Advokater i Brøndby
Hvis du har brug for juridisk rådgivning eller hjælp til retssager, kan du med fordel tage kontakt til din lokale advokat i Brøndby. Advokaterne i Brøndby kan blandt andet hjælpe dig i forbindelse med ansættelser, byggesager, salg og køb af boliger, udlejning, lånedokumenter, personskadeerstatninger, testamenter, dødsboer, straffesager, ægteskaber, separation, skilsmisser og skattesager
Advokater i Brøndby:
Halle, Berg & Rosenthal, advokater
Rødovre Centrum 205
2610 Rødovre
Tlf.: +45 36 70 21 00
E-mail: post@advokatcentrum.dk
Ydelser: Familie- & arveretlige forhold, Rådgivning om køb og salg af fast ejendom, Berigtigelse af ejendomshandler, Retssager, Erhvervslivets retsforhold fra etablering af selskaber, udarbejdelse af kontrakter samt incasso
Juridisk Rådgivning Guangdong Guozhi V/ Diana Huo Sørensen
Højstens Boulevard 31
2605 Brøndby
36753706
Nyttige links inden for advokater:
Danske Advokater:
Danske Advokater repræsenterer ca. 74 pct. af alle advokater og advokatfuldmægtige i danske advokatvirksomheder. Den danske advokatbranche består af ca. 1.800 advokatvirksomheder. Heraf repræsenterer Danske Advokater 745 virksomheder. I medlemsvirksomhederne er der ca. 3.400 advokater og ca. 600 advokatfuldmægtige
se mere på www.danskeadvokater.dk
30%-løsningen – Støt et godt formål og få mere ud af din arv
Med 30%-løsningen kan du støtte en velgørende organisation og samtidig sikre, at dine arvinger får en større del af arven udbetalt
Advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN Glostrup forklarer hvordan løsningen fungerer, og hvem den er mest relevant for.
Hvordan virker det?
I et testamente fastsætter du, at en eller flere velgørende organisation skal arve (typisk) 30 procent af din formue, mod at de betaler de øvrige arvingers samlede boafgift. Det betyder, at de øvrige arvinger nu arver 70 procent af arven, uden at de skal betale boafgift.
"Grunden til, at den velgørende organisation vil gå med til at betale arvingernes boafgift, er fordi visse velgørende organisationer selv er fritaget for denne afgift. Det betyder, at løsningen er fordelagtig for både dig og den velgørende" siger hun.
Hvem er løsningen relevant for?
Størrelsen på boafgiften afhænger af, hvilken arveklasse, en arving tilhører. Ægtefæller skal fx ikke betale boafgift, mens børn og børnebørn skal betale 15 procent. Alle andre (søskende, niecer, nevøer, venner osv.) skal betale 15 procent i boafgift plus en tillægsafgift på 25 procent.
Løsningen er derfor mest relevant for enlige eller par uden børn, da de ofte efterlader til arvinger, der skal betale den høje afgift.
Sådan fungerer det i praksis
Eksempel:
Hanne er single og har ikke børn. Når hun en dag går bort, vil hun gerne have, at hendes niece Sofie skal arve hendes formue på 1 mio. kr.
Ved at vælge 30%-løsningen får Sofie mere af arven udbetalt samtidig med, at Hanne donerer til en god sag.
Kæledyr og husdyr - Sådan er reglerne, når du bor i byen
Har du dyr og bor i byen? Her guider vi dig gennem reglerne om, hvilke og hvor mange dyr du må have i din bolig og i din have, når du bor i en byzone
Der er forskel på, hvilke dyr du må holde i land- og byzoner. Det er de enkelte kommuner, der fastsætter reglerne for dyrehold i byzoner. Det forklarer advokat Trine Irmang Østengaard fra Advodan, der gennemgår de vigtigste regler her.
Hvilke dyr er tilladte?
Som udgangspunkt må du gerne have kæledyr som fx hund, kat, hamster, kanin, mus, marsvin, ørkenrotter, akvariefisk, krybdyr, fugle og høns, når du bor en i byzone. Det er derimod ikke tilladt at holde svin, kvæg, får, geder og heste i byzoner. Dog kan kommunen give dispensation i særlige tilfælde.
Husk at almene-, ejer- og andelsboligforeninger kan vedtage lokale forbud mod bestemte typer dyrehold. Det ser man især i forbindelse lejligheder i etageejendomme.
Hvor mange dyr må du have?
Som hundeejer må du højst have fire voksne hunde med hvalpe under 18 uger. Har du flere end fire hunde, anses det for en kennel, og det kræver, at du får en særlig tilladelse.
Der er ingen begrænsninger for, hvor mange katte du må have i din bolig – og det samme gælder for gnavere som kaniner, mus, marsvin, hamstere og ørkenrotter. Ifølge Miljøministeriets "Bekendtgørelse om miljøregulering af visse aktiviteter" har kommunen dog mulighed for at gribe ind, hvis dit dyrehold kan anses for at være erhvervsmæssigt (fx som føde for krybdyr), eller hvis det giver store gener i forhold til forurening eller hygiejne.
Der er heller ingen begrænsninger for, hvor mange indendørsfugle som fx undulater, parakitter og kanariefugle du må have. Derimod udstikker kommunerne ofte særlige regler for fugle, der færdes udendørs. Det kan fx være høns, gæs, ænder, kalkuner og duer. Det er typisk regler om, hvor mange fugle du må have og krav til de fysiske forhold såsom indhegning, stalde/hønsehuse, opbevaring af foder og placering på din grund.
