Tømrer - Snedkere i Brøndby
Din lokale tømrer i Brøndby kan hjælpe med at udføre alle former for trækonstruktioner og træarbejde. Da tømrerfaget er et af de ældste kendte erhverv kan du være sikker på et ægte og solidt stykke arbejde. Tømrere hjælper med opsætning af nye vinduer, døre, carporte og meget andet, hvor træ er i fokus. Af mere komplicerede tømreropgaver kan din lokale tømrer – snedker i Brøndby hjælpe med forstærkning af spær-konstruktion og loft-konstruktion
Tømrer - Snedkere i Brøndby:
Grønbyg Entreprise ApS
Vestre Gade 6
2605 Brøndby
Tlf.: 40 34 42 21
E-mail: kontakt@gronbyg.dk
Ydelser: Nye vinduer, Energioptimering, Nyt tag
Snedkermester Steen Lau
Lindestien 40
2605 Brøndby
36750665
Brøndbyøster Maskinsnedkeri ApS
Brøndbyøstervej 78
2605 Brøndby
36751007
Brøndbyernes Tømrer- og Snedkerforretning ApS
Roskildevej 405
2605 Brøndby
36751010
Tømrer-& Snedkermester Kent Hartvigsen
Folemarksvej 32
2605 Brøndby
22525010
Hegelund Tømrer & Snedker
Stolpevej 7
2605 Brøndby
50902000
J A Boligreparation V/ John Alexandersen Petersen
Brøndbyvestervej 133
2605 Brøndby
23239101
Bøhm's Tømrer & Byggeservice V/ Torben Holm Bøhm
Krogagervej 11
2605 Brøndby
43436923
Jan`s Håndværker Service v/ Jan Stehr
Brøndbyøstervej 137
2605 Brøndby
23237976
Villy Jønsson A/S
Park Allé 354C
2605 Brøndby
36412020
Snedker- og tømrermester Niels Vilhelmsen ApS
Krogagervej 19
2605 Brøndby
43424142
Freundlich Sand Tømrermester V Brian Freundlich
Brøndby Nord Vej 265 2 tv
2605 Brøndby
20202007
Magdahl Glas og Byg ApS
Lerager 15
2605 Brøndby
40137036
Snedker-Tømrermester Mikkelsen
Østtoftevej 27
2605 Brøndby
28577090
Ob Tømrerentreprise v/ Ole Bukholt
Højstens Allé 7
2605 Brøndby
40719852
Nyttige links inden for Tømrer - Snedkere:
Dansk Håndværk
Dansk Håndværk er arbejdsgiverforeningen for små og mellemstore håndværksvirksomheder indenfor træ- og træindustri, byggeri, møbelproduktion og -reparation, snedker-, tømrer-, og trævirksomheder samt en lang række andre håndværksvirksomheder indenfor andre brancher i Danmark.
Vi indgår overenskomst på området, og sikrer virksomhederne bedst mulige arbejdsbetingelser og vilkår at drive virksomhed under.
se mere på www.dhv.dk
Træ.dk
Træ.dk er træbranchens fælles informationsprojekt. Træ.dk blev stiftet i 1995.
Træ.dk er skabt og drevet af mennesker der elsker træ og drømmer om en fremtid bygget på træ. Hvor der bruges mere træ end i dag, både til byggeri, produkter og energi – og hvor der er rigeligt med skove, der bæredygtigt kan producere alt det træ, som vi forhåbentlig kommer til at bruge.
At plante skov, dyrke den bæredygtigt og bruge træet til produkter og til energi – det er den mest miljø- og klimavenlige måde mennesker kan leve på. Overhovedet.
Træ.dk vil formidle den viden og knytte de netværk der skal til for at skabe sådan en smuk og ren fremtid.
Træ.dk er det nye navn for det projekt der blev født i 1995 som Træ Er Miljø.
se mere på www.træ.dk
Sådan vælger du de mest bæredygtige vinduer
Bæredygtighed fylder mere og mere i danskernes hverdag, og det påvirker vores valg
Det gælder lige fra valg af fødevarer, påklædning og transportformer til valg af byggematerialer til boligen. Især sidstnævnte mærker man hos vinduesproducenten Bøjsø, som her kommer med sine bedste råd til, hvordan du vælger de mest miljørigtige vinduer.
Den bæredygtige tilgang har sneget sig ind i danskernes hverdag, og flere er bevidst begyndt at vælge økologiske madvarer, cykelture på arbejdet og tøj fra genbrug for simpelthen at skåne miljøet.
