Anlægsgartnere i Farum
Anlægsgartnere i Farum finder du på denne side
Anlægsgartnere i Farum:
Den Unge Gartner
Nøglegårdsvej 7
3540 Lynge
Tlf.: +45 44 99 54 80
E-mail: dug@dug.as
Ydelser: Brolægning, Fiberduge, Fliser, Fliserensning, Granitskærver, Nøddesten, Perlesten, Singels, Sten,
Terrasser, Ærtesten
Madsbøll Haver
Hulvejen 18
3400 Hillerød
Tlf.: 93 40 50 00
E-mail: madsbollhaver@gmail.com
Ydelser: Anlægsgartner, Flisebelægning, Græsslåning, Hækklipning, Beskæring af træer, Nyanlæg, Havearbejde, Tømrerarbejde, Træfældning, Snerydning og saltning, Hegn, Brolægning
Dansk Have Harmoni
Lillevangsvej 93
3520 Farum
22332608
Silvatica A/S
Lillevangsvej 102
3520 Farum
70222090
Anlægsgartnerne i Farum tilbyder blandt andet:
Den Unge Gartner A/S tilbyder:
Den Unge Gartner A/S anlægger og vedligeholder haver og udenomsarealer – sommer og vinter – hos private, virksomheder og foreninger.
Vi har siden 1981 skabt de dejligste haver ved et grundigt forarbejde, engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, høj kvalitet og levering til tiden. Det har skabt en trofast kundekreds både indenfor anlæg og vedligeholdelse.
Bor du i Hovedstadsregionen er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Et team på ca. 30 motiverede og fagligt dygtige medarbejdere og en moderne maskinpark sikrer dig et godt resultat.
Den Unge Gartner er medlem af brancheorganisationen Danske Anlægsgartnere
Nyttige links inden for anlægsgartnere:
Danske Anlægsgartnere:
Danske Anlægsgartnere er branche- og arbejdsgiverforening for virksomheder i Danmark, som beskæftiger sig med anlæg og pleje af grønne områder, golfbaner, indendørsbeplantning, naturgenopretning og udemiljø i bred forstand.
Foreningens historie strækker sig helt tilbage til begyndelsen af forrige århundrede, og i dag har Danske Anlægsgartnere omkring 240 medlemsvirksomheder, fordelt over hele landet.
Foreningen er videncenter for praktisk anlægsgartneri og har bl.a. produceret de populære TV serier "Hokus-Krokus" og "Ønskehaven"i samarbejde med DR.
Medlemmer af Danske Anlægsgartnere er som de eneste i den grønne sektor omfattet af en garantiordning.
Se mere på www.dag.dk
Pas på dig selv og miljøet - Sæt batteri i din motorsav

En motorsav er uundværlig, når du skal beskære træer og buske i haven, men de er både tunge, larmende og stinker af benzin. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være
Den første forårsmåned lurer lige om hjørnet. For de fleste haveejere betyder det, at det igen er blevet tid til havearbejde. Hvis du hører til dem, der beskærer dine træer og buske om foråret, kan du sikkert nikke genkendende til ondt i ryggen, træthed og ubehag fra arbejdet med en tung og larmende motorsav. Motorsaven er et af de mest nyttige værktøjer til have- og skovbrug, men den er heller ikke altid helt ligetil at benytte.
Men der er faktisk ingen grund til at have en stor, larmende benzindreven motorsav, medmindre du er skovhugger eller din have er en park. Udviklingen af avanceret batteriteknologi betyder, at stille, batteridrevne motorsave er på vej til at blive standarden til havearbejde og brændesavning.
De kræver langt mindre teknisk viden end en benzindreven motorsav og selv montering og stramning af kæden, er blevet gjort ultra simpelt.
Med et tryk på en knap
Stihl har udviklet en serie af batteridrevne haveredskaber, der er skånsomme for både dig og miljøet. Med de batteridrevne motorsave slipper du for ildelugtende udstødning, og du skal heller ikke bekymre dig om, hvilken slags brændstof du skal bruge. De starter ved et tryk på en knap og kan bruges til både beskæring af buske og træer eller til at save brænde. Og så vejer de ikke mere end 2,5 kg, hvilket er omtrent det halve af deres benzindrevne modstykker.
Indlagt kaffepause
De batteridrevne motorsave er så stille, at de kan bruges uden høreværn. De er slanke i designet og batteriet er lille og diskret placeret i toppen af motorsaven. En opladning giver dig 35 eller 45 minutter fuld skæretid. Så kan du snuppe dig en velfortjent kaffepause, mens batteriet lader op.
Fyr din skovhugger
Vægten af de benzindrevne motorsave har gjort, at beskæring af havens træer og buske samt savning af brænde, traditionelt set har været mandens territorium. Men Stihl´s kompakte, batteridrevne motorsave er så lette og nemme at betjene, at de ubesværet kan bruges af de fleste.
Vi siger ikke, at STIHL motorsave er næste bølge af kvindebevægelsen, men de er så lette at arbejde med, at du ikke behøver hjælp fra din lokale skovhugger.
Ét batteri til til det hele
STIHL tilbyder 2 forskellige batteriserier, der begge har motorsave i sortimentet.
COMPACT-serien, til de lidt mindre opgaver og PRO serien til de større opgaver. Fælles for serierne er at de består af ergonomiske, støjsvage havemaskiner med et udtageligt batteri, der passer til alle maskiner i samme serie. Alle maskinerne er udviklet så de er skånsomme for arme og ryg, og vejer væsentligt mindre end tilsvarende benzindrevne maskiner.
COMPACT-serien omfatter græsslåmaskiner, hækkeklipper, trimmer og løvblæser.
PRO-serien omfatter større plæneklippere, hækkeklippere, trimmere, kratryddere, løvblæsere, sakse, teleskopsave og - hækkeklippere, kombimaskine samt fejemaskine.
Haven i januar

