudstyven ude, kan man nikke genkendende til hos dørproducenten SWEDOOR:
- Døren er det første skridt mod at sikre hjemmet mod indbrud, og derfor har vi på baggrund af en øget efterspørgsel på et mere sikkert hjem udviklet vores sikkerhedsklassificerede yderdør. Døren kan håndtere et aktivt indbrudsforsøg i minimum 5 minutter, hvilket gør det svært for indbrudstyven at komme ind i hjemmet, siger Peter Sejling, der er salgsdirektør for SWEDOOR i Nordeuropa.
2. Opsæt tyverialarmer
Opsæt alarmer i hjemmet, da de sætter indbrudstyven under tidspres. Selvom alarmer ikke er en garanti mod indbrud, så har de en forebyggende effekt, fordi de skaber larm og opmærksomhed, og derved er gode til at minimere skaden ved et indbrud.
3. Fjern værdigenstande
Fjern værdigenstande som eksempelvis computere og smykker, så de ikke er visuelt synlige ude fra gaden. Det samme gælder julegaverne. Det er desuden en god idé at lægge julegaverne i bilens bagagerum, når du er på julegaveshopping. På den måde fristes tyven ikke til at bryde ind i bilen.
4. Husk nabohjælpen
Bed din nabo om at holde øje med boligen, mens du er væk. Det gør det sværere for tyven at gennemskue, om der er nogen hjemme eller ej. Din nabo kan eksempelvis smide affald i din skraldespand, rydde sne, tømme postkassen, flytte rundt på ting inde i hjemmet og løbende flytte bilen, så det ligner, at der er aktivitet på din adresse.
5. Gør det besværligt for indbrudstyven
Gør det besværligt for indbrudstyven at finde det, personen leder efter. På den måde er der større sandsynlighed for, at skaden formindskes ved et indbrud. En god huskeregel er at tænke som indbrudstyven og gemme værdigenstande, så de ikke er let tilgængelige. Sæt, hvis muligt, timer på fjernsynet og lysene, så det bliver svært for indbrudstyven at gemmeskue, om der er nogen hjemme eller ej.
Skulle du være så uheldig at få besøg af en ubuden gæst, opfordrer Lene Rasmussen til, at du husker at gemme kvitteringer og tage billeder af dine værdigenstande, således du bedre kan dokumentere, hvad du har mistet.
Markedets stærkeste gør-det-selv rundsav

Ryobi lancerer sin første kulfri rundsav til ONE+ systemet!
Som en af de mest avancerede, batteridrevne rundsave til gør-det-selv-markedet er Ryobis nye rundsav bygget på kulfri teknologi. Den kombinerer en kraftfuld motor, intelligent elektronik og Lithium+ batteriteknologi, som giver mere kraft og længere driftstid!
Den kulfri motor fjerner friktion, så den kan give op til
30% længere driftstid og skære op til 25% hurtigere end alle andre batteridrevne Ryobi©-save. Faktisk har dette effektive værktøj en ydeevne, man ellers kun får fra eldrevne rundsave.
Den kraftfulde sav er udviklet til at udrette mere, så brugeren kan udføre krævende opgaver med friheden fra et batteridrevet værktøj. Uanset om det er opskæring af plader – som f.eks. krydsfiner, MDF, skæring af bordplader eller parket– så har ONE+ rundsaven den nødvendige præcision og styrke, som du har brug for. Den banebrydende, batteridrevne rundsav er en ny tilføjelse til ONE+ systemet, hvor samme batteri kan bruges til over 70 forskellige have- og elværktøjer. For at lette dit arbejde og udvide din værktøjssamling på den mest økonomiske måde, kan du flytte det samme batteri mellem maskinerne.
R18CS7-0
Med en imponerende skærekapacitet på op til 60 mm ved 90° og smigskæring op til 50° gør denne batteridrevne sav gør-det-selv-arbejdet til en leg!
R18CS7 leveres med en 184 mm klinge, 16 mm hulstørrelse og 24 tænder med spidser af wolframkarbid for at maksimere driftstiden og give rene og nøjagtige snit.
Aldrig har det været hurtigere at skifte mellem dybde- og vinkelindstilling takket være de indbyggede, værktøjsfri justeringsmuligheder. Det praktiske greb og fløjmøtrikken betyder, at du aldrig mere behøver at lede efter din unbrakonøgle!
R18CS7 har to ergonomiske håndtag, der giver dig maksimal kontrol over værktøjet. Begge håndtag har Ryobis GripZone™-gummibelægning, der giver dig et behageligt og effektivt greb, så du nemt kan styre saven og holde skærelinien.
Saven har en retningsbestemt støvport, der fjerner støv fra skærelinjen. Du kan tilslutte en støvsuger til porten, så du kan arbejde i støvfrie omgivelser og ikke mindst reducere rengøringstiden!
For at opnå den bedst mulige ydeevne og driftstid anbefaler vi Ryobis 5,0 Ah Lithium+ batteri. Du kan skære op til 110 meter i 13 mm krydsfiner på en enkelt opladning. Det giver dig kraften til at komme gennem de store opgaver, du måske har udskudt!
Den nye, kulfri 18V rundsav kan købes som et separat værktøj, så du kan bygge videre på din ONE+ samling uden at skulle betale for ekstra batterier og opladere.
Når kvalitet og funktionalitet forenes i arkitektonisk perle

Ofte overgår æstetik god akustik i nye og moderne huse, men ikke i Familiens Bisgaards nyopførte funkisvilla i Skive
Her flyder de praktiske løsninger elegant ind i arkitekturen og gør funkis til noget, som ikke kun tager sig pænt ud, men også er rart at være i.