Det er en tendens, som man også erfarer hos Bøjsø døre & vinduer, som i knap 50 år har produceret koblede vinduer i nedbrydeligt materiale, der matcher den traditionelle danske bygningskultur. Her oplever man, at boligejerne i stigende grad tænker i langsigtede løsninger og efterspørger produkter, som belaster miljøet minimalt:
- I et fag som vores er det tydeligt at mærke, at flere er blevet opmærksomme på den bæredygtige tankegang. Både fordi nye vinduer har stor betydning for boligens samlede varmetab og CO2-udslip, og fordi det er et fag, hvor der virkelig er forskel på produkterne, og hvordan de produceres, fortæller Bøjsø døre & vinduers direktør, Lasse Sørensen, og fortsætter: - Vi oplever dog også, at rigtig mange gerne vil vælge de bæredygtige materialer, men simpelthen ikke ved, hvor de skal starte, og hvad de skal være opmærksomme på, når de eksempelvis køber nye vinduer.
Derfor kommer han her med sine tre bedste råd til, hvordan du vælger det mest bæredygtige vindue:
- Sørg for, at vinduet lever længe
Noget af det allervigtigste, når du skal finde vej til det mest bæredygtige vindue, er vinduets levetid. Her skal du kigge på, hvilke materialer det er produceret i, da der er stor forskel på, hvornår materialerne forgår – og således også hvornår der igen skal investeres i nye vinduer. Ifølge Lasse Sørensen er det bedst at vælge materialer med en høj procentdel kernetræ, da det giver den længst mulige levetid:
- På mange områder er man allerede begyndt at bevæge sig væk fra brug-og-smid-væk-kulturen, og det skal vi også have fokus på, når det gælder vindueskøb. Her er det vigtigt at købe vinduer i materialer, der ikke forgår, så man undgår allerede om 20 år igen at skulle investere materialer og penge i nye, forklarer Lasse Sørensen og fortsætter: - Vores vinduer består eksempelvis af sibirisk lærketræ, som er et kernetræ med en tæt træstruktur, der giver træet en utrolig styrke. På den måde får vinduet en forventet levetid på over 100 år, hvor man ikke skal belaste naturen med nye.
Han fremhæver dog, at det ikke er alle vinduer, som består at sibirsk lærketræ, der har den lange levetid. Konstruktionen har også stor betydning, hvor man hos Bøjsø har opbygget det koblede vindue med en energi-termorude i den indvendige ramme og enkeltlagsglas udvendigt, som beskytter og forlænger levetiden yderligere.
- Skån miljøet ved at vælge træ
Materialevalget har ikke udelukkende betydning for, hvor længe vinduet lever, men også om det kan nedbrydes igen. Her er det en fordel, at en så stor andel af vinduet som muligt består af træ. Det er nemlig naturens egne materialer og er således nedbrydeligt, når det kommer til den proces:
- Hos Bøjsø producerer vi såkaldte koblede vinduer, som matcher de gamle håndværksmæssige traditioner. Det vil sige, at hele vinduet – undtagen glasset og beslagene – faktisk er lavet i naturligt materiale. Samtidig er vores kit lindoliebaseret, mens malingen er vandbaseret, og stort set alt er således biologisk nedbrydeligt, forklarer Lasse Sørensen.
- Skru ned for CO2-udslippet med højt energimærke
Det er velkendt, at nye vinduer kan spare på varmeregningen og skabe et bedre indeklima, men de kan i høj grad også gøre huset mere miljøvenligt ved at reducere CO2-udslippet. Her er det ifølge Lasse Sørensen vigtigt, at du i valget af energimærke, som er et udtryk for, hvor energieffektivt vinduet er, ikke kun tænker på pengepungen, men også det CO2-udslip, der følger med. Her har vinduer med energimærke A den absolut bedste isoleringsevne, man kan få, efterfulgt af B og C.
Sådan forlænger du dit tags levetid
Det er ikke nogen hemmelighed, at vejr, vind og miljø slider på et hustag og udfordrer tagets levetid betydeligt
Det kan derfor være en god investering at renovere sit tag med tagmaling som – udover at give taget et kosmetisk løft – forlænger tagets holdbarhed.
Det lyder umiddelbart for godt til at være sandt. Men det er muligt at få et hustag til at holde længere ved at rense og male det. Er dit tag meget grimt og fyldt med mos, men ellers i god stand, er der stor sandsynlighed for, at taget har mange flere år på bagen.