Har du høns, må du typisk have ca. 10 høns og én hane. Det er dit ansvar at sikre, at hanen ikke er til gene for dine omgivelser. Hvis dine naboerne klager over støj og lugtgener, kan kommunen kræve forbedringer af dit hønsehus, eller at din hane bliver slagtet. En hane må ikke gale udendørs før kl. 7 på en hverdag og kl. 8 i weekenden og på helligdage.
Hvor klager man over naboens dyr?
Hvis du vil klage over dine naboers dyr, fordi der fx er for mange af dem i forhold til, hvad loven tillader, eller hvis de larmer eller lugter, skal du i første omgang henvende dig til kommunen.
Hvis du har mistanke om, at dyrene mistrives, kan du ringe til Dyrenes vagtcentral på 1812. Herefter vil vagtcentralen fortælle dig, hvor du skal henvende dig eller sende hjælp ud.
Få styr på reglerne inden Sankt Hans bålet tændes
På fredag er det Sankt Hans aften, og det er for mange tid til at sende heksen til Bloksbjerg. Advokatfuldmægtig Charlotte Stoltenberg fra ADVODAN fortæller om de regler, du skal huske at følge, når bålet tændes
Sankt Hans aften er som udgangspunkt den eneste dag på året, hvor du må brænde haveaffald af inde i byerne. Reglerne kan være anderledes i landområder og kan også variere fra kommune til kommune. Det er derfor en god ide at tjekke din kommunes regler.
Har du tilladelse til at lave bål?
Du må gerne tænde et lille bål med haveaffald i din egen have. Et lille bål kan defineres som et bål med en diameter på max 120 cm. Hvis du bor i et tæt bebygget område, så snak med dine naboer, inden du tænder bålet, da røgen kan være generende.
Skal du derimod tænde bål i en offentlig park eller på en strand, skal du huske at søge om tilladelse hos kommunen og derefter politiet. Når du ansøger, skal du skrive, hvem og hvor I vil tænde bål, men også om I holder fest og hører høj musik. Hvis bålet er på grundejerforeningens grund, skal du søge deres tilladelse. Opdager politiet, at I har tændt bålet uden tilladelse, udløser det en pengebøde.
Hold øje med bålet
Du må gerne bruge haveaffald, som fx græs, blade og grene til bålet. Du må derimod ikke brænde malet træ, trykimprægneret træ eller andet affald af. Inden bålet tændes, tjek at der ikke er små dyr, som har gemt sig i bålet. Når bålet skal startes, må det ikke optændes med optændingsvæske, benzin eller sprit. Overvåg bålet hele tiden, sørg for at ingen kommer for tæt på, og forlad først bålet, når det er helt slukket.
Vær obs. på placering og vindforhold
Afbrænding skal altid ske med forsigtighed. Det er vigtigt, at du tager foranstaltninger for at sikre, at brandfare forebygges eller formindskes. Herudover skal du sikre dig, at der altid er forsvarlige slukningsmuligheder i nærheden.
Normalt anbefaler myndighederne, at små bål på max 120 cm i diameter bygges op, så de overholder følgende betingelser;
• Bålet skal være i mindst 10 meter fra bygninger. Hvis der er huse med stråtag i nærheden, skal afstanden være mindst 15 meter.
• Bålet skal være i mindst 15 meters afstand fra nåletræer, lyngområder og let antændelige markområder.
• Hvis vinden blæser med jævn til frisk vind (5,5 – 10,7 m/s), skal afstanden til bygninger fordobles.
• Ved hård vind (over 10,7 m/s) skal bålet slukkes, da det ikke er tilladt at tænde bål ved så kraftig vindstyrke.
Vær opmærksom på, at der gælder andre regler for afstande, hvis der er tale om et stort bål, altså bål som er mere end 120 cm i diameter.
Når havearbejde bliver dyrere end beregnet
Det ideelle tidspunkt for hækklipning er et samtaleemne hvert år, men samtalen burde måske snarere dreje sig om, hvem der skal klippe hækken
Er ulykken ude, kan gør-det-selv arbejde nemlig koste dyrere, end de fleste regner med.
En skade kan koste dyrt
Erstatningsgruppen, der er en del af Penta Advokater, får løbende henvendelser fra personer, der er kommet til skade på grund af havearbejde.
- Da meget havearbejde involverer maskiner som for eksempel hækklippere og motorsave, er der af og til tale om skader af så alvorlig karaktér, at det påvirker den tilskadekomnes erhvervsevne helt eller delvist, siger Erstatningsgruppens advokat Berit Møller Lenschow og uddyber
- Problemet med "haveskader" er, at de sker i fritiden, og derfor er det som udgangspunkt din private ulykkesforsikring, der skal dække skaden. En privat ulykkesforsikring dækker imidlertid kun varigt mén og ikke et eventuelt erhvervsevnetab. Det kræver, at du tegner en særlig forsikring. Hvis du ikke har tegnet en sådan, er du økonomisk meget dårligt stillet, hvis du kommer så slemt til skade i fritiden, at du ikke længere kan varetage dit arbejde på normal vis.
Den besparelse, der var lagt op til ved at klare havearbejdet selv, kan dermed blive vendt til et økonomisk tab, hvis uheldet er ude, og fingrene kommer lidt for tæt på hækklipperen.
- Jeg vil råde til, at du vurderer risikoen fra gang til gang, og overvejer professionel hjælp til større og mere risikobetonede opgaver. Derudover bør du naturligvis tage dine forholdsregler ved de opgaver, du vælger selv at kaste dig over, lyder det afslutningsvist fra advokat Berit Møller Lenschow.
Fakta om haveskader og erstatning
• Ulykker der sker i fritiden dækkes som udgangspunkt af din private ulykkesforsikring
• En privat ulykkesforsikring dækker ikke erhvervsevnetab
• En professionel havemand er dækket af sin erhvervsforsikring