Hvordan kan du genbruge juletræet i haven?
Kan du undgå at rådyrene æder dine planter? Hvilke buske kan du beskære om vinteren? Se månedens tjekliste og få vores tips til gøremål i haven netop nu.
Se mere hos Haveselskabet
Efterårssåning er ofte bedst

Naturen sår om efteråret
Ude i naturen, når de vilde blomster og græsser blomstrer og henover sommeren og ind i efteråret modner, falder frøene ganske enkelt til jorden og bliver "plantet". Selvfølgelig har, generelt set, Moder Natur en ubegrænset mængde frø at så. I naturen kan alt muligt ske; Frø lander på sten eller klipper, ovenpå andre planter osv. og når aldrig jorden. Dette er prisen som vild såede frø må betale, og billiarder går til grunde hvert efterår.
Når "vildengs-gartneren" prøver at emulere denne proces, gør vi alt hvad vi kan for "at hjælpe naturen på vej". Dette betyder, atvi rydder et areal, åbner op for jorden, giver en god kontakt mellem frø og jord for hvert enkelt frø, vander hvis nødvendigt, og gør alt hvad der ellers er nødvendigt for at gøre vores udsåning til en succes. Det er relativt nemt og arbejdet er det samme som hvis det blev foretaget om foråret. Faktisk er der nogen som mener, at eferårssåning er lettere.
Efterårssåning betyder tidligere blomstring
Ligesom efterårssåede plæner, så har efterårssåede vildengssåninger en chance til at "falde på plads" gennem vinteren, og er klar til at eksplodere i vækst i det tidlige forår. Det er derfor, at efterårssåede vildenge er oppe og blomstre ca. to uger før end forårssåede frø.
Der er mere tid til at så om efteråret
Enhver som advokerer for efterårssåning nævner det. Om efteråret, har gartneren meget mere tid til at få gjort arbejdet af to grunde. For det første, så er der en længere periode og langt flere "gode dage" til at så i om efteråret end i det mere uforudsigelige vejr om foråret. For det andet så har gartneren altid mere tid igennem efteråret end om forårets travlhed for at nå alting efter vinteren (mange kombinerer såning af vildenge med lægning af efterårsløg, og det er altid en god idé. Tidspinktet for begge er identisk).
Nemmere ukrudtskontrol
Efterårssåning gøres efter at din vækstsæson er overstået. Dette betyder at ukrudtsfrøene i din jord er i hvile, ulig om foråret hvor ukrudtsfrøene er på deres højeste energiniveau og bare venter på at spire.
Denne hvilesituation er en ægte hjælp til gartneren. For eksempel, hvis du rydder dit påtænkte såområde en weekend, og ikke sår dine vildengsfrø før den efterfølgende weekend, så er det helt fint om efteråret, men ikke OK om foråret. Selvfølgelig, når ukrudtsfrøene er i hvile, har du tid. Men om foråret er det nødvendigt at klargøre arealet og så den samme dag, fordi hvis du ikke gør det, så vil ukrudstfrøene i jorden (og de er i alle jorder!) have et forspring i forhold til vildengsfrøene, som du skal til at putte i jorden til at konkurrere med dem.
Med al efterårssåning og plantning, er det nemt at fjerne det ukrudt som kommer op som små planter sammen med din udsåning om foråret.
Hvordan sår man naturengsfrø om efteråret?
Det kan du se her:
Såning af vildengsfrø om efteråret er det samme som om foråret, bortset fra at vejret normalt er bedre og du kan selv vælge tidspunkt.
1. Vælg sted og tid. Man sår når man er sikker på, at vækstsæsonen er overstået, som typisk er fra sidst i september eller oktober og indtil frosten.
2. Fjern al eksisterende vegetation på arealet.
3. Spred frøene jævnt på arealet.
4. Tildæk ikke frøene, sørg for at presse dem ned til jorden (tromle eller lignende).
5. Det var det! Overdæk det ikke, bare glem fuglene (de spiser frønene, ja. Men ikke så mange at det gør noget). Bare arealet er blevet tromlet eller på anden måde komprimeret let så frøene har fået jordkontakt.
Hvad kan man forvente til foråret?
Når vejret bliver mere varmt om foråret vil du bemærke, at dine frø spirer tidligt, ligesom efterårssået plænegræsfrø. Normalt vil det ikke være nødvendigt at vande, da det tidlige forårsvejr næsten altid er fugtigt nok. Men skulle det ske, at du kan se at dine små spirer begynder at tørre ud, kan det være nødvendigt med vandning. Uanset hvornår du sår, så er planter allermest sårbare når de er helt små og på kimbladsstadiet.
Normalt vil planterne klare sig fint og du vil se den første blomstring allerede 5 uger efter de første små kimplanter titter frem om foråret. Fjern uønsket vegetation når det opstår, og efterhånden som forårs og sommerugerne passerer, vil du se flere og flere arter og flere og flere farver i din blomstereng. I july kan du tage favnfulde af blomster og forære væk!
Testvinder - Batteridreven løvblæser fra Stihl