- Folk kan være hurtige til at skifte tagplader ud, selvom de egentlig er i fin stand. Mange husejere kan nemt blive snydt af, at deres tag ser slidt, snavset og gammelt ud. Men taget er ikke nødvendivis så nedbrudt, at det trænger til udskiftning, forklarer Jakob Matthiasen, der er Area Sales Manager hos tagmaling- og imprægneringsproducenten Iso Paint og bruger en stor del af sin tid på at rådgive tagmalerfirmaer og husejere om, hvordan slidte tage bedst muligt får tilført nyt liv. Han fortsætter:
- I mange tilfælde kan man nøjes med en professionel tagmaling. Tagmaling bidrager med meget mere end et flot kosmetisk udtryk. Taget får opbygget en ny og slidstærk overflade, som beskytter tagpladerne, så de ikke slides direkte, lyder det fra Jakob Matthiasen.
Farvel til alger og mos
Ud over en opfriskning af husets udseende betyder et nymalet tag endvidere, at alger og mos får sværere ved at finde grobund. Samtidig flytter man den uundgåelige nedslidning fra vejr og vind fra tagpladerne og ud i malingen, som oftest kan fornyes igen.
- Mos og alger transporterer fugt ind under pladerne, som kan skade tagkonstruktionen og forårsage frostsprængninger og ødelagte plader. Det kan dog forhindres med en professionel tagbehandling, rensning og maling af taget, udtaler Jakob Matthiasen og påpeger, at tagets holdbarhed bedst forlænges ved at vedligeholde det løbende.
- Det er ikke nok at male sit tag og så tro, at det forbliver i god stand for altid. Malingen gør selvfølgelig, at mos og alger ikke blomstrer ligeså nemt, men det forekommer stadig. Derfor er det en god ide at få en vedligeholdelsesaftale med en fagmand, så tagfladen kan forblive ren og pæn. Det kræver ikke meget mere end, at taget vedligeholdes en gang hvert eller hvert andet år, forklarer Area Sales Manageren
Tag en tagmaler med på råd
En professionel tagmaling kan således være svaret, hvis du ønsker dig et robust og vandafvisende tag, der effektivt beskytter mod nedbrydning fra det våde danske vejr. I den forbindelse anbefaler Jakob Matthiasen fra Iso Paint, at man som boligejer tager en professionel tagmaler med på råd, inden taget får en makeover.
- Ved at få kompetent rådgivning på banen fra starten får man en vurdering af, hvilken malebehandling der vil give det bedste resultat, forklarer Jakob Matthiasen og tilføjer:
- En seriøs tagmaler vil også sige fra, hvis det ikke er en en god idé at få taget malebehandlet. Er tagpladerne for eksempel revnede, opbulede og porøse, kan det ikke anbefales at få taget renset og malet, da det ikke vil give levetidsforlængelse til taget.
Renoveret tag - 11 år senere
I foråret 2007 stod boligejer Ina Lyngsø fra Vejle overfor en gennemgribende renovering af sit hus. Men i stedet for at udskifte husets tag blev hun af en professionel tagmaler rådet til at få renset og malet sit eternit tag fra 1964.
- Inden renoveringen gik i gang, blev der kun skiftet et par tagrygninger og fjernet seks lysplader på taget. Men vi blev forsikret om, at taget ville holde i mange år med den rigtige vedligeholdelse, forklarer Ina Lyngsø.
Husets tag blev derfor primet og malet to gange med sort Isonit-maling fra Iso Paint. En beslutning som Ina Lyngsø stadig glæder sig over.
- Det er i dag 11 år siden, at vores tag blev renset og malet. Og det har vist sig at være en rigtig god beslutning. Taget har holdt ligeså godt som naboernes, der valgte at skifte deres tag i stedet for at få det renoveret. Og så sparede vi endda en masse penge på at få taget renoveret fremfor at udskifte det, lyder det fra Ina Lyngsø, som efterfølgende har sørget for at indgå vedligeholdelsesaftale med den virksomhed, der udførte tagrenoveringen.
Hos Iso Paint glæder man sig også over historien fra Vejle. Men det er ikke en historie, som står alene, fortæller Jakob Matthiasen.
- Vi sætter en ære i at udvikle, optimere og ikke mindst teste vores produkter på vores eget laboratorium og hos en række af Europas førende laboratorier. Vores produkter bliver testet for elasticitet, beskyttelse mod UV-stråling, smudsmodtagelighed og temperaturudsving, og derfor ved vi, at de holder længe, slutter Area Sales Manageren fra Iso Paint.