Vi har måske alle prøvet at besøge et splinternyt hus, der overholder alle tidens regler for, hvordan et moderne hjem anno 2017 skal se ud. Stort køkken-alrum, højt til loftet, rå materialer og forskudte niveauer. Men alt det pæne kan hurtigt få en ende, hvis lyden forvandles til en squash-bold, som springer frem og tilbage mellem væggene, og gør det vanskeligt for flere at opholde sig i samme rum på én gang.
Hos familien Bisgaard i Skive er der stille. Og det er endda til trods for, at villaen er placeret i gåafstand til byens centrum, og der desuden jævnligt passerer toge ude foran vinduet. Akustikken har nemlig været i fokus for parret Tina og Allan Bisgaard, der i tæt samspil med arkitektfirmaet Andreas Ravn har fået et hus, hvor børnene Jacob og Laura på henholdsvis 22 og 19 år kan være, men også et hus, som de kan blive gamle i.
- Vi har designet og bygget et hus, der først og fremmest passer til vores familie. Der er plads til alle, og det muliggør byggematerialerne og interiøret, der er valgt i det, som jeg vil kalde god kvalitet. Det er de helt små, men afgørende detaljer, der måske ikke viser sig for alle, men gør en mærkbar forskel for os i hverdagen, fortæller Allan Bisgaard. Han er til daglig direktør i tømrer- og malerfirmaet TBS A/S og har desuden været bygherre i projekt-eget-hus.
Lydtætte døre
Hemmeligheden bag den gode akustik gemmer sig blandt andet i de sorte døre, der går igen i huset og binder rummene, etagerne, inde- og udearealerne sammen.
- Jeg anvender selv døre fra SWEDOOR i mit arbejde, og derfor tænkte jeg, at jeg da også skulle have døre herfra i mit eget hjem. Vi faldt for det meget klassiske og minimalistiske udtryk, som dørene tilfører huset med et stilrent design og den markante, sorte farve. Men det særlige er også, at dørene har en helt fantastisk komfort, som man ikke kan lade være med at bemærke, når dørene åbnes og lukkes, og ja, desuden er med til at bremse støjgener i huset, siger Allan Bisgaard.
Dørene er massive med integreret tætningsliste, som dørproducenten selv begynder at mærke en stigende efterspørgsel på for at skabe lydtætte hjem.
- Vi får flere og flere henvendelser fra boligejere, der er interesserede i vide, hvordan de rigtige døre kan være med til at skabe god akustik i boligen. Måske er døre ikke altid det første, man tænker på i forbindelse med støjgener, men faktisk er det sådan, at man kan lave den mest lydisolerende væg, men hvis ikke døren slutter tæt, er den næsten ikke noget værd,siger Peter Sejling, salgsdirektør for Nordeuropa i SWEDOOR og uddyber, at det godt kan betale sig at tænke akustik ind fra start i byggeprocessen, som familien i Skive har gjort:
- Det er jo rigtig ærgerligt, hvis man først ved indflytning opdager, at der er en dårlig akustik i boligen. Her kan man selvfølgelig gøre rigtig meget ved at indrette sig med lydabsorberende møbler eller vælge at eftermontere tætningslister på dørene, men det bedste resultat kommer ofte ved at sætte lyd højt på prioriteringslisten og få integreret løsningerne fra start, forklarer Peter Sejling.
Dørene kan ikke alene absorbere al lyd i boligen. Familien i Skive har derfor også valgt akustiske mineralulds lofter overalt i huset, og derudover indeholder den hjemmebyggede væg med lameller i entréen en akustikdug, som støjen forsvinder ind i.
Et hjem uden sjusk
Familien Bisgaard har valgt de løsninger til huset, som de selv sætter mest pris på. Det betyder ikke nødvendigvis de nyeste og dyreste møbler, men i stedet er det finesserne, der tæller, for alt skal udføres til perfektion. Ellers bliver det lavet om.
- Jeg er måske lidt arbejdsskadet, men jeg ser med det samme, hvis der er noget, som ikke er, som det skal være. Og så skal det laves om. Det samme gælder mange af de løsninger, vi har valgt, hvor vi ikke er gået ned på de små tilvalg, der i sidste ende gør det hele lidt mere elegant. Dørene er for eksempel valgt med skjulte hængsler, for så undgår vi, at hængslerne kommer til at stikke ud fra karmen, men er i stedet elegant integreret i døren, sigerAllan Bisgaard, der har fået hjælp fra sine ansatte i firmaet med at bygge huset.
Foruden de skjulte hængsler er der også valgt en skydedørsløsning i stuen, som er integreret i gipsvæggen og optager derfor så lidt plads i rummet som muligt.
- Vi er ret glade for, at vi har valgt en integreret skydedørsløsning i stuen, da døren forsvinder diskret ind i væggen. Det gør det nemmere at indrette rummene, når der ikke er en dør, der skal tages særlige hensyn til, siger Tina Bisgaard, der har stået for indretningen i hjemmet. Inspirationen har hun fundet fra diverse boligmagasiner, men den største inspirationskilde har været naturen ude på den anden side af vinduet.
- Man kan egentlig sige, at det er grunden, der har formet huset. Huset følger skråningen, og fra stuen og køkkenet har vi en fantastisk udsigt til naturen, som forandrer sig i takt med årstiden. Om vinteren har vi eksempelvis kig til åen, men den forsvinder om sommeren, hvor vi i stedet kan følge den mere rå natur. På mange måder gav det derfor helt sig selv, at husets ene side skulle bestå af et kæmpe vinduesparti og en stor terrasse, hvor vi kan nyde udsigten, slutter Tina Bisgaard.
I alt har det taget seks måneder at opføre huset, som stod klar til indflytning i januar måned i år.