En af årets store nyheder, den lette batteriblæser BGA 56 i Stihl Compact serien, blev i august måned testvinder i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön
Råd & Rön testede velkendte mærker som Bosch, Ryobi, Gardena og Black & Decker, hvor Stihl nyheden fra i år, BGA 56, suverænt lagde sig på førstepladsen. Maskinerne gennemgik alle en lang række test, herunder også hvad angår brugervenlighed, vægt, opladningstid samt pris. BGA 56 fik topkarakter i stort set alle testkriterier, også effektiviteten til hurtig udførelse af opgaven. I visse sammenligninger var BGA 56 dobbelt så hurtig som konkurrerende varemærker.
Maskinen fra Stihl fik desuden høje point-tal for at være både rengøringsvenlig og levere lave vibrationer.
At Stihl BGA 56 vandt testen, overrasker ikke på det danske kontor, hvor produktspecialist Rene Gjölander udtaler: " Vi har aldrig været i tvivl om at de nye batteri-serier ville kunne hamle op med øvrige konkurrenter på markedet. Stihl maskinerne til privatmarkedet hviler jo i høj grad på samme teknik og materialevalg, som man finder i de professionelle maskiner. Her er med andre ord kræset for ergonomi, holdbarhed og lang ydeevne for batterierne."
Med sejren har Stihl for alvor taget skridtet ind i hjerterne hos den private forbruger, og fra virksomhedens nordiske marketingchef Jari Heiskanen lyder det: "Vi er særdeles glade for at have en uvildig bekræftelse på, at de nye batterimaskiner til den private forbruger lever op til de forventninger, forbrugeren med rette har til maskiner fra Stihl."
Beskæring af havens træer

Beskæring er en af de ting som havefolk ofte er meget usikre på. For hvordan er det nu, hvornår og med hvad?
Svarene kan være ret varierede alt efter, hvem du spørge, da meningerne er delte. Her få du vores råd om kunsten af beskære et træ.
Der er normalt fem formål med at beskære træer:
- Formgivning - ofte beskæres træer, fordi de er blevet for store
- Foryngelse - beskæring får træet til at sætte nye skud
- Frugtsætning - den rette beskæring kan give flere og større frugter
- Sundhed - beskæring kan fjerne syge og knækkede grene, der kan sprede sygdomme
- Sikkerhed - beskæring fjerner grene, der kan være til fare for omgivelserne, hvis de brækker af under en storm
Se mere hos Haveselskabet