Renovering giver danskerne grå hår
Danskerne er et rigtig gør-det-selv folk. Alligevel finder vi det ofte uoverskueligt at kaste os ud i nye byggeprojekter eller renovering af boligen
Mange søger derfor hjælp til at skabe et overblik over hele processen og samle projekterne ét sted. BAUHAUS' lancering af Projektkonto har givet danskerne færre grå hår i hovedet i 2017, og nu kan alle, der opretter en projektkonto i januar også få en kærkommen håndsrækning.
Danskerne er, på trods af at være gedigne gør-det-selv folk, ikke altid motiverede for at kaste sig ud i byggeprojekter eller renovering af boligen. Mange finder det ganske simpelt uoverskueligt eller kan ikke finde tiden til at styre processen. Hos BAUHAUS kender man både til alle boligdrømmene, men også til barriererne for at komme i gang:
"Der hersker ingen tvivl om, at danskerne elsker at skabe rammerne omkring det gode liv ved at renovere boligen. Forbedringer i boligen eller et byggeprojekt kan både give mere glæde i hverdagen, men også øge boligens værdi, hvis man skal sælge. Desværre kan vejen derhen være uoverskuelig, og derfor er en samlet løsning populært hos mange," siger Jan Galle, Markedschef i BAUHAUS.
En samlet løsning giver mere overskud
Der er mange elementer i et renoverings- eller byggeprojekt, som kan være vanskelige at overskue. Hos BAUHAUS kan en oprettelse af Projektkonto samle trådene, så man ikke skal jonglere med det hele selv.
Konceptet bygger på en komplet løsning helt fra planlægning, økonomi og indkøb af materialer til håndværkerhjælp og montage. Det vil sige, at kontakten til håndværkere og overblikket over, hvorvidt man nu har fået indkøbt de rigtige materialer, bliver styret af fagfolk fra BAUHAUS.
Anbefalede håndværkere i en kærkommen håndsrækning
Selvom danskerne elsker gør-det-selv, så bruger de trods alt også håndværkere til at få opfyldt deres boligdrømme. Det gælder især de større renoveringsprojekter. Mange foretrækker at bruge håndværkere, som de har fået anbefalet. Derfor er det helt centralt for BAUHAUS at udvælge dedikerede håndværkere til kundernes projekter.
I januar måned går BAUHAUS skridtet videre og giver deres kunder en hånd til at indfri boligdrømmene med et professionelt og anbefalet team i ryggen. Alle med brug for en håndsrækning, både økonomisk og fagligt, har mulighed for at deltage i BAUHAUS' konkurrence om 25.000 kr. til det næste projekt. Konkurrencen foregår ude i varehusene ved at oprette en Projektkonto og samtidig tilmelde sig det særlige projektkonto-nyhedsbrev.
Boligejere betaler gerne for mere tid
En stor andel af boligejerne er meget tilbøjelige til at betale for services, der gør hverdagen lettere og frigør tid
Det kan mærkes i byggebranchen, hvor der bliver brugt flere penge på håndværkerhjælp end nogensinde før.
Med en travl hverdag, der indeholder alt lige fra arbejde og rengøring til madlavning og tøjvask, er tid blevet en yderst eftertragtet vare i de danske hjem. Det er viser en ny undersøgelse blandt 3.000 boligejere i Skandinavien, som vindueskoncernen Inwido og KPK Døre & Vinduer har foretaget i samarbejde med den internationale analysevirksomhed Kairos Future.
Af undersøgelsen fremgår det, at hele 23 procent af de adspurgte tilkendegiver, at de er villige til at betale for stort set alle services, der kan gøre det daglige liv lettere og give mere tid. Det kan være alt lige fra at bestille en cykelmekaniker, få leveret en måltidskasse med aftensmaden til døren eller få en håndværker til at montere de nye vinduer til huset.
Tendensen påvirker således også i stor stil byggebranchen, da boligejere i højere grad bestiller håndværkeren fremfor at kaste sig ud i de store gør-det-selv-projekter. Det mærker man blandt andet hos KPK Døre & Vinduer, lyder det fra vinduesproducentens salgschef Peter Bechmann.
- Sidste år brugte danskerne rekordmange penge på håndværkerhjælp, viser tal fra Dansk Byggeri, og det er også den tendens, vi mærker hos os. Boligejerne oplever, at de ved at vælge håndværkeren kan frigøre tid til andre ting som eksempelvis familien, og som undersøgelsen viser, er netop tid et utroligt vigtigt parameter ude i hjemmene, siger Peter Bechmann og fortætter:
- Desuden kan et gør-det-selv-projekt være meget omfattende og krævende mentalt, men de bekymringer slipper man for ved at vælge en dygtig håndværker.
Ifølge Dansk Byggeri blev der brugt hele 58,8 mia. kroner på vedligeholdelse og hovedreparationer af de danske hjem sidste år.
Er taget klar til stormsæsonen?
Danskerne er blevet bedre til at vejrsikre boligen, men det går fortsat hårdt ud over tagene, når efterårsstormene rammer. 80 pct. af tagskaderne sidste år skyldtes storm
Med stormsæsonen på trapperne, er det derfor vigtigt at få efterset boligen og taget for at mindste risikoen for skader.
Med efteråret kommer også stormsæsonen. Fra nu og helt frem til foråret er der forhøjet risiko for, at boligen bliver udsat for kraftige vindstød af storm- eller orkanstyrke. Sidste år var storm årsag til knap 80 pct. af vejrskaderne hos de danske boligejere, viser Codans årlige vejrundersøgelse.
Ifølge vejrundersøgelsen er der dog – på trods af sidste års kraftige december-storm Urd – sket et fald i antallet af vejrrelaterede skader, der tyder på, at danskerne generelt er blevet bedre til at vejrsikre deres boliger. I 2016 blev kun hver 20. boligejer ramt af vejrskader, mens det var dobbelt så mange i 2015. Det indikerer, at de senere års voldsomme vejrfænomener har ført til udbedringer af en række af boligernes mest udsatte konstruktioner – enten i forbindelse med skader eller som led i forebyggelsen af skader.
”Danske boligejere er generelt er blevet mere opmærksomme på vejrets ødelæggende kræfter. Vi ser dog, at stormsæsonen fortsat går ud over tagkonstruktionerne rundt omkring i landet, hvilket man bør være ekstra opmærksom på denne tid af året”, siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.
Taget står for skud
Skader på tage og andre bygningsdele steg fra 32 pct. i 2015 til 54 pct. i 2016. Og særligt løse tagsten tegner sig for en stor del af sagerne med 40 pct. mod kun 23 pct. i 2015.
”Når de kraftige vindstød rammer, så er tagkonstruktionen meget udsat, hvis der fx er løse tagsten eller tagplader. Når de blæser af, så efterlader de ikke bare et hul i taget – de kan også knuse husets ruder eller lave buler i bilen. Et hul i taget øger desuden risikoen for følgeskader, hvis der eksempelvis trænger vand ind i tagkonstruktionen samt resten af boligen og indboet” siger Henrik Bundgaard, og anbefaler, at man går sin grund og sit hus igennem mindst en gang om året, så man er bedre forberedt i tilfælde af et pludseligt stormvarsel.
Gode råd i forbindelse med stormsæsonen
Gennemgå taget for løse tagsten eller plader. Tjek, at eventuelle antenner er ordentligt fæstnet.
Har du store træer, der står tæt ved dit eller naboens hus, så overvej om de bør fældes. Gå træet efter for løse eller rådne grene, og sørg for at få dem fjernet, så de ikke blæser af og forårsager skader under en storm.
Fjern løse genstande uden for huset:
Stil parasol, havestole og potteplanter af vejen. Fastgør trampolinen og læg evt. flagstangen ned.
Udvalgte tal fra Codans årlige vejrundersøgelse
5 pct. af boligejerne angiver at være blevet ramt af én eller flere vejrrelaterede skader i 2016. Det er en halvering ift. 2015, hvor 10 pct. blev ramt.
I 2016 var flest skader forårsaget af blæst (79 pct.) og dernæst regn (31 pct.).
I 2016 udgjorde:
Skader på taget 54 pct. af alle vejrrelaterede skader. I 2015 var tallet 32 pct.
Skader på udvendigt inventar som havemøbler, skure, trampoliner m.m. 21 pct. af alle vejrrelaterede skader. I 2015 var tallet 35 pct.
Skader på den øvrige bolig 13 pct. af alle vejrrelaterede skader. I 2015 var tallet 19 pct.
Kælderskader 10 pct. af alle vejrrelaterede skader. I 2015 var tallet 13 pct.